Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mobarena - nie działa poprawnie

Nykers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Pobrałem właśnie plugin MobArena v0.96.9 spolszczyłem i zbudowałem ręcznie arene i zaczął się problem,

gdy wpisuje komendy z poradników jakie przeczytałem/oglądnąłem one nie działają, podobno ten najnowszy plugin ma inne ustawienia.

Czy wie ktoś może jak to ustawić rozgrywkę na tej arenie ?

Opublikowano

No to pewnie coś źle robisz lub wgraj starszą wersję tego pluginu na serwer. 

Odinstaluj i wgraj odnowa ten plugin na serwer, i postępuj według tego filmiku (o ile go nie oglądałeś wcześniej).                                   

Opublikowano

Gdy wgrywam starszą wersję to pojawiają mi się na czacie dziwne wiadomości. Może źle zrozumiałeś lub ja coś palnąłem, ale nie chodzi mi o to że plugin nie działa, tylko że nie potrafię ustawić komendami rozgrywkę która się dzieje. Bo jak przeczytałem ta nowsza wersja ma inne komendy.

Opublikowano

­Jeśli używasz wersji  Bukkicie 1.72 R0.3  a MobArena jest na R0.2 to może powodować bugi. Polecam najnowszą wersję odpowiednią dla wersji bukkita. Zauważ jest jest to wersja Beta a więc wszystko nie musi działać tak jakby autor chciał lub napisał.

3005614220154911278225.png

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Wypróbowałem chyba wszystkie pluginy na mobarene 1.7.2, a przy zalogowaniu pisze mi

[MobArena] MobArena v0.96.9 is now available!

[MobArena] Your version: ....

Gdy zainstalowałem v0.96.9 wszystko było dobrze, ale nie wiedziałem jakich komend użyć, aby można było korzystać z areny którą zbudowałem.

Gdyby nie ta arena dawno miałbym spokój ;/

Opublikowano

W Pluginie MobArena była komenda na generowanie areny chyba /ma gen, która tworzy Ci arenę.

Opublikowano

@Krzysiek, plugin mobarena v0.96.9 instalowałem 2 razy, za pierwszym razem było ok, tylko komendy... na ustawienie rozgrywki na " mojej własnej " arenie są mi nieznane.

Wersja ? Bukkit 1.7.2-R0.3 #3020

@Zarum, mnie nie interesuje generowanie obrzydliwej areny, stworzyłem własną którą chce używać.

@malixik, jeżeli działa ci ta najnowsza wersja to może powiesz w jaki sposób ustawiłeś komendami rozgrywkę na arenie, pytam o własnoręcznie zbudowaną arenę .

Opublikowano

@Nykers

https://www.youtube.com/watch?v=7a_wewZrgIs

Próbowałes tego? mi to pomogło. Na bukkit 1.7.2 wlasnie. Rob dokladnie to co on. + spolszcz arene jak juz bedziesz mial ja zrobiona.. a nie ze komendy spolszczysz a potem nie wiesz gdzie posmarowac salceson musztardą :D

@LordAsasin

treekt ma niestety goraczke a pluginami juz dawno przestal sie zajmowac, częsc jego poradnikow jest juz stara i nie pomoga nikomu. :)

@overgeming

bzdura.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@lolzere znalazłem ten poradnik dzień wcześniej i udało mi się wszystko ogarnąć.

Chyba jako jedyny zrozumiałeś o co mi chodziło.

Wielkie dzięki wszystkim :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...