Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodanie item ów do NPC i zmiana ceny na plikach Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowym użytkownikiem (szukałem podobnych tematów lecz żaden mi nie pomógł) który chciał pobawić się w tworzenie serwerów. Znalazłem pliki serwerowe Terenzo (przejdźmy w szczegóły) Kiedy chiałem dodać do handlarki dodanie 4bonów i zmianek jednak  wyskakuje mi 0yang i nie można tego kupić, więc chciałem zmienić to w mysql no i zmieniłem lecz dalej to samo później przejrzałem całe forum i napotkałem się na programarrow-10x10.png który myślałem że mi pomorze MT2 Coonect Changer. Niestety po wgraniu item_proto.txt  przez FileZille dalej ten sam problem jeżeli ktoś zna rozwiązanie to prosił bym aby mi w tym pomógł. Myślę że dobry dział wybrałem i że znacie odpowiedzi na mój problem (Proszę was nie piszcie tego typu "Nie zabieraj się za to bo nie umiesz" ponieważ każdy jakoś zaczynał, ja jestem taki że uczę się robić na przykładach i na pomocy więc zrozumcie mnie :) ).

Opublikowano

I po co nabijać takie głupie posty.. na yt ( szukam 5 dni już na yt i nie mogłem znaleźć) odważyłem się tutaj napisać z otrzymaniem jakiejś wskazówki dot zmiany ceny , a Ty mi każesz grać w totka...  

Opublikowano

W plikach terenzo tych najnowszych baza jest w ftp w plikach tekstowych : item_proto.txt i mob_proto.txt . Zmiany w mysql nic nie dadzą ponieważ wszelkie informacje czyta właśnie z tych plików tekstowych. Jeśli dobrze pamiętam to znajdują się one w : /usr/home/mt2/db. Proponuję otworzyć sobie to item_proto excelem z pakietu office i tam edytować to co nam potrzebne - w tym przypadku cene danego itemu. Po wprowadzeniu zmian , zapisz to poprostu jako plik item_proto.txt i podmien w ftp.

Ps. Jeśli chcesz dodać możliwość kupowania itemów za 0 yang u handlarzy proponuję wgrać diff do game. Napewno jest on gdzieś na mpcforum.

Opublikowano

Właśnie robiłem też ten sposób z tym txt i właśnie coś nie za bardzo działa mogę tutaj ew. wstawić te itemproto i zobaczyktoś czy dobrze to zrobiłem 

Specjalista
Opublikowano

Pamiętam jak się bawiłem w to,jak dobrze pamiętam cena kupna musi być większa niż cena sprzedaży itemka,lub na odwrót,coś z tego ustawiałem i działało.

Więc sprawdź.

Pamiętaj o skonwertowaniu później item_proto do txt i podmieniasz w /usr/home/mt2/db.

https://www.youtube.com/watch?v=V4mP8TGzzHk

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...