Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myslicie o takowym serwerze ? Mała reaktywacja.

dawidpuskar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SV odpada na 100%

Planem jest zrobienie cos w stylu "klanów" Nic nie daje procz tego ze masz Tag przed nickiem i myslimy co jeszcze  bedzie dawal. Ew w przyszlości jakies walki, lecz jest to pod wielkim znakiem zapytania :).

Mobarena takze jest juz na kartce wpisana w notesie wiec raczej bedzie, a zapomnialem tu napisac.

Opublikowano

No to czas na moją wypowiedź: 

+1 za szczerość na pierwszym miejscu. Fajnie że przyznajesz się do błędu że z serwerem Ci nie poszło i chcesz próbować drugi raz.

Powiedzonka "JAKIEŚ" mnie kompletnie nie interesują, jeżeli już chcesz abyśmy to oceniali to opisz więcej w swojej demo prezentacji.

Jeśli piszesz że chciałbyś aby na serwerze była dobra zabawa, atmosferka, to zadbaj o to razem z twoją drużyną.

Jeżeli w to wierzysz to na pewno się uda. Tylko błagam Cię nie olewaj serwera jak go stworzysz. Z tą swobodną rozrywką nie przesadzaj w końcu to ty musisz mieć panowanie nad serwerem :D

Działki zwykłe i działki pro nic mi nie mówią. Podawaj zawsze wymiary i czym się różnią. Może dla PRO działek zrobić jakąś suprise na działce? Dodatkową skrzynke z niespodzianką? :) 

Adminshopy?

Mapy : "Ogólna itd" to samo co wcześniej dużo mi nie mówi.

A no tak przeczytałem dalej :D

Dodaj jakieś ładne chińskie budowle, zameczki, ładne ścieżki, połącz wszystko w jedną kupę. 

Wtedy to będzie wyglądało jak jedno wielkie fajne miasto.

Wiem że to jest DEMO prezentacja ale jak na razie to zapowiada się spoko.

Czekam na dalsze informacje o serwerze. 

Pozdrawiam

Kappa.

Opublikowano

No to czas na moją wypowiedź: 

+1 za szczerość na pierwszym miejscu. Fajnie że przyznajesz się do błędu że z serwerem Ci nie poszło i chcesz próbować drugi raz.

Powiedzonka "JAKIEŚ" mnie kompletnie nie interesują, jeżeli już chcesz abyśmy to oceniali to opisz więcej w swojej demo prezentacji.

Jeśli piszesz że chciałbyś aby na serwerze była dobra zabawa, atmosferka, to zadbaj o to razem z twoją drużyną.

Jeżeli w to wierzysz to na pewno się uda. Tylko błagam Cię nie olewaj serwera jak go stworzysz. Z tą swobodną rozrywką nie przesadzaj w końcu to ty musisz mieć panowanie nad serwerem :D

Działki zwykłe i działki pro nic mi nie mówią. Podawaj zawsze wymiary i czym się różnią. Może dla PRO działek zrobić jakąś suprise na działce? Dodatkową skrzynke z niespodzianką? :)

Adminshopy?

Mapy : "Ogólna itd" to samo co wcześniej dużo mi nie mówi.

A no tak przeczytałem dalej :D

Dodaj jakieś ładne chińskie budowle, zameczki, ładne ścieżki, połącz wszystko w jedną kupę. 

Wtedy to będzie wyglądało jak jedno wielkie fajne miasto.

Wiem że to jest DEMO prezentacja ale jak na razie to zapowiada się spoko.

Czekam na dalsze informacje o serwerze. 

Pozdrawiam

Dzieki za fajna odpowiedz. Takiego czegos oczekiwalem !

Druzynke czyt. ekipe serwera akurat mamy wedlug mnie dobra. Kazdy zna swoje zadania. Mam do dyspozycji skryptera i budowniczych. Znamy sie od dziecinstwa wiec problemow nie bedzie z ekipa.

Tamtego serwera nie zlałem za przeproszeniem zimnym moczem, lecz upadł z winy sprzętu. Teraz mam wiecej doswiadczenia i wiedzy tak jak pisalem wyzej wiec powinno byc OK !

Co do map to szczerze nie wiedzialem co tam napisac. Jak narazie jest mapa gdzie jest miasto i mapa gdzie bedzie mozna kopac i zwiedzac swiat minecrafta :D

Co do budowli to moge powiedziec ze jest co zwiedzac. Miasto jest polozone w fajnym miejscu gdzie jest dostep do wody, duuzej wody. Na niej przy miescie sa WYBUDOWANE statki i troche w głąb duża latarnia.

Chodniki są oświetlone, do każdej działeczki jest dobre dojście. W niektórych miejscach trzeba zrobić drobne poprawki ale to parę minut roboty. 

Na dniach jak będę miał dłuższą chwilke planuję nagrać zapowiedź serwera. Jak narazie wszystko idzie w dobra stronę więc myślę ze plan wypali. Dobre jest to że pieniądze które musialbym przeznaczyc na hosting moge na reklamy bo za maszynke nie musze nic płacić. Więc start będzie pełna para.

Opublikowano

@dawidpuskar

Ja również reaktywuje serwer tyle że postawiony 2.5 roku temu. Zawsze popieram takie pomysly, ale nie podoba mi sie zamysł samego serwera. FB czy tam jakies klany nie dla mnie, lubie survival+ dzialki i tyle ;p

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@dawidpuskar masz już stałego gracza ;). Tylko nowe rozrywki musisz dodać bo free builidy się szybko nudzą. Troche mnie to irytuje gdy widze na publikacje serwerów kolejny nudny survival gdzie administracja to 10-latkowie i na serwie gra po 50-60 osób i lagi w ciul bo hosting za dyche, ale gdy się trafi jakiś dorosły człowiek z ambicjami i ogarniętą administracją to mi się żal robi... a dlaczego nie ma osób ? Bo niechcesz im dać rangi... no cóż. Mam propozycje na te klany coś w stylu castle mod np: Na początku edycji ktoś z administracji zbiera ekipe do gildi, zbierają tam koxy sety i inne tam duperele, ale pod koniec edycji zostaje zorganizowany konkurs na typie castle mode czyli jedna drużyna atakuje a druga drużyna broni flagi czy czego tam (by zniszczyć baze) później zmianna teamów i to samo. I tam będą te finały półfinały i tak dalej i tak dalej :).

I zwycięzki klan doataje np vip na tydzien nowej (kolejnej)edycji.

Opublikowano

@dawidpuskar masz już stałego gracza ;). Tylko nowe rozrywki musisz dodać bo free builidy się szybko nudzą. Troche mnie to irytuje gdy widze na publikacje serwerów kolejny nudny survival gdzie administracja to 10-latkowie i na serwie gra po 50-60 osób i lagi w ciul bo hosting za dyche, ale gdy się trafi jakiś dorosły człowiek z ambicjami i ogarniętą administracją to mi się żal robi... a dlaczego nie ma osób ? Bo niechcesz im dać rangi... no cóż. Mam propozycje na te klany coś w stylu castle mod np: Na początku edycji ktoś z administracji zbiera ekipe do gildi, zbierają tam koxy sety i inne tam duperele, ale pod koniec edycji zostaje zorganizowany konkurs na typie castle mode czyli jedna drużyna atakuje a druga drużyna broni flagi czy czego tam (by zniszczyć baze) później zmianna teamów i to samo. I tam będą te finały półfinały i tak dalej i tak dalej :). I zwycięzki klan doataje np vip na tydzien nowej (kolejnej)edycji.

Fajny pomysl zapodales z tymi klanami. Napewno rozpatrze.

Sa administratorzy ktorzy maja po te 15 lat i sa czasami, CZASAMI bardziej ogarnieci niz Ci co maja te 18+.

Opublikowano

Ja tam już od dawna tęsknie za takim serwer FreeBuild konkretnym, na którym kupujemy działki i zaczynamy zbierać surowce/materiały i je sprzedawać na swojej działce dzieki czemu rozwija się ekonomia. Działki na początku się dostaje zwykle np. 32x32 a potem (jak napisałeś wyżej) można kupić działki PRO w grze np. 100x100 za na prawde duże pieniądze. Dzięki temu robienie sklepu to byłoby głowne zajęcie, ale oczywiście by istniały inne sposoby zarobku jak np. prace czy choćby pieniądze za rozbicie bloków w specjalnej strefie zarabiania (bo z pracami tymi normalnymi są czasami sposoby na szybki zarobek). I taki serwer byłby dla mnie idealny do zabawy, możliwości zapoznania się z wieloma osobami jak i próba założenia własnego mini biznesu :)

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

I to jest bardzo dobry pomysł na serwer. Moją uwagę szczególnie przyciąga zamysł standardowych działek zamiast tych ze stosowanego na wielu serwerach FreeBuild serwerach.

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...