Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z cuboidami w regionach MRL

michu8971

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Zalozylem cuboid na caly teren i w srodku stworzylem kopalnie z MineResetLite, na cuboidzie na teren zalozylem flage /rg flag stoniarki build deny, stworzylem tez cuboid na stoniarke i tam ustawilem build allow, gracz nie moze kopac.. jak to zrobic poprawnie?

Opublikowano

region separent głowny stoniarki poprubuj jak coś pomogę dalej

Wpisalem /rg setparent stoniarki (stoniarki - claim na calosc, stone1 - sama stoniarka) i nadal nie mozna niszczyc stone

Opublikowano

Jak masz cuboid duży i robisz w nim kopalnie, to zrób tak zaznacz teren, na którym chcesz, żeby była możliwość budowania i np. utwórz cuboid o nazwie "Kopalnia". Załóżmy, że duży cuboid nazywa się "Miasto". Teraz wystarczy użyć komend: /rg flag Kopalnia build allow i druga: /rg setparent Kopalnia Miasto. Wszystko powinno działać i śmigać :D Pozdrawiam 

Opublikowano

Jak masz cuboid duży i robisz w nim kopalnie, to zrób tak zaznacz teren, na którym chcesz, żeby była możliwość budowania i np. utwórz cuboid o nazwie "Kopalnia". Załóżmy, że duży cuboid nazywa się "Miasto". Teraz wystarczy użyć komend: /rg flag Kopalnia build allow i druga: /rg setparent Kopalnia Miasto. Wszystko powinno działać i śmigać :D Pozdrawiam 

[00:53:43 INFO]: MrotekPL issued server command: /rg flag stone1 build allow
[00:54:13 INFO]: MrotekPL issued server command: /rg setparent stone1 stoniarki

stone 1 (Twoja Kopalnia)
stoniarki (Twoje Miasto)
nie działa :P
Opublikowano

Ogolem do tworzenia kopalni wg mnie jest lepiej ps

Trzeba tylko troche znac ang.

Ogolem do tworzenia kopalni wg mnie jest lepiej ps - przetłumacz to na polski ;)

Trzeba tylko troche znac ang.  - znam angielski (5 na polrocze) tlumacze pluginy, wiec nie mow mi ze nie znam..

Nie angielski, a raczej plugin ;)

Opublikowano

widzę że znowu potrzebujesz pomocy xD

@topic

zrób /rg flag stone 1 passthrough true 

lub /rg addmember g- Gracz

nie jestem pewien czy będzie g- Gracz czy g: Gracz spróbuj obydwa bo ja już nie pamiętam ;p

Opublikowano

widzę że znowu potrzebujesz pomocy xD

@topic

zrób /rg flag stone 1 passthrough true 

lub /rg addmember g- Gracz

nie jestem pewien czy będzie g- Gracz czy g: Gracz spróbuj obydwa bo ja już nie pamiętam ;p

@kapi023 nic nie dało ;x

@kamilek6323 rix0nek

Opublikowano

­@michu8971

jak robisz priority, to musisz wywalić parenta. ;)

Żebym ja na tyle ogarniał plugin żeby wiedzieć jaka to komenda ._.

@edit:

Udało się dzięki Tobie! Lajki lecooooo :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Jak to zrobic :/ Mam problem z tym że jak probuja kopac na kopalni to nic im nie wyskakuje nie moge tego zrobic robilem wszystko co jest napisane powyzej :/

Opublikowano

Jak to zrobic :/ Mam problem z tym że jak probuja kopac na kopalni to nic im nie wyskakuje nie moge tego zrobic robilem wszystko co jest napisane powyzej :/

To znaczy co i jak dokładnie zrobiłeś?

sygn.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...