Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

13 90

Canna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, niedługo będę miał wystarczającą ilość kredek aby zakupić Amx'a 13 90, co o nim powiecie? Jak tym grać? Wady/Zalety? 

Opublikowano

Dobry kamuflaż, mobilność bardzo dobra, do gry moim zdaniem tylko na goldzie. Bardzo przydatny czołg na wszystkie turnieje 8tierowe.

Opublikowano

Dobry kamuflaż, mobilność bardzo dobra, do gry moim zdaniem tylko na goldzie. Bardzo przydatny czołg na wszystkie turnieje 8tierowe.

Czy ja wiem... na stockowym dziale idzie "podzióbać". 

Jego mobilność jest koszmarna na stocku... musze szybko odblokować silnik i gąski bo jak na razie jest tragicznie. 

Co do reszty, ma ktoś jakieś taktyki co do tego czołgu lub miejscówki i podzieliłby się nimi ? 

Opublikowano

Genialny czołg, ma ogromny potencjał, szybki, dużo dmg na magazynek, dobre camo, najlepszy czołg na wszystkie ESL'e itd. Według mnie najlepszy LT w grze. Grasz jak każdym amxem. Czekasz aż ktoś zaczyna przeładowywać, wyskakujesz, zdejmujesz na magazynek i uciekasz na przeładowanie :P

Opublikowano

13 90 zajebiaszczy czołg ^^ Gram nim podczas rozgrywek ESL i wymiata ! Wyjeżdżasz na light'a 8 tieru - juz mu się drobniaki nie zgadzają - walnie ci za 200-300, chyba że to T49 tu sytuacja jest inna xD lecz walcząc z takim lightem masz przewage 6 pocisków ;) Jak dla mnie minusem jest jego elewacja działa stojąc tyłem ...czasem jest to irytujące. Penetracja troche nie domaga, lecz doświadczony gracz radzi sb nawet z HT X Tieru ;) Co do taktyk...hym ja preferuje bardziej grę agresywną, spot w jakims wysuniętym krzaku, potem wycofanie się i wjazd na flankę w celu zniszczenia ogryzków ;)

Opublikowano

13 90 zajebiaszczy czołg ^^ Gram nim podczas rozgrywek ESL i wymiata ! Wyjeżdżasz na light'a 8 tieru - juz mu się drobniaki nie zgadzają - walnie ci za 200-300, chyba że to T49 tu sytuacja jest inna xD lecz walcząc z takim lightem masz przewage 6 pocisków ;) Jak dla mnie minusem jest jego elewacja działa stojąc tyłem ...czasem jest to irytujące. Penetracja troche nie domaga, lecz doświadczony gracz radzi sb nawet z HT X Tieru ;) Co do taktyk...hym ja preferuje bardziej grę agresywną, spot w jakims wysuniętym krzaku, potem wycofanie się i wjazd na flankę w celu zniszczenia ogryzków ;)

"Drobniaki się nie zgadzają" czyżby ktoś tu hallacka oglądał ? :D 

A jakieś "spokojniejsze taktyki" ? Da radę ? Nie umiem grać agresywnie ( wogóle nie umiem graćXDD). 

Ja jak na razie kręcę bączki po mapie i czekam aż team się zajmie walką, później jeżdżę i pykam wszystkich przeciwników w bok/tył lub zajmuje się artą. Czy taka taktyka na tym czołgu jest prawidłowa ? 

Opublikowano

Spotujesz ciągle, a  w środku bitwy tam gdzie jest osamotniony przeciwnik to wyjeżdżasz na niego, zbierasz i sprzedajesz pakiecik.

Opublikowano

Spotujesz ciągle, a  w środku bitwy tam gdzie jest osamotniony przeciwnik to wyjeżdżasz na niego, zbierasz i sprzedajesz pakiecik.

Jakoś idzie, powoli zaczynam ten czołg ogarniać ;d 

8209514218632631114786.jpeg

9329414218632631114786.jpeg

Niby nic ale jak na mnie to jest wynik wręcz niesamowity :x 

Opublikowano

Tego rozumowania właśnie nie lubię...

Na AP masz 170mm penetracji co stanowczo wystarcza na boki większości czołgów i przody VI-VII. Ten czołg jest stworzony do aktywnego/ pasywnego spotowania (bo i do tego i do tego się nadaję) a nie do bawienia się w meda. Strzelamy i tak dopiero praktycznie w "drugiej-trzeciej fazie bitwy" co pozwala nam bez problemu zajechać od boku przeciwnika gdzie penetracja wystarczy. W pierwszej fazie walczymy tylko z innymi lightami które 1390 z pełnym magazynkiem bez problemu zjada.

Ja rozumiem, że ludzie to zwą mini-batchat ale to nie jest med... Nie wiem ile Juri masz na nim bitew ale ja po ponad 350 dalej twierdzę, że: camo + żarówa; perki na strzał w biegu; jeden magazynek golda i reszta AP; camo za kredyty; lorneta i siata- pozwalają na grę każdym sposobem.

Aktywny spot- jedziesz i świecisz, ew. możesz coś postrzelać

Pasywny- stoisz i jesteś praktycznie zawsze niewidoczny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...