Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Subscribe przy tworzeniu kanału

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę z kolejnym pytaniem odnośnie ts3.
Tak jak w tytule czy da radę ustawić danej randze, że podczas tworzenia kanału nadaje mu uprawnienia subscribe oraz desc. view? Pytam ponieważ w rangach automatycznie ustawione jest, automatyczne ustawianie permissions usunięcia kanału, a chciałbym tworzyć kanały z tymi właśnie opcjami jeżeli da radę to proszę o pomoc.

Pzdr. Szymon.

Opublikowano

Nie rozumiem chyba Pytania, Chodzi panu że na przykład jak "Admin TS3" kliknie PPM na "Create Channel" to od razu nadaje kanałowi te permisje? Jeśli o To chodzi to nie ma Takiej Możliwości, możesz jedynie w zakładce Permission jak tworzysz kanał nadać mu tam permisje.

Pozdrawiam pr0chu.

logo1.png

Opublikowano

Tak właśnie o to chodzi, dziwne jest to, że np, gdy tworzę kanał to automatycznie zostaje nadane permissions do usunięcia kanału, poczekam może ktoś się jeszcze wypowie, lecz i tak łap + :p

Opublikowano

Tak to jest wprowadzone automatycznie, nie ma takiej możliwości aby to ustawić, wiem już o co Ci chodzi i niestety nie ma, to ustawianie do usuwanie jest robione automatycznie ponieważ jest tak w systemie napisane ale w permisjach tego nie zrobisz. Przykro mi, starałem się Ci pomóc ale nie da Się. Sprawdziłem wszystkie możliwości w permisjach zanim napisałem ten post i jest to nie wykonalne.

Pozdrawiam pr0chu.

logo1.png

Opublikowano

Cześć, tak sobie chodziłem po ts'ach dziś i widziałem jak zakładali (zwykli użytkownicy) kanały i nie można było zobaczyć opisów kanałów i kto na nich siedzi także czekam na odp, administracja nie chciała mi udzielić pomocy z tym (na ts*ne.pl to było tylko z widocznością userów na kanale i nie było widdać a na te**3.net nie można było zobaczyć opisu i kto siedzi pomocy!) Wiem, że sie da :) Za pomoc daje 10 lajków

Opublikowano

Cześć, akurat gdybyś wszedł na Biuro Pomocy na te**3.net otrzymałbyś odpowiedź jak to zrobić ;pp.
Ale cóż napiszę Ci to tutaj ;p

Zacznijmy od tego, że musisz ustawić grupom np, guest te uprawnienia na wartość ujemną (np. -1)

i_channel_description_view_power
i_channel_subscribe_power

Okej, gdy już to zrobisz możesz przejść do uprawnień kanału (tych, na których chcesz aby ludzie widzieli kto siedzi i widzieli również opisy kanałów (edytuj kanał tak jak na screenie niżej))

2.jpg

Zwracaj uwagę na 'Subscribe i Desc. View' ponieważ inne są ustawione według uznania.

(Nie działa to na zasadzie, że na kanale ustawiane są automatycznie permissions tylko user z daną rangą nie widzi tych, którzy siedzą na kanałach etc.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...