Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fallout 3 - jak zagrać na Windows 7?

Zontus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemacie ludzie

temat pewnie juz przez wielu zakladany na niejednym forum

Fallout 3 jest dla mnie najlepsza częścia całej serii i w tą lubie sobie nieraz pograć

jako iż posiadam windows 7 x64 mam z tym problem, każdy pewnie wie dlaczego

moze znacie jakies mody lub przepisanie linijek lub jakis inny myk dzieki któremu będe mógł pograć w F3 na win7

uprzedzajac wasze pytania

gra jest oryginalna (wersja steam)

windows jest oryginalny 

Opublikowano

Znalazłem coś takiego, zrób te czynności, może pomogą:

• Usunąć wszystkie wirtualne napędy i wyłączyć program zarządzający wirtualnymi napędami (u mnie to był Deamon Tools), 
  • Zainstalować DirectX (choć raczej nie było takiej konieczności), - Zainstalować najnowsze sterowniki karty graficznej (ja odpuściłem zasadniczo ten punkt, ale czasami może być istotny), 
  • Wtedy dopiero zainstalować grę, - Ustawić aby uruchamiana była z uprawnieniami administratora oraz w trybie kompatybilności z Vista (bez SP), 
  • Uruchomić grę (już powinno się to udać) i przejść kilka minut gry – pewnie i tak się zawiesi, więc wychodzimy z gry (lub zabijamy proces gry) i przechodzimy do pliku konfiguracji gry: 
  • Odszukujemy plik FALLOUT.INI w Biblioteki -> Dokumenty -> My Games -> Fallout 3 
  • Zmieniamy wartość zmiennej bUseThreadedAI z 0 na 1 (czyli powinno być bUseThreadedAI=1) 
  • Poniżej dodajemy nową linijkę: iNumHWThreads=2 (jeżeli nadal problem będzie się pojawiał można spróbować z wartością 1).
Opublikowano

puki co działa

ale pytanie czy z tą opcją mozna wgrywać normalnie mody czy nie\

gryuntwnie chodzi mi o wgranie moda aurelius

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...