Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zablokowanie poke na kanale przez Channel Admina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz stworzyć rangę kanałową, karną np. "Anty Poke", nadać jest uprawnienie i_client_poke_power na wartość -999999 i możliwość jej nadawania dla właściciela kanału.

Opublikowano

Możesz stworzyć rangę kanałową, karną np. "Anty Poke", nadać jest uprawnienie i_client_poke_power na wartość -999999 i możliwość jej nadawania dla właściciela kanału.

Niestety nie działa to: / Nie ma innej możliwości aby dać takie prawa channel adminowi?

Opublikowano

Jeżeli chcesz aby ktoś nie mógł pokować dajesz mu uprawnienie:

i_client_poke_power

na wartość ujemną jak to napisał Norczan daj np, -1

Jeżeli chcesz aby osoby, które mają uprawnienie do pokowania nie mogły tego robić nadajesz uprawnienie:

i_client_needed_poke_power
I dajesz w tym uprawnieniu wartość np, 999999999...

Opublikowano

Jeżeli chcesz aby ktoś nie mógł pokować dajesz mu uprawnienie:

i_client_poke_power

na wartość ujemną jak to napisał Norczan daj np, -1

Jeżeli chcesz aby osoby, które mają uprawnienie do pokowania nie mogły tego robić nadajesz uprawnienie:

i_client_needed_poke_power
I dajesz w tym uprawnieniu wartość np, 999999999...

ale nie chodzi mi o blokowanie poke dla osoby, tylko dla channelu.

Opublikowano

Chcesz aby np, na kanale ANTY POKE nie można było pokować?

jeżeli tak to daj uprawnienia kanałowi a nie randze.

tak o to mi chodzi, tylko czy jest możliwość aby channel admin miał możliwość zmiany uprawnień kanało pod anty poke? Czy można dać permisions tylko na to?

Opublikowano

Dobrze z tym sobie już poradziłem. Mam pytanie czy jest możliwość nadania 2 rang kanałowych jednocześnie (np Channel Admin i Anty Poke, obie te rangi są kanałowe nie serverowe.) Jeśli tak to bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

A więc tak powiem Ci jak to zrobić nie ma problemu. A więc przechodzisz do permisji Channelu Grup i Edytujesz permisje Channel Admina na takie.

i_channel_permission_modify_power 100
b_virtualserver_channel_permission_list (zaznaczamy)
b_permission_modify_power_ignore (zaznaczamy)

Okey teraz nasz Channel Admin może wejść w Permisje kanału i jeśli się zna na Permisjach może edytować odpowiednie w tym przypadku.

i_client_needed_poke_power 99999999

I nie ma problemu na tym kanale nie można pukać innych użytkowników a jak Chce Channel Admin sobie zdjąć tą opcję to może usunąć tą permisję. Ale pamiętaj dałem Ci sposób jak można to zrobić ale teraz może o wiele więcej  na tym kanale. Może ustawiać Join powery, Download powery i inne więc jako dobry człowiek Ci powiem żebyś tego nie używał i nie dawał użytkownikom dostępu do tego. Oraz użytkownik musi na tym się znać aby takie rzeczy robić. Innego sposobu nie ma :)

A co do dawanie 2 rang jednocześnie nie ma takiej możliwości.

Pozdrawiam pr0chu.

logo1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...