Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spec i kilka pytań

Kokos9090

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie grałem ponad rok i wróciłem,grając od 0.Che kupić speca i turenta za nx a reszte to sobie za gp będę ogarniał ale nwm czy się opłaca i jakiego teraz polecacie, na perma mam L96A1 i m416 CQB, nie mogę wybrać pomiędzy specem z dużym speedem a dużą ochroną,co polecacie kogo wybrać na eli pro i na zwykłe eli np na oilu pizza itp.Proszę o jakieś rady :P

PS. mogę dojść do klanu bo już przypomniałem sobie mapki itp,jak coś to PW albo GG <3

fortnite-epic-games-development-news-banner.jpg

Opublikowano

Po co NX wydawać na speca? :O

No wiadomo, jeśli campisz w jednym miejscu(przykładowo bazie) to raczej wziąć tanka bo po co Ci speed jak siedzisz w jednym miejscu, do tego aidy więc ładnie się campi. I głównie polega się na killach turreta bo takim tankiem przeciwko więcej niż jednej osobie na raz wiele nie zrobisz bo za wolny. Zaś Lynx pod speeda jak np. nie masz zamiar siedzieć w jednym miejscu tylko gdzieś zrushować z teamem postawić turreta aidy i przedzierać się w różne strony, by ew. zdążyć uciec pod aidy :)

Mam scorpiona na perma i NIGDY nie używałem.. jakbym miał Lynx to bym może czasami używał. Więc raczej speed wins

Jeśli nie grałeś ponad rok to powinieneś najpierw opatrzeć roomy, ponieważ średnio w roomie eli pro jest po 5 turretów. Czasami po 4 na team..

Opublikowano

Miałem tutaj na myśli speca z najwiekszą ochronką i najmniejszym speedem, którym jest Scorpion.. dlatego jest tankiem przecie:) Na specach z bardziej zbalansowanymi statami nie zawracaj sobie głowy - ni to do biegania, ni to do przeżycia po strzale ze snajpy..

Opublikowano

Wszechwiedzący nie jestem by wiedzieć jaką masz rangę, ile GP zaoszczędziłeś, i jak tam z Twoimi skillami/kd, również nie mam pojęcia jakie mapy i mody grasz.. Pamiętaj, że wszystko jest do czegoś stworzone, więc jakieś zastosowanie wszystkich tych rzeczy musi być. A tak z niczego doradzić Ci tu nie mogę, to samo z innymi.

Opublikowano

Teraz mam 2LT1,KD 1.15,ogarniam wszystkie mapy,doświadczenie mam z ponad 2 lat gry,stare konto nabiłem na ponad 50k kili i nabiłem tam 1LT1,sopro klanówek ito,ale combat się zmienił przez ostatnie klika lat i nie wiem co teraz kupić na perma żeby się nie martwić o gp,bardziej pod zwykłe eli bym chciał kupić eq niż pod eli pro,ale teraz to już sam nie wiem co wybrać :D

Opublikowano

Skoro tak to raczej proponuję wszystko uniwersalne - czyli ubranka na speeda zamiast jakichś speców i turretów.. aczkolwiek radzę najpierw nauczyć się oszczędzać GP, bo to jest najważniejsze:) a dopiero później ograniczać wydatki przy użyciu NX. Bo NX raczej używa się by mieć przewagę lub w celach kolekcjonerskich pewnych itemów na wyprzedaży/jednorazowo, jeśli Ty chcesz jedynie ograniczyć wydawanie GP to naprawdę wywalasz hajs w błoto :P Z ubranek to wiadomo, najszybsze na speeda - dokładnie Ci nie powiem bo musiałbym odpalić CA jako że nawet nie patrzę zazwyczaj do shopu

Opublikowano

Kokos miałem tą samą sytuacje co ty:)

Chciałem kupić speca, ale teraz spec już nie jest taki potrzebny jak kiedyś. Ostatecznie kupiłem m416 na perma, i dobrze zrobiłem, ale ze speców najlepiej bierz Lynx, tank jest znacznie wolniejszy a ta ochrona tak naprawde za dużo Ci nie da, jak ktoś ma cię już na celowniku.

Na Eli pro spec i turret jest dobry tylko na camp i to na short fuse. Dlatego ja dobrze wyszłem nie kupując speca, bo teraz każdy ma po 300k gp, więc nie trzeba jakoś się martwić, że nie starczy na speca.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

ja mam m416 cQB to sie z tego dobrze strzela,tylko z bliska rozrzut straszny na celowniku robi :D,mam na razie 1 kupon 50% to nie ma się co śpieszyć z wydawaniem nx,dzisiaj kpuię paysafecard i 1 rzecz na perma,a reszta poczeka na następny kupon :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...