Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podłączyć dj set do scratchu z jednym gramofonem?

F4ntasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam zamiar zająć się scratchem, mam gramofon Stanton T.80 i mixer vestax pmc06. Teraz chciałbym podłączyć gramofon do mixera aby grać z battle breaków i podkład chciałbym puszczać z komputera podłączonego do kanału 2 żeby móc kontrolować też te dźwięki a całość miałaby grać przez mini wieże. Czy takie połączenie jest możliwe? jakie kable ew musiałbym kupić? co z czym połączyć? Czy wystarczy że gramofon podłącze do kanału 1 ustawie na PHONO, komputer z wyjścia słuchawkowego mini jackiem na 2x RCA podłącze do kanału 2 ustawionego na LINE a wieże podłącze do MASTER na mixerze 2xRCA-2xRCA?

Opublikowano

Siema

Mam zamiar zająć się scratchem, mam gramofon Stanton T.80 i mixer vestax pmc06. Teraz chciałbym podłączyć gramofon do mixera aby grać z battle breaków i podkład chciałbym puszczać z komputera podłączonego do kanału 2 żeby móc kontrolować też te dźwięki a całość miałaby grać przez mini wieże. Czy takie połączenie jest możliwe? jakie kable ew musiałbym kupić? co z czym połączyć? Czy wystarczy że gramofon podłącze do kanału 1 ustawie na PHONO, komputer z wyjścia słuchawkowego mini jackiem na 2x RCA podłącze do kanału 2 ustawionego na LINE a wieże podłącze do MASTER na mixerze 2xRCA-2xRCA?

To nie zadziała, jeśli dobrze zrozumiałem, bo napisałeś to tak, że nie da się za bardzo odczytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...