Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w grze

Varior7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakładam kolejny temat związany z lagami w warrock-u. Przeglądałem wszystkie pozostałe tematy dotyczące tego problemu ale nadal nie uzyskałem odpowiedzi/rozwiązania. Chodzi o to, że czasem gra śmiga, a czasem albo klatkuje albo strzelam do przeciwnika i nic mu nie robię. Gram w tą grę pare lat z przerwami ale teraz zaczyna mnie wkur**ać.

Mój sprzęt:

• AMD FX 4300 
  • Asus GeForce GT 440
  • 4GB DDR3 1600MHz 
  • Dysk WD Blue 1TB
  • Windows 7 Ultimate 64bit-owy

Internet kablowy, od Netii

Download: 12,60 Mbps

Upload: 0.84 Mbps

Ping: 45 ms

Sterowniki aktualne(wszystkie), skanowany antywirusem, "zbędnych" procesów - brak

Ustawienia w grze średnie. 

Liczę na jakąś pomoc.

Opublikowano

Sam miałem podobny problem i moim zdaniem jest to wina dysku (skończyło się na zakupie nowego). Spróbuj wyczyścić go CCleaner'em i zdefragmentować. Jeżeli te czynności nie pomogą, pobierz jakiś program do sprawdzania stanu dysku np. HDD Regenerator. Uruchom skan (może to potrwać kilka godzin) i zostaw komputer w celu wyszukania ewentualnych badsector'ów.

Opublikowano

Sam miałem podobny problem i moim zdaniem jest to wina dysku (skończyło się na zakupie nowego). Spróbuj wyczyścić go CCleaner'em i zdefragmentować. Jeżeli te czynności nie pomogą, pobierz jakiś program do sprawdzania stanu dysku np. HDD Regenerator. Uruchom skan (może to potrwać kilka godzin) i zostaw komputer w celu wyszukania ewentualnych badsector'ów.

Dysk kupiony 4 miesiące temu, 0% pofragmentowane, zdrowy.

CCleaner-em czyszczę co 2 dni.

Ktoś ma jakieś inne pomysły?

Opublikowano

Procesor.  AMD dla wr'a jest do niczego.  Ile masz fps? 

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Procesor.  AMD dla wr'a jest do niczego.  Ile masz fps? 

Lobby 140 fps

Gra min 39 max 170

Według frapsa.

Opublikowano

Ja mam amd 4x 2.21ghz i w War Rocku mam 140 fps przy strzelaninie 90-120,te spadki fps masz tylko w War rocku czy w innych grach też?

Opublikowano

Obejrzyj i spróbuj sobie poustawiać wg tego:

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Ja mam amd 4x 2.21ghz i w War Rocku mam 140 fps przy strzelaninie 90-120,te spadki fps masz tylko w War rocku czy w innych grach też?

MoH:Warfighter - 0 spadków fps, wszystko ładnie śmiga (singleplayer)

LoL - 0 spadków fps/lagów

AssassinsCreed 3 - tak samo jak wyżej

Może to nie chodzi o fps-y tylko o połączenie z internetem, bo wydaje mi się, że bieganie, strzelanie, rolle itp. są płynne. Problemem jest to, iż czasem do zabicia wystarczy mi 5 pocisków z famasa a czasem biegnę za gościem i potrafię zużyć na niego całą amunicję z famasa i jeszcze z mp5k i dopiero pada.

Co do filmiku to go oglądałem już wcześniej i mam takie ustawienia jakie on polecił.

Opublikowano

Jak ci się bronie same zmieniają, lub widzisz opóźnienia w wysyłaniu wiadomości w grze to zawsze wina internetu.

Ale To nie wina twoja tylko kiepskich serwerów wr'a. Rejestracja pocisków w grze jest dziwna.

MAL

Opublikowano

Może to nie chodzi o fps-y tylko o połączenie z internetem, bo wydaje mi się, że bieganie, strzelanie, rolle itp. są płynne. Problemem jest to, iż czasem do zabicia wystarczy mi 5 pocisków z famasa a czasem biegnę za gościem i potrafię zużyć na niego całą amunicję z famasa i jeszcze z mp5k i dopiero pada.

Jak ci się bronie same zmieniają, lub widzisz opóźnienia w wysyłaniu wiadomości w grze to zawsze wina internetu.

Ale To nie wina twoja tylko kiepskich serwerów wr'a. Rejestracja pocisków w grze jest dziwna.

Wszystko przez nową strukturę połączeń - peer to server (p2s), która została wdrożona wraz z nowym klientem gry. @ujmnji, nie wiem czy zdołałeś to zaobserwować, ale na Montanie sytuacja wygląda wręcz identycznie. Jednakowoż ja nie mam z tym żadnych większych problemów, ze względu na dobre i stabilne łącze oraz posiadany przeze mnie sprzęt.

Opublikowano

Nadal nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi co mam zrobić/zmienić/dokupić aby poprawić sytuację. Powtórzę jeszcze raz o co mi chodzi: ludzie wbiegający nagle przez ściany, to że żeby zabić stojącego przede mną przeciwnika muszę zużyć cały magazynek z famasa i tak go to nie zabija. Dodam, że nie jest to stała przypadłość, zdarzają się gry, że zabijam z drugiego końca mapy i używam do tego tylko kilku pocisków. 

Jeszcze jedna wzmianka dotycząca sprzętu, taktowanie na rdzeniu 4GHz.

Opublikowano

Nadal nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi co mam zrobić/zmienić/dokupić aby poprawić sytuację. Powtórzę jeszcze raz o co mi chodzi: ludzie wbiegający nagle przez ściany, to że żeby zabić stojącego przede mną przeciwnika muszę zużyć cały magazynek z famasa i tak go to nie zabija. Dodam, że nie jest to stała przypadłość, zdarzają się gry, że zabijam z drugiego końca mapy i używam do tego tylko kilku pocisków. 

Jeszcze jedna wzmianka dotycząca sprzętu, taktowanie na rdzeniu 4GHz.

Wychodzi na to, iż wszyscy źle zinterpretowaliśmy twój problem. W takim razie, jak wspomniał kolega powyżej, jest to zdecydowanie wina twojego łącza. Przyczyniają się do tego niska prędkość wysyłania i wysoki ping.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...