Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra templarem.

kubanowak112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy expienie i gra wgl templarem naprawde jest taka trudna i ciezka? Chce nim dlatego ze wszedzie gram tankiem i teraz tez bym chcial. To jest trudne,zmudne i nudne czy nie?

Opublikowano

Za czasow 2.7 jak expilem tępaka to troche bylo ciezkie, nudne bla bla bla.Nie robilem nowego templara w ostatnich patchac, wiec nwm jak wyglada expienie nim ^^ Jednak teraz jest tak ulatwione expienie KAZDA klasa, wiec nie powinno byc to trudne.Bardziej bym tutaj napisal, ze bedzie to zmudne.JEdnak nie martw sie expiac nie wiadomo jaka klasa i tak to bedzie nudne, robienie cashy i kampani...Co do gry jedno jest pewne, na end game bez setu dobrego raczej wiele w pvp nie zdzialasz.

Nie czaruj.

Opublikowano

Bawię się tankiem, i wcale nie jest tak źle :) Wręcz fajnie uczucie, nie bać się, że się padnie xD Jedynie trudno jest w poecie wojem, później troche w verteronie mozolnie idzie, ale od eltnen zaczyna się już robić dobrą postacią. Obecnie na 29lvlu gra mi się nim dobrze :)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Nie mów mi Verteron Eltnen Itp bo ja jestem w asmo i nie rozumiem co ty piszesz xD.  probowalem expienia kazda postacia oprocz barda. Lecz nie odpowiadaja mi klasy ktore maja eq Cloth. Jeszcze sie zastanowie nad gladem. Ale mam pytanie. Znacie jakis moze polski legion ktory przyjmuje niezależnie od wieku? Bo poprostu tego mi brakuje w Aionie. Gra jest z*******a ale nie ma z kim grac. Wiec znacie taki legion?

Opublikowano

Verteron to odpowiednik Altgardu, a Eltnen to odpowiednik Morheim.

Nie gram na Barusie więc nie jestem w stanie nic polecić. Patrz na LFG, na pewno coś się ogłasza, że rekrutuje.

Opublikowano

Verteron to odpowiednik Altgardu, a Eltnen to odpowiednik Morheim.

Nie gram na Barusie więc nie jestem w stanie nic polecić. Patrz na LFG, na pewno coś się ogłasza, że rekrutuje.

Zawsze moze napisac do kogos z legionu jakiegos czy przyjma i git.Trzeba kombinowac :D

Nie czaruj.

Opublikowano

Okej to ostatnie pytanie. Slyszalem ze gladem mozna grac dual wielding. Czyli 2 miecze w obu rekach. Jest to oplacalne sensowne i wgl mozliwe?

Opublikowano

Jest to możliwe gdy użyjesz stigmy Advanced Dual Wielding: 

http://aiondatabase.net/pl/item/140000007/?sl=1

Jest to zarówno opłacalne jak i sensowne na end-game PvE: na bossach pokroju Hyperion, tankując Tiamat itd. Pod żadnym pozorem nie do zwykłej gry na PvP. Przydaje się ogarnięcie czym jest waeving żeby zmaksymalizować swój DPS.

Opublikowano

@Xanan

Znam właśnie tanków, co dzięki opanowaniu weavingu i rotacji skilli robią pierwszego dpsa na hyperionie (oczywiście na greatswordzie), więc dps nie jest taki zły ;P

Jeśli chodzi o pvp, to z tego co testowałam na sobie, to na wędkę templara nie działa set pod resisty :/ Imo na siegach ma lepiej niż chanter :< Poza tym dzięki temu, że nosi plate i ma swoje heale, nie mówiąc o bodyguardzie i innych tarczach, jest bardzo trudnym orzechem dla fizyków. Na mostach pvp, kamarach itd. templara bije się na końcu ;P

Czy glad jest lepszy od templara? Trudno mi powiedzieć. Jeśli chodzi o tankowanie to oczywiście templar ma lepiej, bo glad musi trzymać bardziej swoim dpsem i setem na +enmity, ale dla mnie z punktu widzenia healera, lepiej się leczy templarów ^^

Ogólnie glad jest bardzo dobry na pvp, w 4.7 o ile się nie mylę ma dostać trochę magic suppression, co się przyda na magików. W 4.8 dorzucą kolejne aoe (już teraz ma ich 7 czy 8 :/) Ale czy ma jakiś super dps? :D Ja swoim kantorem ostatnio mam podobny dps na bossie w rst, co mój kolega gladek, a jestem na buildzie hybrydowym, gdzie mam cztery skille do bicia (nie liczę tych dalej z łańcucha) ^^ I jeszcze rzucam buffy i staram się podnosić jak ktoś padnie. Widocznie się nie stara :O

Opublikowano

@Xanan

Znam właśnie tanków, co dzięki opanowaniu weavingu i rotacji skilli robią pierwszego dpsa na hyperionie (oczywiście na greatswordzie), więc dps nie jest taki zły ;P

Ja przez ponad 100 Hyperionów zawsze byłem zbyt leniwy by się bawić w waeving. Wystarczyło mi, że na TS musiałem mówić nicki na kogo castuje skill, odliczać czas na tarczach, pilnować many cobym miał jak mnie podniesie, rzucać tarcze na clera jeśli castuje w niego... Swój milion robiłem i to mi wystarczało.  :D

Jeśli chodzi o pvp, to z tego co testowałam na sobie, to na wędkę templara nie działa set pod resisty :/ Imo na siegach ma lepiej niż chanter :< Poza tym dzięki temu, że nosi plate i ma swoje heale, nie mówiąc o bodyguardzie i innych tarczach, jest bardzo trudnym orzechem dla fizyków. Na mostach pvp, kamarach itd. templara bije się na końcu ;P

Na wędkę działają evasion i wszelkiego rodzaju tarcze, scrolle na chwilową tarczę itp. Mało ludzi z tego korzysta ale dobrze użyty scroll może spowodować, że templar nas nie przyciągnie, a zmarnuje wędkę.

Co do siege to zależy. Chanter jest się w stanie wyleczyć, a templar jak rzuci raz self heala to czeka parę minut, później rzuci 100% i już czeka pół godziny. Poza tym nie rzuci BG czy tarczy na siebie (pomijając małą za DP) więc dobrze jak idzie z kimś. Ogółem przydaje się wędka i extend do niej.   <3

Opublikowano

Ja na siege to ostatnio ograniczam się tylko do supportu (bo i tak potem mam swb :D), na pushach te dwa skile dystansowe niewiele dadzą ;P Tankiem chociaż sobie coś przyciągniesz :D

A set pod blok będzie działał na wędkę?

Opublikowano

Nie. Templar i tak będzie mógł Cię przyciągnąć. Poza tym set pod blocka bez tarczy jest kompletnie bezużyteczny.

Opublikowano

Cooo ??? Sorry, ale padlem ze smiechu jak przeczytalem pierwsze twoje zdanie twiins odnosnie wedki templara hahah.Anti shock scroll pomaga, aczkolwiek nei zawsze.

Nie czaruj.

Opublikowano

Anti shock scroll pomaga, aczkolwiek nei zawsze.

Moim zdaniem właśnie pomoże zawsze poza sytuacją gdy Templar się przebije dmg wędki przez tarczę z scrolla - ale z tym dużo już się nie da zrobić, co najwyżej szukać lepszych scrolli. W każdej innej sytuacji będzie to na korzyść uciekającego gracza bo nawet jak się Templar zorientuje i użyje jakiegoś skilla przed wędką żeby zbić tarczę to wciąż jest już o skill w plecy, a tylko Inquisitor Blow ma odpowiedni zasięg.

Opublikowano

Zawsze jest inna alternatywa, divine justice (stun 2sec), jelsi ktos potrafi jumpshotowac (nie tylko to ten skill ), to mozna ladnie to ugrac :)

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...