Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulubione tasiemce.

Beard.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat w celach dyskusji. Jakie są wasze ulubione tasiemce? Możemy uznać, że tasiemiec = 100+ odcinków (bez szczególnego podziału na sezony).

Moja topka : 

1. One Piece

2. Hunter x hunter 2011

3. Bleach

Na czwartym miejscu wybierałbym między Hajime no Ippo i Naruto.

+ z sentymentu - pokemony :D

Opublikowano

Jak byłem mały lubiłem bardzo oglądać Pokemony i Dragon Balla ale jego już trochę mniej. Wtedy jeszcze nie wiedziałem za bardzo co to jest anime.

Do tej pory obejrzałem takie tasiemce jak (od najlepszego. Fairy Tail i Bleach - tu bym powiedział że są tak mniej więcej na równi)

1. Naruto

2. Fairy Tail

3. Bleach

4. Dragon Ball Kai

Może kiedyś zacznę Pokemony :D

Najlepiej się chyba bawiłem przy Naruto (1 tasiemiec dzięki któremu polubiłem anime i oglądam anime do dzisiaj) Teraz oglądam chyba tylko z sentymentu. Miło czasami powspominać stare czasy, ulubione pojedynki, posłuchać soundtracków itp. Teraz co się dzieje w anime/mandze tak nie bardzo mnie cieszy. Nie wiem czy to przez wiek, może mi się trochę już znudziło ale nie ukrywam, że nie mogę się doczekać filmu - "The Last : Naruto The Movie" , spin-offu i filmu z dziećmi naszych bohaterów z obecnej serii 

Opublikowano

Moja topka:

....

Z takich których jeszcze nie znienawidziłem to chyba tylko one piece, ale czytając mangę co kilka miesięcy i oglądając anime jeszcze rzadziej niż patrzę do mangi wydaje mi się, że klimat zanika i poziom spada. Ja kcę luffiego i spółkę z 2000 roku :|

Opublikowano

Moja topka:

....

Z takich których jeszcze nie znienawidziłem to chyba tylko one piece, ale czytając mangę co kilka miesięcy i oglądając anime jeszcze rzadziej niż patrzę do mangi wydaje mi się, że klimat zanika i poziom spada. Ja kcę luffiego i spółkę z 2000 roku :|

Sam teraz ogladam One Piece od nowa i po prostu nie moge przestać, takie to było dobre. Klimat rzeczywiście zanika ;(
Opublikowano

1.DB

2.Naruto

2.One piece(zacząłem 2 dni temu i już 70 odcinek^^)

3. -

Dobry pomysl z zaczeciem One Piece.

Ogolnie kiedys strasznie odpychal mnie watek Piratów, ale jak oglądałem i zobaczyłem jak to wyglada to jest mega.

Opublikowano

Oglądalem z tasiemców tylko naruto, bleach i naruto shippuuden. naruto bylo najlepsze, bleach po naruto, a najgorszy z tej trójki - naruto shipuuden

XrgAYyk.png

Opublikowano

1.DB Jako iż wzgląd na mój wiek inne anime nie mogło się tu znaleźć :)

2.Hunter x Hunter

3.One Piece

3. Fairy Tail

3. Bleach bym zapomniał !!!

Ostanie 3 trzecie miejsca jak dla mnie równe więc muszą tu być :)

837371446280124127260.png
Opublikowano

Szkoda, że tutaj są sami otaku, którzy nie znają nic poza db, naruto, bleachem itp :p

U mnie jest to

-Inuyasha

-full metal alchemist

-naruto

-blood +

- slayersi <3

- magic knight rayearth

- great teacher onizuka

- swego czasu db

Opublikowano

Jezus maria jak ja mogłem zapomnieć o Full Metal Alchemiscie. Oglądnąłem oba, i 1 i Brotherhooda ale to było bardzo dawno temu.

To na pewno wskakuje na miejsce Bleacha, czyli będzie 3. Oglądałem to około 3 lata temu i już mi wypadło z pamięci. Dzięki @Wredna

Great Teachera Onizuke też oglądałem i był dobry, no ale na top3 moich się nie łapie.

Może nie tyle co sami otaku, ale ty podałaś dużo więcej pozycji niż inni, ja tutaj wyselekcjonowałem tylko 3 najlepsze ;)

Widzę, że oglądnęłaś dużo "tasiemców", wiesz może jak się nazywa dość długie anime o dwóch braciach, raczej komedia? Bo ogłądałem, bardzo mi się podobało, ale pojechałem na wakacje do Chorwacji bez dostępu do internetu i kompletnie je zgubiłem.

Dodałbym jeszcze gdzieś daleko Shaman Kinga, którego oglądałem jak leciał na Jetixie mając może z 7-8 lat ;)

Opublikowano

No to i ja się trochę wypowiem. Rozumiem, że kryterium "tasiemca" to minimum 40 odcinków?

No więc podam pierwsze pięć miejsc, a całą resztę można traktować jako miejsce 6.

1. Hunter x Hunter (2011)

2. Rurouni Kenshin

3. Fullmetal Alchemist (zwykły jak i Brotherhood)

4. One Piece

5. Fairy Tail

- Bleach

- InuYasha (tak nisko dlatego, że dopiero zacząłem i jestem w 1/3 całości, ale jest na bardzo dobrej drodze by być w TOP5 i zrzucić staczające się FT)

- Great Teacher Onizuka

- Beelzebub

- Shaman King

- Shijou Saikyou no Deshi Kenichi

- Slam Dunk

@down

Widziałem, ale inne osoby takie pozycje jak "GTO" czy "FMA:B" podawały to  i ja obniżyłem wymóg

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Na początku było napisane 100+...

no to moja topka wygląda teraz tak:

Kingdom&Kingdom 2

@Wredna większość z tych anime nie pozostawia zbyt dobrego wrażenia, poza GTO i FMA:B reszta to albo średniaki albo klasyki.. :P

Opublikowano

Szkoda, że tutaj są sami otaku, którzy nie znają nic poza db, naruto, bleachem itp  :P
U mnie jest to
-Inuyasha
-full metal alchemist
-naruto
-blood +
- slayersi  <3
- magic knight rayearth
- great teacher onizuka
- swego czasu db

Według "kryteriów", które narzucił @1361622928-U485574.pngBeard. (czyli anime ma mieć koło 100 odcinków) to wypada z Twojej listy:

• FullMetal Alchemist - koło 50 odcinków =/= tasiemiec
  • Blood + - koło 50 odcinków =/= tasiemiec
  • Magic Knight Rayearth - koło 50 odcinków =/= tasiemiec
  • Great Teacher Onizuka - koło 40 odcinków =/= tasiemiec

Zresztą, czemu twierdzisz, że nikt nie zna niczego poza db, naruto, ft itp. skoro to ma być topka, a nie wszystkie nam znane tasiemce? Może akurat to db, ft, naruto itp. jest dla tamtych osób najlepsze? 

Jezus maria jak ja mogłem zapomnieć o Full Metal Alchemiscie. Oglądnąłem oba, i 1 i Brotherhooda ale to było bardzo dawno temu.

To na pewno wskakuje na miejsce Bleacha, czyli będzie 3. Oglądałem to około 3 lata temu i już mi wypadło z pamięci. Dzięki @Wredna

Great Teachera Onizuke też oglądałem i był dobry, no ale na top3 moich się nie łapie.

Może nie tyle co sami otaku, ale ty podałaś dużo więcej pozycji niż inni, ja tutaj wyselekcjonowałem tylko 3 najlepsze ;)

Widzę, że oglądnęłaś dużo "tasiemców", wiesz może jak się nazywa dość długie anime o dwóch braciach, raczej komedia? Bo ogłądałem, bardzo mi się podobało, ale pojechałem na wakacje do Chorwacji bez dostępu do internetu i kompletnie je zgubiłem.

Dodałbym jeszcze gdzieś daleko Shaman Kinga, którego oglądałem jak leciał na Jetixie mając może z 7-8 lat ;)

Zdecyduj się ziomek, czy ma to być topka tasiemców, bo anime koło 50 odcinków, jak dla mnie są to zwykłe anime, a nie tasiemce. Jeśli mają to być anime nawet od 50, czy 40 odcinków, to nie widzę sensu dalszego ciągnięcia tematu, bo można te topki równie dobrze zamieścić w temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/124058-wasze-ulubione-anime/page-9

lub też paru innych, które mi przemknęły przed oczami na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy w tym dziale o podobnej tematyce   :P

Opublikowano

Według "kryteriów", które narzucił @1361622928-U485574.pngBeard. (czyli anime ma mieć koło 100 odcinków) to wypada z Twojej listy:

• FullMetal Alchemist - koło 50 odcinków =/= tasiemiec
  • Blood + - koło 50 odcinków =/= tasiemiec
  • Magic Knight Rayearth - koło 50 odcinków =/= tasiemiec
  • Great Teacher Onizuka - koło 40 odcinków =/= tasiemiec

Zresztą, czemu twierdzisz, że nikt nie zna niczego poza db, naruto, ft itp. skoro to ma być topka, a nie wszystkie nam znane tasiemce? Może akurat to db, ft, naruto itp. jest dla tamtych osób najlepsze? 

Zdecyduj się ziomek, czy ma to być topka tasiemców, bo anime koło 50 odcinków, jak dla mnie są to zwykłe anime, a nie tasiemce. Jeśli mają to być anime nawet od 50, czy 40 odcinków, to nie widzę sensu dalszego ciągnięcia tematu, bo można te topki równie dobrze zamieścić w temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/124058-wasze-ulubione-anime/page-9

lub też paru innych, które mi przemknęły przed oczami na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy w tym dziale o podobnej tematyce   :P

Zwykły + Brotherhood = ponad 100, wtedy liczę to jako tasiemiec.

Opublikowano

Zwykły + Brotherhood = ponad 100, wtedy liczę to jako tasiemiec.

Jeśli liczysz tak, to dobra, ale jeśli liczysz tylko część, która została w pełni oparta na mandze(czyt. brotherhood)to zostaje 50, zresztą mniej więcej połowa zwykłego była podobna do brotherhooda, więc jeśli się bardzo uprzesz to i tak zostanie Ci koło 70-80 :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...