Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon 50-100 zł

Shahi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Zależy mi na kupnie mikrofonu, nie jakiegoś strasznie wypasionego, byleby tylko łapał normalnie głos i w miarę możliwości mało szumiał.

Nie będe nagrywać ani nic, ależy mi jedynie na czystym i bezproblemowym pogadaniu ze znajomymi na skype/TS bo strasznie narzekają na nieczystości i szumy. Że niby głos w realu mam zupełnie inny niżprzez kompa.

Nie ukrywam, że najlepszy byłby jak najtańszy, ale jeżeli się orientujecie to proszę doradźcie jak najwięcej.

Dzięki.

who cares?

Opublikowano

Nie mam zamiaru inwestować w coś z czego nie będę korzystać. Nie da się osiągnąć przyzwoitej jakości dźwięku bez szumów?

who cares?

Opublikowano

Ja mam zintegrowaną kartę w lapku i mam mikrofon za 20 zł zalman zm-mic1 i nie ma szumów i mam normalny głos. Polecam ci ten mikrofon (może masz jakąś popsutą kartę czy coś, że tak cię źle słychać)

Opublikowano

Jeśli masz dobrą kartę dźwiękową to mikrofon za 20zł będzie taki sam jak  mikrofon za 300zł.
Kup sobie tego Samson'a GoMic.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

UP mają racje, poza @oOlewyOo .

Samson Go Mic będzie idealna, na jego prace niema wpływu twoja karta dźwiękowa.

@Xquartz się pomylił, chodziło mu oczywiście o kartę dźwiękową.

Co do zalman zm-mic1. Moim zdaniem nie warto, ma bardzo cieniutki kabelek, który sam przypadkiem urwałem. Za 30 zł można kupić jeden z mikrofonów, które wymieniłem wyżej i będą na 100% lepsze od tego zalmana. (na pewno porządniej wykonane)

Opublikowano

UP mają racje, poza @oOlewyOo .

Samson Go Mic będzie idealna, na jego prace niema wpływu twoja karta dźwiękowa.

@Xquartz się pomylił, chodziło mu oczywiście o kartę dźwiękową.

Co do zalman zm-mic1. Moim zdaniem nie warto, ma bardzo cieniutki kabelek, który sam przypadkiem urwałem. Za 30 zł można kupić jeden z mikrofonów, które wymieniłem wyżej i będą na 100% lepsze od tego zalmana. (na pewno porządniej wykonane)

A co ty byś chciał za 20 złotych plecionkę? Głos jest bardzo dobry a wykonanie za 20 zł to wiadomo, że cudów nie ma. trzeba uważać. Poza tym jest dużo wygodniejszy od tych innych mikrofonów bo zaczepiamy sobie na koszulke i tyle a tamte są stojące.

Opublikowano

Za 20 zł kupiłem kiedyś myszkę z grubym sztywnym kablem, więc chyba się da. Kosz wyprodukowania tego mikrofonu oscyluje między 1-2 zł.

Miałem go i nawet przy Xonarze D1 były straszne szumy, a bez podbicia w systemie nie było nic słychać.

Opublikowano

polecam truststarzz jak chcesz to mozemy pogadac i zobaczysz jakość dzwieku, a jest ona bardzo dobra . 

Pomogłem w grach ? w czym kolwiek daj tego like motywuje do śledzenia forum ;] 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...