Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zmiana Tekstury Itemu

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Wiem ze to glupie, ale nie mam pojecia jak zmienic wyglad danego itemu na swoim serwerze. Z teksturami bawie sie perwszy raz, a w google nie moge znalezc zadnego poradnika jak zmienic jeden item.

Uwaga: Nie chce zmieniac calego Texture Pack'a! Posty typu "W server.properties wpisz link do pobrania txt packa" beda nstychmiast zglaszane jako SPAM!

Opublikowano

Bez texture packa się nie obejdzie. To tak jakbyś oczekiwał, że gracze będą widzieć przedmioty z modów na single player -_-. Po prostu muszą mieć ten plik na komputerze, czyli np. trzeba ściągnąć serwerowy texture pack. Przecież możesz zrobić w tym texturepacku żeby tylko jeden przedmiot był zmieniony.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Wiem. Nie wiem jak zmienic np. wyglad TYLKO drewnianej motyki... Czy trzeba podmienic jakis plik czy co?

Opublikowano

Jak masz texture pack i masz nową teksturę dla tej motyki, to otwierasz za pomocą np. WinRAR paczkę TYCH tekstur, które chcesz dodać jako serwerowe i szukasz w plikach tej motyki.

Jak już ją znajdziesz to nową teksturę nazywasz tak samo jak motykę w texture packu, przerzucasz i podmieniasz ją. I tyle. Od tej chwili drewniana motyka będzie występowała pod taką teksturą jaką dodałeś do texture packa.

Opublikowano

­

Wiem. Nie wiem jak zmienic np. wyglad TYLKO drewnianej motyki... Czy trzeba podmienic jakis plik czy co?

Po prostu usuwasz wszystkie tekstury i zostawiasz tylko tą podmienionej motyki. Np. chcesz tylko tą drewnianą motykę to usuwasz wszystkie foldery i zostawiasz tylko, żeby było resource pack -> assets -> minecraft -> textures -> items -> podmieniona tekstura wood_hoe.png

I tyle.

tenor.gif

Opublikowano

Ogolnie to ja mam zwykly texture pack na serwerze (standardowe tekstury). Chce do nich dodac ta motyke. Tylko nie wiem gdzie jest plik z txt serwerowymi...

Opublikowano

wejdz w swojego texture packa zrób go jak chcesz wstaw go na jakiś tam hosting nie ogarniam tego zbytnio

w properties daj texturepack=linkdostrony

i przy wchodzeniu gracza będzie go prosiło o pobranie tego TXT

Opublikowano

Nie działa. Próbowałem dodać kilka paczek tekstur i żadna nie działa.

#Minecraft server properties
#Tue Jan 20 19:11:01 CET 2015
spawn-protection=16
max-tick-time=60000
query.port=28552
server-name=Cs-Szczecin.pl
generator-settings=
force-gamemode=false
allow-nether=true
gamemode=0
enable-query=true
player-idle-timeout=0
difficulty=1
spawn-monsters=false
op-permission-level=4
resource-pack-hash=http://addons.cursecdn.com/files/2225/32/Equanimity.zip
announce-player-achievements=false
pvp=true
snooper-enabled=true
level-type=DEFAULT
hardcore=false
enable-command-block=true
max-players=10
network-compression-threshold=256
max-world-size=29999984
server-port=28552
debug=false
texture-pack=
server-ip=IP
spawn-npcs=true
allow-flight=false
level-name=world
view-distance=10
resource-pack=
spawn-animals=true
white-list=false
generate-structures=true
max-build-height=256
online-mode=false
level-seed=
enable-rcon=false
motd=Cs-Szczecin.pl

Zaznaczyłem dwie linijki. W której muszę umieścić adres do paczki? Mógłby ktoś sprawdzić czy link jest poprawny?

Opublikowano

Jak ty chcesz zmienic TEKSTURE itemu bukkitem, bez txt? Powodzenia.
Jedyne wyjscie to texturepack default przerobiony i podanie linku bezposredniego w server.properties. Jak nie umiesz, to odsylam Cie do tuta treekta.

Opublikowano

Plik paczki tekstur musi byc .zip czy moze miec rozszerzenie .rar ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...