Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motor na A1. Który polecacie ?

PiszeTo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od ponad dwóch miesięcy zastanawiam się nad wyborem motoru który będzie się poruszać na kat. A1. Myślałem nad:

- Aprilia Rs 125

- Honda CBR 125

- Zipp Pro 125

- Yamaha YZF-R125

- Honda NRS 125

Zależy mi na mocy i na wyglądzie. Ten biedny chińczyk Zipp znalazł się dlatego, że używany w dobrym stanie nie przekracza 3,5 tysiąca ale znowu stosunek ceny do mocy :) (Oczywiście, że z biegiem czasu bym go tuningował ). Dodatkowo czy to prawda, że odblokowana Aprilia RS 125 ma ponad 38 km ?.

Proszę o pomoc w wyborze, ewentualnie podać jakiś inny motor który by spełniał te dwa wymagania ( moc i wygląd ). Cena max do 8,5 tyś.

Z góry Dziękuję za pomoc !

Opublikowano

RS i NSR - moc. ;)

Oczywiście Yamaha i Honda to też porządne maszyny, ale jak zależy Ci na mocy to nie polecam bo modele, które podałeś są w 4-suwie.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Aprilia Rs 125 - moc po odblokowaniu, wygląd, ale duże spalanie

Honda CBR 125 - wygląda jak rower, majac 170cm wyglądam na niej smiesznie

Zipp Pro 125 - chińszczyzna

Yamaha YZF-R125 - piękny motur stylizowany na R6, male spalanie, slaba moc

Honda NRS 125 - moim zdaniem stare roczniki brzydkie, moc, duże spalanie

Ja tam też chciałem ścigałkę kupić ale zainetersuj się tematem enduro, zajeeeebista zabawa ;-)

PMK3yt4.png

Opublikowano

@554461402688252517908.png Xoni

W tym tkwi problem, że czuję mały niesmak do Enduro, sam nie wiem dlaczego.

Dodatkowo powiem jeszcze, że też podobają mi się "szosowo-turystyczne" czyli coś w stylu Rometa Divisiona 125.

Opublikowano

Dodatkowo powiem jeszcze, że też podobają mi się "szosowo-turystyczne" czyli coś w stylu Rometa Divisiona 125.

Też lubię "szosowo-turystyczne" :-) To może Honda Varadero 125? Świetny motorek w przystępnej cenie, mało pali i jest bardzo wygodny :) Ten Romecik skojarzył mi się z nowszymi rocznikami XJ600 =)

Jeżeli coś od enduro byś chciał spróbować to polecam Yamaha DT125 i KTM EXC 125, tanie w utrzymaniu jeżeli chodzi o remonty w porównaniu z 4-suwami i dużo części zamiennych, ale większe spalanie od 4-suwów ale to normalka ;-)

PMK3yt4.png

Opublikowano

Przykłady, które podajesz typu zipp, romet to są największe szroty jakie mógłbyś kupić. Serio, już bym się wolał taczkami wozić niż tym dziadostwem.

To się zdecyduj, ścigacz, supermoto czy enduro.. Ja osobiście na twoim miejscu kupiłbym husqvarne sms. Świetny motorek, 2suw, mocy nie brakuje, elegancko wygląda - tylko żłopie paliwo, bo 2t :P

Też lubię "szosowo-turystyczne" :-) To może Honda Varadero 125? Świetny motorek w przystępnej cenie, mało pali i jest bardzo wygodny  :) Ten Romecik skojarzył mi się z nowszymi rocznikami XJ600 =)

Jeżeli coś od enduro byś chciał spróbować to polecam Yamaha DT125 i KTM EXC 125, tanie w utrzymaniu jeżeli chodzi o remonty w porównaniu z 4-suwami i dużo części zamiennych, ale większe spalanie od 4-suwów ale to normalka ;-)

Po pierwsze pytanie do autora: Chcesz 33~ konie czy 15? Za jednym stoi moc, spalanie, rezonans za drugim brak mocy, małe spalanie i dźwięk

Opublikowano

on chce motor na a1, a przecież frytkownicy Aprilli nie zarejestruje, zresztą YZF nie jest taka słaba. Jak na motor 125ccm i 11kW to jest najlepsza

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Tego smiesznego zippa nawet nie bierz pod uwage, a jak chcesz moc i wyglad to Aprilia w malowaniu Spain no1 jest imo ladna no i mocna, sam posiadam i jest czym jezdzic ;)

4zzt3n.png

Opublikowano

on chce motor na a1, a przecież frytkownicy Aprilli nie zarejestruje, zresztą YZF nie jest taka słaba. Jak na motor 125ccm i 11kW to jest najlepsza

Gosciu, ktora rska ma wbite w dowod wiecej niz 15 km :P? Yzf jest mocniejsza, ale czy najmocniejsza z 125 4t nie do konca bylbym pewien. Mz sm ma porownywalna moc.

Braknie mu mocy po miesiacu w 4t

Opublikowano

Aprillia nie ma wbite w dowód jak umiesz to tak załatwić w urzędzie

Co ty gadasz? 1/10 rs'ek  ma wbite więcej niż 15 kucy w dowodzie. 

Honda CBR - Sam mam idzie jak burza rzadko się psuję

Polecam ! :)

Ja no, burza :D bez przesady z tym rowerem, to sie ledwo co z górki kula...

Opublikowano
o ty gadasz? 1/10 rs'ek  ma wbite więcej niż 15 kucy w dowodzie. 

Co nie znaczy, że to jest legalne i jak pały się przyczepią to wezmą moto na hamownie i klapa. Po co kusić los? 

To jeszcze nic, wypierdoli się albo jeszcze gorzej, bo spowoduje wypadek i nie dość, że zapłaci milion mandatów to jeszcze zero ubezpieczenia.

Day after day.

Opublikowano

Niech autor wybierze co woli ;) Nie biorą cie od razu na rolki, z resztą 125 nie ma za bardzo po co brać na rolki bo nie ma ustalonego limitu ile może jechać ta pojemność. Wiadomo wszystko z głową :) Słyszałeś o jakimś przypadku rolek w przypadku 125 :)? No chyba, że było na 50 zarejestrowane ;>

Opublikowano

@Jamajkas powiedz gdzie w Polsce są rolki xD Bo jeszcze nie spotkałem się z takim czymś, znajomi, którzy jeżdżą w trasy też się nie spotkali, a czytałem kiedyś newsy, że w Polsce rolki wchodzą, ale nadal nigdzie nie widzę ich xD

PMK3yt4.png

Opublikowano

stacja kontroli pojazdów, rozumiem, że Twoi znajomi tylko na skuterach jeżdżą? Motocykliści z kat A już się ich nie obawiają 

Day after day.

Opublikowano

stacja kontroli pojazdów, rozumiem, że Twoi znajomi tylko na skuterach jeżdżą? Motocykliści z kat A już się ich nie obawiają 

Powiedz mi ale po co by cie mieli na te rolki wysłać? Bo przekroczyłeś prędkość? Śmiechłem.

Opublikowano

Husqvarna WRE 125 polecam. Fajne enduro, 2t, duża moc, dobry dźwięk i wygląd. No i akurat wchodzi na A1j, a wszystkie z ww. motocykli bierze. Zawsze możesz zrobić z tego SM i po drogach jeździć jak enduro nie trawisz. 

Opublikowano

@lokuero

A jak myślisz czemu policja wypisuje mandat? Bo zrobiłeś coś niezgodnego z prawem, tak samo jest w tym wypadku, rolki i konsekwencje, bo to jest niezgodne z prawem.

Z drugiej strony nawet Cię na parkingu przyfilują, zobaczą, że gówniarz wchodzi na moto, podlecą, wylegitymują i benc. A jak spowoduje wypadek, to dopiero się zapłacze. Gorzej jak ktoś w niego w jedzie i jakiś dociekalski albo ktoś kto się zna na moto dowie się, że to rska na a1 to nawet odszkodawania nie dostanie, a moze nawet i kare.

Day after day.

Opublikowano

Dlaczego by mieli sprawdzac rske na rolkach? Przeciez 4t 125 tez poleci 140 ;)

czekam dalej na przypadek jak komus sprawdzili rske na rolkach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...