Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pad od X360 nie jest widziany przez grę

MRofAmerica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dobrych miesięcy jestem w posiadaniu pada od x360. Grałem na nim w GTA 4, Saints Row: The Third, FIFY itp. Oczywiście padzik bezprzewodowy i gram na PC. Z miesiąc temu grałem sobie normalnie, legalnie w NFS World na tymże kontrolerze i wszystko grało. Dzisiaj chciałem sobie pojeżdzić moim Lambkiem Aventadorkiem i przy ekranie "press any key to start(chyba tak to szło)" pierwszy siarczysty kop w ryj - przy pomocy pada nie mogę gry wystartować. Myślę sobie - no nic, może w grze zadziała. Startuję grę klawiaturką, przechodzę do gry i jeszcze mocniejszy kopniak w samą mordę - pad nie działa w grze. O ile wiem mój kontroler jest z NFSem kompatybilny i nie powinno być problemów, a tu d***. Robiłem wszystko - resetowałem kommputer, grę, odłączałem i podłączałem pada i nic. To co - pada od Xboxa mam zemulować pod... pada od Xboxa? Proszę o pomoc i daję plusiki. :)

Opublikowano

Od kilku dobrych miesięcy jestem w posiadaniu pada od x360. Grałem na nim w GTA 4, Saints Row: The Third, FIFY itp. Oczywiście padzik bezprzewodowy i gram na PC. Z miesiąc temu grałem sobie normalnie, legalnie w NFS World na tymże kontrolerze i wszystko grało. Dzisiaj chciałem sobie pojeżdzić moim Lambkiem Aventadorkiem i przy ekranie "press any key to start(chyba tak to szło)" pierwszy siarczysty kop w ryj - przy pomocy pada nie mogę gry wystartować. Myślę sobie - no nic, może w grze zadziała. Startuję grę klawiaturką, przechodzę do gry i jeszcze mocniejszy kopniak w samą mordę - pad nie działa w grze. O ile wiem mój kontroler jest z NFSem kompatybilny i nie powinno być problemów, a tu d***. Robiłem wszystko - resetowałem kommputer, grę, odłączałem i podłączałem pada i nic. To co - pada od Xboxa mam zemulować pod... pada od Xboxa? Proszę o pomoc i daję plusiki. :)

Spróbuj zaktualizować/ponownie zainstalować sterowniki do pada :)

f

Opublikowano

­Włączasz pada przed włączeniem gry czy po?

I przed włączeniem gry i po.

Spróbuj zaktualizować/ponownie zainstalować sterowniki do pada :)

Próbowałem 2 czy 3 razy i nic.

Opublikowano

­

@MararOn Ale autorowi mogło chodzić o to, że włącza luncher a potem pada :)

Nie ma różnicy, u mnie działa jak włączę pada po uruchomieniu launchera i przed.  Nie działa natomiast, gdy włączę już po włączeniu gry.

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Ja na bezprzewodowym mogłem tylko przed włączniem launchera, więc jest różnica.

Pamiętajmy o tym, że autor może mieć różną specyfikację.

f

Opublikowano

­@Azetek.

Również mam pada bezprzewodowego i działa bez znaczenia czy włączę go po uruchomieniu launchera czy przed.

Co do tematu to skoro pad nie działa normalnie to może spróbuj użyć jakiegoś emulatora typu Xpadder.

349241432911096669131.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...