Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wtf ?

Chill Out

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo to tak grałem dziś te 10 gierek w poprzednim sezonie byłem w S1, (brakło mi jednego dnia żeby do golda się załapać) ale c**j nie o to mi chodzi, moje pytanie brzmi czemu mi do teamu dobiera Platyny i Diamenty ? xD W każdej mam gości z P/D. 
No i druga rzecz jak to możliwe, że miałem serie do Golda III wygrałem 2 mecze i jestem w Gold II ? Jakiś błąd, bug ?

Opublikowano

Że dobiera ci takich graczy to normalne je jestem w silver 4 a grałem z patyną + Że wygrałeś 2x mecze w seri i wbiłeś do 2 to miałeś farta :)

Opublikowano

To nie fart, po prostu miał na tyle wysokie MMR, że wyrzuciło go aż od 2 dywizje wyżej.

To na propsie :D czyli jak bd miał do golda I serie to może mnie rzucić do plat od razu ? :D

Za wygrany mecz dostaje tyle to dobre mam to MMR ?

post-401540-0-95657100-1421951671_thumb.jpg

Opublikowano

To na propsie :D czyli jak bd miał do golda I serie to może mnie rzucić do plat od razu ? :D

Za wygrany mecz dostaje tyle to dobre mam to MMR ?

Do wyższej dywizji z Golda do Platyny nie przepuszcza tak łatwo. Nie tak to działa. 

Ale zgadza się, najwyraźniej miałeś wyższe MMR od Golda III i dlatego Cię przerzuciło jeszcze wyżej. ;)

­

Opublikowano

Do wyższej dywizji z Golda do Platyny nie przepuszcza tak łatwo. Nie tak to działa. 

Ale zgadza się, najwyraźniej miałeś wyższe MMR od Golda III i dlatego Cię przerzuciło jeszcze wyżej. ;)

­

A możesz mi wytłumaczyć co to MMR dokładnie jest ? Bo ni c***a tego nie czaje. Bo za przegraną dostaje chyba 11 nie wiem bo dziś tylko 2 przegrałem i nie pamiętam hehe

Opublikowano

A możesz mi wytłumaczyć co to MMR dokładnie jest ? Bo ni c***a tego nie czaje. Bo za przegraną dostaje chyba 11 nie wiem bo dziś tylko 2 przegrałem i nie pamiętam hehe

MMR to Matchmaking Ratio, czyli ukryte elo. Bazuje na twoich przegranych i wygranych. Jeśli masz więcej wygranych od porażek to będziesz dostawać więcej LP za wygraną, a mniej za przegraną!

­

Opublikowano

Czyli jeżeli mam stosunek wygranych 83,3% to przez cały czas będę dostawał taką ilość punktów ligowych dopóki nie zacznę przegrywać ?
W sumie to ma sens bo w poprzednim sezonie miałem 52% i za wygraną dostawałem 16 a za przegraną 14 mniej więcej.
Dzięki za wyjaśnienie i życzcie mi powodzenia w drodze do Platynki :3 I jeżeli można to nie zamykajcie jeżeli wejdę do Plat to się pochwalę hehe :)

// Zapraszam do media,

Renissance

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...