Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LEAGUE OF LEGENDS 760 GTX

MONST3RVAYNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Nazywam się Daniel Trochonowicz, mam nick Monst3R VAYNE, jestem challengerem na eu-east.

Mam sprzęt

Nvidia Geforce GTX 760 2GB windforce 3x OC

8GB RAM 1666

AMD Phenom 4x 3,2 ghz.

Monitor benq XL2411t 24' 144hz

Mam problem niewazne czy gram na najmniejszych ustawieniach czy najwiekszych początkowy fps w lolu wynosi 120-144. Gdy postacię rzucają spelle albo nawet gram dravenem i rzucam Q fps spada do 50... A w teamfightach fps spada do 25-30. Czy na takim komputerze to jest mozliwe?????? Gry typu far cry 4 czy Call of duty advanced warfare chodzą prawie na maksymalnych ustawieniach w dodatku na multi gdzie wykorzystanie grafiki,procka są o wiele większe.

Proszę o jakieś rady i pomoc!!!

EDIT:

w panelu nvidia mam samowolnie dodany lol launcher i jest tam raczej wszystko ustawione tak jak należy...

Opublikowano

Masz w tle włączone jakieś wymagające aplikacje (w stylu bitcoin miner [choć na GTXie to wątpię])?

Próbowałeś repairu LoLa? Z Twoim internetem nie powinno to zająć długo.

W ostateczności spróbuj reinstalacji na inny dysk (nie partycję, dysk).

Opublikowano

Mam podobny pc (procesor od intela) i nie mam żadnego problemu z wydajnością.

Opublikowano

Ja mam laptopa:

procek i7- 2.4GHz

16GB ram

GTX 660M

Problem mam dokładnie ten sam od kiedy wprowadzili ten ogromny patch i tak samo jak ty z innymi grami które więcej grafiki wymagają nic się nie tnie, natomiast lol ma jakieś dziwne spadki i skoki fps i masakryczne klatkowanie.

Niestety riot chyba ma to głęboko gdzieś, bo wyszły 3 czy 4 patche od tego 1 dużego i nadal tego nie naprawili.

Co robiłem aby naprawić to i nie pomogło:

- reinstalacja lola (na czysto w całości) chyba z 5-6 razy z zamianą partycji  i usunięciem rejestrów i pozostałości po lolu

- sterowniki miałem wszystkie wersje od najnowszych aż po te z 22 października (o dziwno na tych z 22października jest mniej tych spadków)

- wykonałem wszystkie punkty z listy riotu - https://support.riotgames.com/hc/pl/articles/201752684

- wykonałem wszystkie te dodawanie do cfg różnych opcji które ludzie podawali (defragmentacja, reinstalacja itd itd)

- nvidia inspectorem wymusiłem w lapku użycie GTX 660M bo sam nie byłem pewny czy aby na pewno nie używa mi zintegrowanej HD 4k

- pisałem do supportu pierw jakaś nieogarnięta baba do mnie pisała, potem przekierowała na zespół techniczny i ten kazał reinstala zrobić na czysto po czym stwierdził że wiedzą o problemie i pracują nad nim:<

- zgodność z w7, w8 (bo ja mam w8.1) na wszelkie sposoby

- właczałem i wyłączałem synchronizację pionową - nawet jak normalnie miałem 300fps a w teamfightach np. 250 to klatkowało mnie tak czy inaczej

Niestety jedyne co lekko zmniejszyło ilość tych spadków i skoków (gdzie prawdziwy problem to klatkowanie lola) to właśnie sterowniki z 22 października, poza tym problem nadal występuje . Nie zauważam klatkowania lola przed jakąś 10 minutą gry

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...