Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1.7 czy 1.8 ?

D2D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.7.x  jak najbardziej .

Projekt do realizacji95% .

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

jezeli na gre na singlu z modami to oczywiscie ze 1.7 (wiecej modow), jezeli bez modow to 1.8 (nowe bloki, itemy, dungeon).

Do serwerow survival to 1.7 (na 1.8 sa bugi z kopiowaniem), a do minigames to 1.8 (jest wiele fajnym urozmaicen).

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Obie wersję są bardzo opłacalne do zrobienia serwera na nie, ale myślę, że bardziej lepiej wybierać wersję 1.8, ponieważ jest więcej teraz rzeczy na tą wersję i więcej osób teraz gra na serwerach na tych wersjach. 

Ale oczywiście, wersja 1.7 też jest dobra i opłacalna do zrobienia na niej serwera, tak jak napisałem wcześniej, obie wersję są opłacalne i trzeba to uszanować. 

Opublikowano

@DoriiSuperPies

minepl** hive** hypix**

Zrozumiec?

Malo pluginow to jezeli masz wlasny serwer i bedziesz tworzyc z gotowych pluginow z neta, a polskich serwerach minigames to nie pograsz, natomiast zagranichne to co innego

Zobacz co pisze na chacie na czerwono

vCMRT61.jpg

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Ja tam preferuje grać na 1.8 na srv hypixela + adventure mode + mile spędzony czas, ale trzeba znać co nie co angielskiego :)

Opublikowano

@DoriiSuperPies

minepl** hive** hypix**

Zrozumiec?

Malo pluginow to jezeli masz wlasny serwer i bedziesz tworzyc z gotowych pluginow z neta, a polskich serwerach minigames to nie pograsz, natomiast zagranichne to co innego

Zobacz co pisze na chacie na czerwono

vCMRT61.jpg

jest napisane*

Ja preferuję 1.7 ponieważ gram na kilku modyfikacjach, poza tym na 1.8 ścina przy 120 fps, oraz jest wiele błędów, nawet z renderowaniem mapy.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Moim zdaniem również 1.7.x . Sam mam serwer na tą wersję i jestem zadowolony m. in. dużą ilością pluginów. Na 1.8 ciężko cokolwiek zrobić i nadal jest sporo błędów. To samo dotyczy się modyfikacji. 

1.8 wprowadza wiele nowości, ale ogólnie to uważam, że MC robi się coraz bardziej sztuczny, że większość rzeczy jest dodawane na siłę.

Przynajmniej ja tak sądze.

Opublikowano

jezeli na gre na singlu z modami to oczywiscie ze 1.7 (wiecej modow), jezeli bez modow to 1.8 (nowe bloki, itemy, dungeon).

Do serwerow survival to 1.7 (na 1.8 sa bugi z kopiowaniem), a do minigames to 1.8 (jest wiele fajnym urozmaicen).

Ja z kolegą robilem server 1.8 nie

dzialaja rzadne bloki z 1.8 na bukkit i

zwykly... Polecam 1.7.x

Chcesz mnie dodać do znajomych na jakies platformie spolecznosciowej? Prosze!
Steam : można zobaczyć na mojej stronie na mpc... Origin: KubaAnPlayPL , XBOX LIVE : ellon03
Jeżeli masz platformę której nie wymieniłem typu UPLAY - napisz na priv :)

10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 300 500 1000

Opublikowano

Osobiście preferuje 1.8.1 ze względu na nowości, natomiast jeśli chcesz grać płynniej bez spadków FPS'ów to 1.7.x dlatego, że 1.8 mocno ścina.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Polecam 1.7.x 
Na 1.8 jest mniej serwerow przez co też mniej graczy korzysta z tej versji i bedziesz mial mniej graczy na serwie :)

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

1.7.x, nie wszyscy neszcze grają na 1.8 i jak najbardziej można robićvserwer na tych wersjach. Na 1.8 nie ma jeszcze dużo pluginów.

Opublikowano

Zdecydowanie 1.7. Nie wiem jak u innych ale ja na 1.8 mam ogromne lagi i bez optifine się nie obejdzie ;c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...