Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anglia elewacje

cycu1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was raczej nie jest to dobre forum na taki temat ale poszedłem po najmniejszej lini oporu ;/ 

Mam pytanie odnoście ile kosztuje m2 elewacji w angli, w granicach ile funtów?

Będę wdzięczny za odpowiedź jeśli ktoś wie coś ta ten temat.

Opublikowano

z ociepleniem czy bez ?   

na ocieplenie musi być zgoda consilu , sama elewacja raczej nie . no chyba że chcesz wymalować w jakieś oczojebne kolory

postawienie samego  rusztowania  to koszt ok 500-600 funtów  , robocizna  trzech ścian ok 4000-6000 funtów . cena zależy od wykonawcy i materiałów ok 5 do 10 tys funtów , w sumie to niedrogo biorąc pod uwagę ceny domów od 100 do 300 tyś funtów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

załatw najpierw  pozwolenie na ocieplenie i dopiero skombinuj kogoś kto to wyceni. najlepiej bezpłatnie bo większość firm nawet pobiera opłatę za wycenę . 

szpalety i wykończenia trochę też kosztują

jak dla mnie zrobić samemu ok 100- 200  m2  ocieplenia + tynkowanie to koszt materiałów i wypitego piwa z kumplami  ( tak po 50 funtów pasuje dać za dniówkę albo potem samemu odpracować to u kogoś  ) przy robocie przez 4-7 dni to tylko ok 2-3 tyś funtów ( w sumie 4 tygodniowa wypłata ) i oszczędność ok 5-7 tyś funtów.

jeden wynajęty pracownik przy elewacjach to koszt ok 15-20 funtów za godzinę

jeden znajomy to powiedzmy 50-100 funtów + 4 funty na czteropak piwa ;)

z firmą na pewno zapłacisz wszystkie koszty : materiały, wykończenia szpalety rogi, obicia blacha, rynny itp + ROBOCIZNA która zależy tylko od wykonawcy więc ci nie podam kosztów nawet przybliżonych 1m2. 

spytałem o koszt znajomych , mówią że ok 3-5 funtów za metr jeśli chodzi TYLKO o sam materiał, wszyscy raczej robią to sami we własnym zakresie bo polska firma zedrze a angielska dosłownie złupi kasę za robotę  , o resztę pytaj w regionie gdzie jesteś już z sam

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...