Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z misją, teleportacja, ulepszanie kd

teusz0724k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram w tą gre od 2 dni i mam pytania: 

- gdzie jest głowa posągu którą trzeba znalesc?

-Jak wykonać misje którą trzeba zabić Duchy tylko w nocy?

-Jak przemieszczać się do innych miast? Np. w Shaiya były to teleporty a tutaj mam narazie tylko 2 zwoje. 

-Gdzie można ulepszyć kd? co daje +20 pż poziom(4) 

Z góry Thx.

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

Witam, gram w tą gre od 2 dni i mam pytania: 

- gdzie jest głowa posągu którą trzeba znalesc?

-Jak wykonać misje którą trzeba zabić Duchy tylko w nocy?

-Jak przemieszczać się do innych miast? Np. w Shaiya były to teleporty a tutaj mam narazie tylko 2 zwoje. 

-Gdzie można ulepszyć kd? co daje +20 pż poziom(4) 

Z góry Thx.

1. O, wiem o jaką głowę chodzi! Gdzieś chyba mam ss, zaraz poszukam i edytuję post. Zresztą nieważne, jest też tutaj ;d https://www.youtube.com/watch?v=ul4yX8qCFIo

2. Wpisz na czacie komendę /time, aby wiedzieć, jaki czas jest w grze. Jeśli są to godziny nocne, to zaczną respić się te moby.

3. Zwoje teleportu można kupować tanio u handlarzy artykułami wielobranżowymi, ale oprócz tego są zwykli teleporterzy (teleport pomiędzy mapami) i transporterowcy lotniczy (teleport w obrębie danej mapy) - na mini mapie zaznaczeni są takim malutkim, białym skrzydełkiem.

4. http://board.pl.aion.gameforge.com/board23-aion-gra/board25-pytania-oraz-pomoc/board67-archiwum/472-%C5%82%C4%85czenie-ulepszanie-manaston%C3%B3w/?s=76b26383314529a1ccd9acbe29cac4f2cd2766da

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

1. O, wiem o jaką głowę chodzi! Gdzieś chyba mam ss, zaraz poszukam i edytuję post. Zresztą nieważne, jest też tutaj ;d https://www.youtube.com/watch?v=ul4yX8qCFIo

2. Wpisz na czacie komendę /time, aby wiedzieć, jaki czas jest w grze. Jeśli są to godziny nocne, to zaczną respić się te moby.

3. Zwoje teleportu można kupować tanio u handlarzy artykułami wielobranżowymi, ale oprócz tego są zwykli teleporterzy (teleport pomiędzy mapami) i transporterowcy lotniczy (teleport w obrębie danej mapy) - na mini mapie zaznaczeni są takim malutkim, białym skrzydełkiem.

4. http://board.pl.aion.gameforge.com/board23-aion-gra/board25-pytania-oraz-pomoc/board67-archiwum/472-%C5%82%C4%85czenie-ulepszanie-manaston%C3%B3w/?s=76b26383314529a1ccd9acbe29cac4f2cd2766da

Jeśli chodzi o drugi punkty to także obok mini mapki masz takie słońce i po nim szybko można zobaczyć :)

Opublikowano

Thx za posąg bez głowy, a co do teleportów to i tak jeszcze nie czaje, wolałem zwykłe portale i sie przenosze a tak to szukać gości...

Jeszcze pyt. Czy są tu skile obszarowe? 

I po co jest BM jak uzbieram 4000?

Opublikowano

Jeszcze pyt. Czy są tu skile obszarowe? 

I po co jest BM jak uzbieram 4000?

Skille aoe mają tylko określone klasy. Kim grasz?

BM, czyli Boska Moc, to punkty, które zdobywasz za zabójstwa mobów/graczy. Gdy uzbierasz 2000 lub 4000, to możesz używać określonych skilli. Dostaniesz je na odpowiednim lvlu i po przeczytaniu ich opisu, będzie wiadomo z czym to się je. ;)

Opublikowano

Gram wojownikiem, czy on ma skile obszarowe? wbiłem nim 20lvl i nie wiem czy dalej wbijać bo potrzebne obszarówki ;)

Oraz jak pobrać te ****** 9 pakietów? Przychodze z pracy i jak uruchomie lunchera to po godz. 19:00 mam dopiero coś ok. 20% co zrobić żeby nie pobierało od nowa za każdym razem :/ 

Opublikowano

To się nie pobiera od nowa za każdym razem ale się wczytuje co długo trwa :/

Glad potem ma dużo skilli obszarowych na początek wgl nie ma tam chyba tylko 1 albo 2 

Najlepsze obszarówki ma sorc 

Opublikowano

Gram wojownikiem, czy on ma skile obszarowe? wbiłem nim 20lvl i nie wiem czy dalej wbijać bo potrzebne obszarówki ;)

Oraz jak pobrać te ****** 9 pakietów? Przychodze z pracy i jak uruchomie lunchera to po godz. 19:00 mam dopiero coś ok. 20% co zrobić żeby nie pobierało od nowa za każdym razem :/ 

Tak, ma skille obszarowe, ale tak jak @kulek000 zauważył, czarodziej raczej ma więcej. Chociaż i tak gladiator / temlpariusz to bardzo ciekawe klasy, z tym że czarodziej robi większy dps.

Nie powinno się pobierać od nowa, jeśli nie zmieniałeś miejsca zapisu plików w launcherze. Jeśli pobrałeś np. 4 pakiety i zatrzymałeś pobieranie, to nie musisz pobierać ich od nowa - pobiorą się kolejne, ale te cztery pobrane będą musiały się zaktualizować, co też niestety trwa.

Opublikowano

A jak ulepszyć broń / zbroje? czytałem poradniki ale nie wiem za bardzo jak... Kupie "młot" u npc i z np. broni zrobi mi się kamyk i co dalej ? 

Opublikowano

Ehhh dobra więc tak,jak napisałeś masz broń/zbroje i ten młotek.Po  rozwaleniu eq dostajesz kamyki,klikasz prawym na kamyk a potem na eq które chcesz ulepszyć.

Ot co cała filozofia ale najważniejsze chyba jest aby kamyk miał o 20 lv więcej niż twoje eq,np

Jak masz miecz 20 lv i chcesz go ulepszyć to najlepiej kamieniami 40 lv albo większymi aby ulepszać na poziomy do +10

Bo jak ulepszysz miecz na 20 lv za pomocą kamyka 25 lv np to może ci się ulepszyć ale jest bardzo niska szansa na to 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...