Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 15 - Przepychanie

James Rodríguez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka all! :D Mam dosyć nietypowe pytanie, a mianowicie co mam zrobić jeżeli np biegnę napastnikiem, a obrońca próbuje mi odebrać piłkę przepychając mnie itp po czym zazwyczaj mu się to udaje. Mogę się jakoś bronić ? Przepychając również obrońcę ? Czy tylko po prostu mogę biec ?

Opublikowano

Jeżeli będziesz miał silnego napastnika, to obrońca sobie nie poradzi. Jeżeli jednak posiadasz ofensora szybkiego i niezbyt silnego - wystarczy wypuścić sobie piłkę lub wykonać Ronaldo chop. 

­

Opublikowano

Wystarczy wykonać zwód, gdy obrońca podbiega.

Ewentualnie kontrola tempa+sprint i minięcie bokiem.

Zwód niezbyt często mi efektownie wychodzi zazwyczaj tracę piłkę zaraz po jego wykonaniu, a jeżeli chce natychmiastowo zbiec do pola karnego ze skrzydła to od razu tracę piłkę .... : c 

Jeżeli będziesz miał silnego napastnika, to obrońca sobie nie poradzi. Jeżeli jednak posiadasz ofensora szybkiego i niezbyt silnego - wystarczy wypuścić sobie piłkę lub wykonać Ronaldo chop. 

Gram głównie Suarezem, Costa i Sturridgem. Po wypuszczeniu piłki właśnie do przodu obrońca natychmiastowo ją przejmuje . :/ a Ronaldo Chop nie potrafię zrobić ... :D tzn na Arenie Treningowej owszem, ale na boisku już (kamera od boku) niestety nie umiem tego wykonać : c

­

Opublikowano

Podczas meczu sztuczki wykonuje się w inny sposób niż na arenie treningowej.

Na arenie zawodnik ustawiony jest przodem do bramki, więc sztuczki wykonuje się tak jak w instrukcji.

W meczu natomiast robi się to w analogiczny sposób, tylko tak jakby się biegło na arenie w lewo/prawo. Zależy po której stronie boiska jesteśmy.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Podczas meczu sztuczki wykonuje się w inny sposób niż na arenie treningowej.

Na arenie zawodnik ustawiony jest przodem do bramki, więc sztuczki wykonuje się tak jak w instrukcji.

W meczu natomiast robi się to w analogiczny sposób, tylko tak jakby się biegło na arenie w lewo/prawo. Zależy po której stronie boiska jesteśmy.

Wiem o tym :D Lecz nie potrafię sobie tego zbytnio wyobrazić :P i nie wychodzą mi te zwody tak jak na arenie treningowej ;/

­

Opublikowano

Wiem o tym :D Lecz nie potrafię sobie tego zbytnio wyobrazić :P i nie wychodzą mi te zwody tak jak na arenie treningowej ;/

­

Jak to opanujesz to będziesz z łatwością przechodził przeciwników, chociaż stara część fify to sposób wykonania się nie zmienił

9418214132684151227747.png

Opublikowano

Jak to opanujesz to będziesz z łatwością przechodził przeciwników, chociaż stara część fify to sposób wykonania się nie zmienił

Oglądałem kilkukrotnie z uwagi na ta iż śledzę Kamyka na YT, gdyż robi fajne filmiki i miło się go ogląda lecz niestety mi nie pomógł ten filmik : c Gdzie mogę potrenować w sensie w jakiej "OPCJI" nie Online żeby boisko było położone tak samo jak w UT ??

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...