Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieskończone zmianki i dodania source

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano xD

Niby nic takiego ale musiałem to do siebie teraz wgrać więc udostępnię też wam więc hejt ON

#Zmianka
Otwieramy char_item.cpp szukamy case USE_CHANGE_ATTRIBUTE : zjeżdżamy prawie na koniec i jest tam linijka item->SetCount(item->GetCount() - 1); usuwamy lub dodajemy komentarz blokowy czy też negacje jak kto woli :D

#Dodanie
Otwieramy char_item.cpp szukamy case USE_ADD_ATTRIBUTE : zjeżdżamy prawie na koniec i jest tam linijka item->SetCount(item->GetCount() - 1); usuwamy lub dodajemy komentarz blokowy czy też negacje jak kto woli :D

To tyle nic trudnego to nie jest wystarczy chwile pomyśleć jeśli będzie duże zainteresowanie dodam więcej pierdółek z c++ ;D

Ps.
@xdpl2012 - śmierdzi xD
Dominika jest fajna :D

Opublikowano

Ale się wysilileś, na tej samej podstawie zrobi sie nieskończone potki, marmury czy co kto chce.

No tak ale tylko nie przypominam sobie żeby ktoś dodawał temat tego typu jeśli tak to delete a to że całą resztę się robi tak samo to logiczne to tylko przykład nie zawsze trzeba wszystkiego wywalać na forum mi akurat marmurki nie są potrzebne więc nie dodawałem tego

Opublikowano

No tak ale tylko nie przypominam sobie żeby ktoś dodawał temat tego typu jeśli tak to delete a to że całą resztę się robi tak samo to logiczne to tylko przykład nie zawsze trzeba wszystkiego wywalać na forum mi akurat marmurki nie są potrzebne więc nie dodawałem tego

Ale ja nic nie mowie, mowie ze to jest tak łatwe ze nawet osoba ktora nic nie umie w c++ ogarnie jak to zmienić i ze na tej samej zasadzie mozna zrobic pozostałe rzeczy.

sygna1.png

Opublikowano

Ale ja nic nie mowie, mowie ze to jest tak łatwe ze nawet osoba ktora nic nie umie w c++ ogarnie jak to zmienić i ze na tej samej zasadzie mozna zrobic pozostałe rzeczy.

poradnik z serii otwórz char_item.cpp wyszukaj ATTR poszukaj -1 i usuń.Akurat tym razem zgadzam się z Quarelem.

Nothing.

Opublikowano

Nie jeden z tego skorzysta :Pup

Co do tematu, rzeczywiście rzecz, którą każdy bez problemu jest w stanie zrobić.

Ale zawsze jakaś pomoc dla forum.

1EPZ6G.gif

Specjalista
Opublikowano

Może i trudne to nie jest żeby to zrobić,lecz bardziej żeby znaleźć ;p

Dzięki za tutka.

Pozdrawiam.­

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Może i trudne to nie jest żeby to zrobić,lecz bardziej żeby znaleźć ;p

Dzięki za tutka.

Pozdrawiam.­

podstawowa znajomosc j. angielskiego i juz nie jest takie trudne :lol:

Opublikowano

Nie jeden z tego skorzysta :Pup

Co do tematu, rzeczywiście rzecz, którą każdy bez problemu jest w stanie zrobić.

Ale zawsze jakaś pomoc dla forum.

Bez problemu? To ty nie widziałeś jeszcze mistrzów pomysłów na np kasowanie fragmentu kodu sprawdzającego czy type itemu uniemożliwia jego wywalenie :-) tylko dlatego bo komuś się nie che edytować item proto a potem ryk bo game się nie kompiluje :D

Co do tematu, dość fajna sprawa :) ale podobny efekt można uzyskać przez pewien bug w game :D

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

poradnik z serii otwórz char_item.cpp wyszukaj ATTR poszukaj -1 i usuń.Akurat tym razem zgadzam się z Quarelem.

Ale z Ciebie hipokryta, z konta pewnego serwera przecież robiłeś tak samo.

QufL90L.png

• 1 rok później...
Opublikowano

a tak właściwie gdzie dokładnie znajdę ten plik? Przeszukiwałem pliki serwera i nigdzie tego nie ma.

Proszę: 

/usr/src/mainline_released/mainline_sg/Srcs/Server/game/src

@up szybszy :P

Opublikowano

a tak właściwie gdzie dokładnie znajdę ten plik? Przeszukiwałem pliki serwera i nigdzie tego nie ma.

Proszę: 

src 

uhm. Korzystam z gotowej maszyny nieśmiałego, wchodzę w /usr/src/* ... Tam gdzie gwiazdka to już dalej nie mam żadnych folderów. W ustawieniach zaznaczyłem by pokazywało mi ukryte, ale nadal nic. Jest jakaś rada na to?

Opublikowano

Proszę: 

src 

uhm. Korzystam z gotowej maszyny nieśmiałego, wchodzę w /usr/src/* ... Tam gdzie gwiazdka to już dalej nie mam żadnych folderów. W ustawieniach zaznaczyłem by pokazywało mi ukryte, ale nadal nic. Jest jakaś rada na to?

http://www.mpcforum.pl/topic/1357786-kod-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82owy-gry-metin2

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Przepraszam, że odświeżam, ale jestem zielony w te klocki a to jedyny w miarę czytelny poradnik.

Czyli wyszukuje "item->SetCount(item->GetCount() - 1);" - do zmianki, a teraz, żeby zrobić nieskończoną usuwam tylko -1 tak?

A jaka linijka odpowiada na przykład za czerwone/niebieskie i fioletowe/zielone mikstury? Z góry dziękuję i jeszcze raz przepraszam za odświeżanie.

Opublikowano

Przepraszam, że odświeżam, ale jestem zielony w te klocki a to jedyny w miarę czytelny poradnik.

Czyli wyszukuje "item->SetCount(item->GetCount() - 1);" - do zmianki, a teraz, żeby zrobić nieskończoną usuwam tylko -1 tak?

A jaka linijka odpowiada na przykład za czerwone/niebieskie i fioletowe/zielone mikstury? Z góry dziękuję i jeszcze raz przepraszam za odświeżanie.

Nie musisz dodać przed tym to "//"
ma być tak : //item->SetCount(item->GetCount() - 1);

Pelerynka męstwa
Szukamy to : AggregateMonster();
i pod tym mamy to : item->SetCount(item->GetCount()-1);
zamieniamy na : //item->SetCount(item->GetCount()-1);

Jeżeli chcesz inne rzeczy to po prostu szukaj po id i dodawaj "//" na początku linijki
bo "//" daje to, że nie czyta tej linijki a "item->SetCount(item->GetCount()-1);" jest funkcja, która po użyciu danego itemu usuwa nam 1 int-1
Opublikowano

Nie musisz dodać przed tym to "//"
ma być tak : //item->SetCount(item->GetCount() - 1);

Pelerynka męstwa
Szukamy to : AggregateMonster();
i pod tym mamy to : item->SetCount(item->GetCount()-1);
zamieniamy na : //item->SetCount(item->GetCount()-1);

Jeżeli chcesz inne rzeczy to po prostu szukaj po id i dodawaj "//" na początku linijki
bo "//" daje to, że nie czyta tej linijki a "item->SetCount(item->GetCount()-1);" jest funkcja, która po użyciu danego itemu usuwa nam 1 int-1

Bardzo Ci dziękuję. Wsio działa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...