Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RECENZJA] Hearthstone: Heroes of Warcraft

Rayso.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hearthstone_Logo.png

Hearthstone: Heroes of Warcraft to strategiczna karcianka opierająca się na bohaterach i postaciach z uniwersum Warcrafta.

Pewnie już domyśliliście się, że została ona stworzona przez Blizzarda - studio, które słynie z dopracowanych i pomysłowych gier.

HS jest dostępny tylko w trybie multiplayer, walczymy z losowo dobranym na przeciwnikiem. Oczywiście, jeśli tylko chcemy możemy wyzwać na pojedynek jednego z swoich przyjaciół. Do dyspozycji mamy dziewięć klas: Mag (Jaina), Wojownik (Garrosh), Paladyn (Uther), Czarnoksiężnik (Gul'Dan), Szaman (Thrall), Łotr (Valeeraa), Kapłan (Anduin), Łowca (Rexxar), Druid (Malfurion) i ogromną ilość kart. Większość kart posiada swoje umiejętności, których używanie wymaga od nas taktycznego myślenia, ale przy tym rozgrywka jest bardzo dynamiczna i nie pozwala nam stracić czujności!

Opinie na temat Hearthstone są różne; jedni twierdzą, że jest ona niedopracowana, polega tylko na szczęściu albo jest na zasadzie Pay2Win. Drudzy natomiast uważają, że zawiera wszystko co powinna posiadać dobra karcianka, czyli elementy humorystyczne, odpowiednio dobrana muzyka i przyzwoita oprawa graficzna. Osobiście mam podobne zdanie, myślę, że wyróżnia ją na tle innych podobnych tytułów.

Uważam, że to idealny tytuł na kilkadziesiąt minut dobrej zabawy w długie zimowe wieczory. Razem z znajomym potrafimy wejść w jej świat na długie godziny. Nie trzeba być jakimś prosem, żeby nie obrywać w każdym meczu, wystarczy odrobina dobrego myślenia i przeczytanie paru poradników do gry, które są dosłownie wszędzie.

Mając oceniać w skali 0-10 z czystym sumieniem mogę dać grze 9/10 punktów ;)

Opublikowano

Krótko, ale ciekawie. Osobiście grając w grę nie podobało mi się to że o wygranej lub porażce zazwyczaj decydowała losowość kart, które nam wypadały.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Krótko, ale ciekawie. Osobiście grając w grę nie podobało mi się to że o wygranej lub porażce zazwyczaj decydowała losowość kart, które nam wypadały.

Ludzie często tak mówią, ale jeżeli ułożysz odpowiednią talie i będziesz wiedział jak ją wykorzystać, to zawsze Ci się uda. 

Opublikowano

Muszę się z czystym sumieniem zgodzić z oceną, moim zdaniem jest to najlepsza karcianka, animacje, różnorodność kart, gry zwykłe, rankingowe, kampania, arena czego chcieć więcej? Co do recenzji przyjemnie się czyta jednak moim zdaniem ss'y w recenzji to podstawa, aczkolwiek już tyle osób ją nagrywało na YT, więc większość ją zna ale myślę że się znajdą osoby które grały tylko i wyłącznie takie karcianki jak duel of champions i chciałyby się przerzucić.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Bardzo fajnie i zwięźle przedstawione. Sama gra bardzo fajna, rzadko się spotyka karcianki.

Jeżeli Pomogłem Daj Like  [/color=green]

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Brakuje mi niestety scr z gry  :(

Porady do: CSGO, Terraria, BF4, WOT, WOT Blitz, Trove, LoL oraz Fifa!

jClHFR0.gif

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...