Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pulpit ze Sword Art Online

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

640px-SAO_Logo.png

Znudził Cię standardowy wygląd twojego pulpitu?

cXFfgjA.png

Możesz go zamienić na GUI z SAO!

Informuję, że ten sposób może być "ramożerny", więc jak masz słabszy telefon to mogą pojawić się ścinki.

Aplikacje, które będziesz potrzebować:

• Opcjonalnie:
  • Adblock Plus - [KLIK] - usuwa reklamy z darmowych aplikacji (wymagany root)
  • Apex Launcher Pro - [KLIK] - Więcej opcji - TRZEBA DOKUPIĆ
  • SAO Launcher Calculator Extension - [KLIK] - Dodaje kalkulator do Launchera - TRZEBA DOKUPIĆ
  • SAO Launcher Dialer Extension - [KLIK] - Dodaje panel telefonu do Launchera - TRZEBA DOKUPIĆ
  • SAO Launcher Music Extension - [KLIK] - Dodaje odtwarzacz muzyki do Launchera (opiera się na standardowym odtwarzaczu) - TRZEBA DOKUPIĆ
  • SAO Launcher HD Theme - [KLIK] - Wygląd w jakości HD do Launchera - FREE

1. Przystępujemy do instalacji

Osobiście mam wykupione wszystkie wymienione wyżej rozszerzenia, także nie będę musiał instalować adblocka.

Instalujemy wyżej wymienione aplikacje.

8kiO46U.png

2. Konfigurujemy Apex Launcher

1. Ustawiamy Apex Launcher jako domyślny launcher

34uFrSh.png

Wchodzimy w ustawienia zaawansowane w Apex Launcherze, szukamy opcji Ustaw domyślny launcher i zmieniamy go ze standardowego na Apex Launchera.
    W ten sposób ustawiliśmy Apex'a jako standardowy launcher.

2. Kliknij teraz "Domek" na swoim telefonie i usuń wszystkie ikonki z głównego ekraniku, aż zostanie czysty.

NSsCGyF.png

3. Teraz gdy nie mamy niczego na pulpicie, 2 razy kliknij na ekranie i wybierz opcję Ustawienia Apex.
  4. Wchodzimy w Ustawienia doku i go wyłączamy górnym paskiem.
  5. Wchodzimy w Ustawienia ekranów, następnie w opcję Zarządzaj ekranami i usuwamy wszystkie ekrany zostawiając jeden.
  6. Będąc dalej w Ustawieniach ekranów, znajdź opcję Pokaż wskaźnik i odznacz tą opcję.
  7. Dalej w Ustawieniach ekranów zjedź na sam dół i zaznacz opcję Ukryj pasek powiadomień.
    W ten sposób zrobiliśmy czysty pulpit.

Lkuk2vu.png

8. Ustawmy teraz naszą tapetę. Ja użyję jednej z tych:
    http://kawaii-mobile.com/wp-content/uploads/2013/01/Sword-Art-Online.Asuna-Sony-LT26i-Xperia-S-wallpaper.720x1280-2.jpg
    http://kawaii-mobile.com/wp-content/uploads/2013/01/Sword-Art-Online.Asuna-HTC-Windows-Phone-8X-wallpaper.720x1280.jpg
    http://kawaii-mobile.com/wp-content/uploads/2013/01/Sword-Art-Online.Asuna-iPhone-4-wallpaper.640x960-1.jpg
    http://kawaii-mobile.com/wp-content/uploads/2013/01/Sword-Art-Online.Asuna-Samsung-GT-i9300-Galaxy-S3-wallpaper.720x1280.jpg
  9. W Ustawieniach zachowań zmieniamy opcję Przeciągnięcie w dół na Nic nie rób.

3. Konfigurujemy UCCW

1. Dodajemy ikonkę UCCW na pulpit (2x kliknij na ekraniku i dodaj ikonkę aplikacji).
  2. Ukażą nam się wszystkie dostępne widżety, które możemy dowolnie konfigurować. Ja nie zmieniam niczego, bo mam tam widżet z imieniem Asuna (określa stan baterii), oraz widżet zegarka.

9OUb1Fa.png

3. Po skonfigurowaniu widżetów przechodzimy na pulpit "Domkiem" i raz klikamy na ekranik przytrzymując go.
  4. Klikamy opcję Widżety i szukamy tam widżet UCCW.

DzoH2IQ.png

Klikamy go i wybieramy UCCW 1x1.

iU3q8pg.png

5. Mamy teraz małe widżety na pulpicie.

5xvUqJk.png

Aby je powiększyć, przytrzymaj widżet przez chwilę palcem, a następnie Zmień rozmiar, a dokładniej szerokość widgetu i ustaw go gdzie chcesz.

cLxJkqG.png

6. Ze zmian na pulpicie to by było na tyle.

4. Konfigurujemy SAO Launcher

1. Dodajemy ikonkę SAO Launchera na pulpit.
  2. Klikamy w nią, a następnie wyświetli nam się menu jak ze Sword Arta.

WMEOzsi.png

3. Przechodzimy do ustawień Launchera i zmieniamy pozycję gestów.

hOgGKmQ.png

Opcjonalnie, jeśli nie chcemy, żeby menu wyświetlało się nam poprzez gest (czasami przeszkadza np. przy korzystaniu z przeglądarek), możemy przełączyć to na przycisk z widżetu na pulpicie. 
    - Zmniejszamy obszar działania gestów do minimum (w szerokości i wysokości)
    - Wchodzimy w ustawienia UCCW i edytujemy widżet, z którego korzystamy.
    - Klikamy Hotspots, a następnie pierwszy wyświetlony Hotspot.
    - Wyświetli się nam na czerwono miejsce, które aktualnie edytujemy:

guiZRDq.png

- Szukamy teraz opcji Hotspot i zmieniamy ją na Aplication

QxbT7yp.png

- Wyświetli nam się lista aplikacji, które możemy do tego przycisku przypisać. Wybieramy SAO Launcher.

rsft3W8.png

- Zapisujemy ustawienia widżetu i możemy opcją cofania wyjść z aplikacji.

p0N87mU.png

Jeśli wyświetli się opcja, czy chcemy zapisać ustawienia widżetu, klikamy Tak.

4. W ustawieniach SAO Launchera w zakładce Różne wyłączamy opcję Trwałe powiadomienie.
  5. Przejdź teraz do zakładki SMS i ustaw SAO Launcher jako domyślą aplikację SMS.
  6. W ustawieniach SAO Launchera możemy sobie ustawić Gesty, kolejność i widoczność i inne bajery. To już zostawiam Wam.

5. Efekt końcowy

cXFfgjA.png 200px-Nuvola_arrow_right.svg.png HMGUE7q.png

Screeny z SAO Launchera można obejrzeć tutaj:

[KLIK]

Poradnik stworzony przez @Sajjuk

Zakaz kopiowania na inne fora ^-^

4770714280454741315510.png
Opublikowano

No panie Global Moderatorze widać, że się postarałeś i dużo czasu spędziłeś nad tym poradnikiem. Ja jako wielki fan anime dziękuję za niego, bo na pewno skorzystam, ponieważ nudzi mi się mój design telefonu. Dla osób, które lubią się bawić w takie rzeczy na pewno się spodoba. Leci +

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

Slaby poradnik, malo zdjęć. 2/10

Naprawdę? 12+ zdjęć i piszesz że mało? Stwórz swój poradnik to zobaczymy czy będzie to samo :D

@topic

Poradnik cuudowny! Kocham SAO więc postawnowiłem że stworzę sobie taki widget :D Dzięki i like leci ;)

Opublikowano

zajebioza człowieku piwo dla cibie ;P miałem jeden problem z tapeta lecz była przesunieta w prawo letko ale udalo mi sie wszystko zrobić.

Mam pytanie da się zrobić np by odblokowywać telefon mówiac LINK START ? a jak tak plis niech mi powie jak błagam :D

• 3 lata później...
  • Aive zmienił(a) tytuł na Pulpit ze Sword Art Online

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...