Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Maszyna się zacina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, siedziałem sobie, tak jak to co dnia robie, wgrywam sobie questa, jakiegoś tam innego wywalam ( niepotrzebnego ) i po /cd ... i /qc tak jak to zawsze robie błąd ... ale to można przeboleć, lecz po tym błędzie zwiesza się cała maszyna  błąd Segmention fault (core dumped), po zwieszeniu wchodzę na grę, a tak 0 questów, w filezilli nadaj widnieją, ale po każdej komendzie /qc z tym błędem quest się wgrywa, tylko się zwiesza i muszę na ostro wyłączać ... bez sensu, ma ktoś jakieś rozwiązanie ? Aha... po błędzie moge pisać, ale bez przywilejów ... żadnych komend ... a wpisałem /qc a nie /qc quest.quest , ponieważ chciałem all na raz wgrać, te które zniknęły

Opublikowano

Robiłem to już 10 razy ;/ Może mieć znaczenie przekazany ram ? na początku dałem 1024mb teraz 1450mb i dalej nic? Myślę, że chodzi o przeznaczoną pamięć, wgrywalem questy, aż się pamięć skończyła, albo w sumie nie wiem co, może on nowa zainstalować maszynę?

Opublikowano

Samą komendą /qc nie zainstalujesz wszystkich questów które masz w ftp. I jezeli instalujesz jakiegoś questa to zamiast /qc nazwa_questa.quest proponuję wpisać ./qc nazwa_questa.quest . Jeśli chcesz zainstalować wszystkie questy na raz musisz w quest_list sobie uzupełnić liste , żeby były wszystkie a potem sh make , lub quest_rebuild w zależności od tego co masz w plikach.

Opublikowano

Samą komendą /qc nie zainstalujesz wszystkich questów które masz w ftp. I jezeli instalujesz jakiegoś questa to zamiast /qc nazwa_questa.quest proponuję wpisać ./qc nazwa_questa.quest . Jeśli chcesz zainstalować wszystkie questy na raz musisz w quest_list sobie uzupełnić liste , żeby były wszystkie a potem sh make , lub quest_rebuild w zależności od tego co masz w plikach.

Tak, ale to jest nienormalne, że wpiszę powiedzmy /qc i jak coś nie pyka to zeby 2 raz wpisac musze resetować maszynę ;-(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...