Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cs go a moze cos dokupic?

dodu1223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kompq

lrocek Amd athlon x2 dual core 5000+ 2.6 Ghz

karta nvidia geforce 8400 Gs

ram 2gb

Plyte mam ddr2 wiec karta 1gb jakas ddr3

Win xp

W cs go mam 30-40 fps czasami 20 podczas efektow.I zastanawiam sie czy jesli zmienilbym karte na 1 gb to do ilu fpsow zwiekszyloby sie jakbym wszystko na low i rodzielczosc ustawil 1024 na 800 tak zebym dobrze widzial bez rozmazania.Czy fpsy by skoczyly ?Ile i jaka karte? Tak do 300

a moze 2gb ddr3 jakas karta gtx?

Opublikowano

Zapomnialem dodac

Plyta :

Nazwa płyty głównej    MSI K9N6PGM2-V2 (MS-7309)

Zasilacz  Pisze na nim max 130W

A bez ramu sie nie obejdzie ? Nie jest chyba tak potrzebny jak karta

jak karta to jaka polecicie 1gb/2gb dobra pod tem proc

Opublikowano

Nie ma sensu kupować drogiej karty graficznej, bo procesor nie uciągnie i tak dobrze CS:GO i będą lagi.

Karta graficzna tylko z DDR5. Nie patrz na ilość ramu, bo to nie ma znaczenia. 

2gb ramu to trochę mało, ale cs:go nie będzie mieć problemu z brakami.

Określ maksymalny budżet jaki możesz wydać.

Opublikowano

@mistrz Flesha karta zasilacz i procek w tym budzecie :D Ale i tak dzieki.Jakbys mogl to napisz taki zestaw proc karta zasilacz budzet 800 chce zeby w go miec wiecej fps i zeby sie rownowazyly te podzespoly

@Nezvik moj budzet na zmiany 800

I wlasnie nwm czy dokupic jakas dobra karte nie droga ddr5 2/1 gb czy kupic procek zasilacz i karte w max 800 zl zeby to razem ok chodzilo.Doradz co w tej sytuacji zrobic.Bo nwm czy inwestowac w sama karte w miare do tego procka zeby wspolpracowala czy wymienic te 3 rzeczy zeby byly rowne.

Opublikowano

Nie wiem czy w ogóle opłaca się inwestować w ten komputer. Niby można by dokupić jakiegoś phenoma, ale płyta główna obsługuje ddr2 i nie nadawałaby się już do dalszej rozbudowy. Jak dla mnie to lepiej byłoby sprzedać ten komputer za ~300zł (może ktoś kupi) i dozbierać do 1.5k i kupić jakiegoś nowego z niskiej półki. No chyba, że używane komputery i części wchodzą w grę.

@1361622928-U485574.pngMistrzFlesha

Nie jest tak źle. Ściąłbym jedynie ten zasilacz do używanego Chiefteca 450W (50zł) i włożyłbym lepszą kartę.

Opublikowano

Wiem ze nie warto inwestowac i mozna kupic nowego ale ja nie bd juz go dalej rozbudowywal i potrzebny mi jest do csa

http://allegro.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-6450-flex-1gb-i4969504742.html

Jakbym wymienil karte to z tym prockiem mialbym te wiecej fps?I czy ta karta dobra na ta plyte bo plyty nie chce wymieniac.I jaki zasilacz do niej

@1361622928-U485574.pngMistrzFlesha plyty to chyba nie trzeba :D?

Na ta plyte lepiej zmienic proc czy kartezevy wiecej fps?!?? :D

Opublikowano

@dodu1223 kup najlepiej to wszystko co ci podałem jedynie możesz gorszy zasilacz i karte.

płyte też bo ci te ramy nie wejdą.

procek tez zmien bo twoj do najlepszych nie nalezy ale ten pentium nie jest zly jak sie go podkreci.

Kup to i bedziesz mial sporo fpsow. Ja w lolu na tej samej karcie mam 150fps na najwyszcych . w Assasin Creed Black flag i gta tez ladnie chodzi bez zaciec :)

http://deandes.pl - strony internetowe

Opublikowano

czm nie chcesz zmieniac plyty? twoja nie obsluguje ddr3 czyli jak bd chcial zwiekszac to kasa w bloto . Trzeba myslec przyszlosciowo ... I z tego co widze  do tej plyty twojej max Phenom x2 wiec zmien plyte

Opublikowano

Nie chce zmieniac plyty bo chce zmniejszyc wydatki :D ramu tez

powiedz mi jedno czy ta karta w linku bedzie dziala na mojej plycie ?

Jak w linku do yt widzisz jak chodzi ten procek i karta

Opublikowano

@dodu1223 tak bedzie , ale na tym filmiku są spadki fps i calkiem mozliwe a nawet pewne jest ze bylo to podkrecane czyli musisz miec chlodzenie :)

radze ci kupic to co napisalem bo potem bedzie placz i zakldanie tematow : spadki fps w cs:go czy inne .

rób jak chcesz ale potem bedziesz mial żal tylko do siebie :)

Opublikowano

Aha no mozliwe :)

Tak teraz patrze na ten zestaw to nawet spk.

Ten moj procek to jedno wielkie gowno..

Jaka dobra karte bym nie kupil ta ja ograniczy.Chyba ze jakas w sam raz dla niego ale bd slaba.

Dzieki za zestaw i kazdemu co pomogl :)

Jak cos bede chcial wiedziec napisze na PW ;) Do zamkniecia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...