Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hostinger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Planuje zrobic strone serwera i pomyslalem ze stworze wlasna kiedy bym sie cos poduczyl htmla, strona by miala byc bardzo ale to bardzo prosta:

1 strona - tytułowa - ogloszenia dla graczy(bardzo bym chcial shoutbox!-bez zadnych rejestracji itp) - podstrony:

ktora zawiera takie male tipy do podstron typu : sklep,download,galeria, administracja

Oczywiscie grafiki bym chcial swoje wgrac calego panelu itp, calosc by musiala byc latwa w aktualizacji abym na biezaco mogl wrzucac nowe ogloszenie tak aby nic sie nie sypało. W dziale download by byly linki i od razu po kliknieciu w link nie chce aby sie otworzyla strona mediafire tylko okno pobierania...

1.No i tutaj nasuwa mi sie hostinger i ich kreator strony - lepiej samemu zrobic w html czy uzyc ich kreatora?

2.Czy da rade podlaczyc strone z hostingera do nazwa.pl jesli chodzi o konto darmowe? a płatne?

3.Mam hosting www z pukawki on oferuje tylko 0.5gb dysku lepiej hostinger z 2 gb?

4.Czy ma ktos  z was strone na hostinger? Macie jakies z nia problemy itp?

5.Ten shoutbox bedzie mi prosto zainstalowac? na hostingerze?

Lajki bo nie ogarniam ;x

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

1.No i tutaj nasuwa mi sie hostinger i ich kreator strony - lepiej samemu zrobic w html czy uzyc ich kreatora?

2.Czy da rade podlaczyc strone z hostingera do nazwa.pl jesli chodzi o konto darmowe? a płatne?

3.Mam hosting www z pukawki on oferuje tylko 0.5gb dysku lepiej hostinger z 2 gb?

4.Czy ma ktos  z was strone na hostinger? Macie jakies z nia problemy itp?

5.Ten shoutbox bedzie mi prosto zainstalowac? na hostingerze?

1. Oczywiście, że lepiej samemu napisać stronę niż używać oklepanych szablonów. Przede wszystkim masz więcej możliwości jeśli chodzi o modyfikowanie strony.
  2. z tego co wiem to można każdy hosting podłączyuć pod nazwa aczkolwiek nie wiem jak jest z tymi darmowymi.
  3. To zależy od tego co będzie na tej stornie bo jeśli to będzie tak jak mówisz mała strona czyli kilka obrazków i parę stron tektu to zdecydowanie mniejszy pakiet wystarczy :)
  4. nie
  5. Shoutbox o ile się nie mylę instaluje się wszędzie tak samo. To jeszcze zależy czy sam napiszesz stronę czy użyjesz szablonu. Jeśli szablonu to w ustawieniach wystarczy kliknąć i włączyć :)
2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Co do shoutboxa możesz napisać sam w php i MySQL lub wybrać jakiegoś gotowca bo zapewne PHP nie znasz.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Ogólem to zdecydowalem sie na stworzenie strony w wordpress, jednak nie wiem jak podlaczyc strone z nazwa.gameclan.pl na nazwa.pl i zeby ta sama nazwa byla ip serwera nazwa.pl czyli rownoczesnie jeden adres by wyswietlal serwer w mc jak i w wyszukiwarce strone serwera.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Dodajesz do rekordów A IP na jakim jest strona a do serwera rekord srv i podajesz w nim IP i port.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Lepiej NIE używać kreatora. Pewnie mają tego "Zyro". To gówno. Postaw ją na pewnym i sprawdzonym Wordpressie.

Co do hostingera - nie polecam. Miałam same problemy.

(: .ćyż usnes am eiN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...