Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z logowaniem

Gość DiabloxDPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko.. mam problem z logowaniem na pliakch by terenzo.. błąd podczas połączenia z serwerem ;(

nic nie zmieniałem, porty odpalone.. 

Opublikowano

Zobacz sobie w konsoli komendą : "ps" czy wszystko Ci się odpaliło (tj. logowanie,channele,baza). Jeśli czegoś tam nie ma wejdź sobie w dany syserr i sprawdź dlaczego to nie odpaliło. Może być też tak , że symlinki są źle ustawione to game i nic ci nie odpala , bo z tego co pamiętam na plikach terenzo symlinki trzeba bylo robic od nowa.

Opublikowano

Zobacz sobie w konsoli komendą : "ps" czy wszystko Ci się odpaliło (tj. logowanie,channele,baza). Jeśli czegoś tam nie ma wejdź sobie w dany syserr i sprawdź dlaczego to nie odpaliło. Może być też tak , że symlinki są źle ustawione to game i nic ci nie odpala , bo z tego co pamiętam na plikach terenzo symlinki trzeba bylo robic od nowa.

nie wiem zabardzo jak ustawić te symlinki ... pomógł byś ? :D

Opublikowano

No tak jak myślałem , nie odpaliło ci channeli ani logowania.

Jakby Ci to wytłumaczyć.

Usuwanie starych symlinków

- Wchodzisz w ftp w folder channelu ( z tego co pamiętam na plikach terenzo ch1 to ch11 i ch12)

- Usuwasz taki folderek który wygląda jak skrót , nazywa się game.

- Pamiętaj aby przy usuwaniu nie usunąć tego do czego prowadzi skrót , tylko usuwasz sam skrót - filezilla zapyta cię o to podczas usuwania , czy ma usunąć folder docelowy czy tylko skrót - USUWASZ SKRÓT.

Dodawanie nowych symlinków.

- Wchodzisz sobie w konsolę 

- Otwierasz sobie komendą cd folder do channelu np. channel11 (cd /usr/home/mt2/chs/channel11 - chyba taka była ścierzka na tych plikach , ale sprawdź dla pewności)

- Jak już otworzysz docelowy folder wpisujesz coś takiego

ln -s /usr/home/game/share/game game

I tak robisz w folderze każdego channelu - channel11, channel12 , channel 21 ... itd. No i nie zapomnij żeby zrobić tak samo w folderze autch(logowanie).

Opublikowano

No tak jak myślałem , nie odpaliło ci channeli ani logowania.

Jakby Ci to wytłumaczyć.

Usuwanie starych symlinków

- Wchodzisz w ftp w folder channelu ( z tego co pamiętam na plikach terenzo ch1 to ch11 i ch12)

- Usuwasz taki folderek który wygląda jak skrót , nazywa się game.

- Pamiętaj aby przy usuwaniu nie usunąć tego do czego prowadzi skrót , tylko usuwasz sam skrót - filezilla zapyta cię o to podczas usuwania , czy ma usunąć folder docelowy czy tylko skrót - USUWASZ SKRÓT.

Dodawanie nowych symlinków.

- Wchodzisz sobie w konsolę 

- Otwierasz sobie komendą cd folder do channelu np. channel11 (cd /usr/home/mt2/chs/channel11 - chyba taka była ścierzka na tych plikach , ale sprawdź dla pewności)

- Jak już otworzysz docelowy folder wpisujesz coś takiego

I tak robisz w folderze każdego channelu - channel11, channel12 , channel 21 ... itd. No i nie zapomnij żeby zrobić tak samo w folderze autch(logowanie).

zrobiłem jak trzeba.. 
Opublikowano

Teraz to wygląda tak jakbyś podał złą ścieżke do game, albo usunales plik game. Wejdź w ftp i sprawdź czy w ścieżce do ktorej zrobiles symlinka jest plik game.

Przy usuwaniu symlinków napewno usunales same symlinki a nie game?

Chyba wiem o co chodzi. Czy zmieniłeś ścierzke którą ci podałem na swoją?

Ty zapewne zamiast tego masz ścieżke taką :

ln -s /usr/home/mt2/share/game game

Sprawdź jaką masz ścieżke do pliku game i dopiero dodaj nowe symlinki.

Opublikowano

Teraz to wygląda tak jakbyś podał złą ścieżke do game, albo usunales plik game. Wejdź w ftp i sprawdź czy w ścieżce do ktorej zrobiles symlinka jest plik game.

Przy usuwaniu symlinków napewno usunales same symlinki a nie game?

Chyba wiem o co chodzi. Czy zmieniłeś ścierzke którą ci podałem na swoją?

Ty zapewne zamiast tego masz ścieżke taką :

ln -s /usr/home/mt2/share/game game

Sprawdź jaką masz ścieżke do pliku game i dopiero dodaj nowe symlinki.

z początku nie weszedłem do folderu przez konsolę.. ( cd /usr/home/game/channel1) a odrazu wpisałem.. :D

sprawdzam teraz :)

@edit.

Dalej to samo..

Opublikowano

Ale sprawdź w ftp którą masz ścierzke do game, ta 1 czy ta 2 . Bo jak wpiszesz złą to ci nie zadziała.

Pamiętaj aby przed każdym dodaniem nowych symlinków usunąć stare.

Opublikowano

Ale sprawdź w ftp którą masz ścierzke do game, ta 1 czy ta 2 . Bo jak wpiszesz złą to ci nie zadziała.

Pamiętaj aby przed każdym dodaniem nowych symlinków usunąć stare.

dobrą ścieżkę podaję.. stare symlinki usunąłem.

spróbuję wgrać pliki bez gotowej maszyny.

@edit.

masz może skype ? byśmi pomógł :D

Opublikowano

Jak wrócę do domu będę na team speaku. Odezwij się za jakieś 2h na pw to podam ci adres.

można zamknąć.. przerzucę się na pliki terenza + client rykoxa. bo nie potrafię dodać jakoś zbroji do clienta ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...