Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samson go mic strazie szumy

Kajtus6902

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie dzisiaj dostałem ten mikrofon lecz są duże szumy gdy nagrywamnagrywamna kompa ale jak nadsluchujrle na słuchawkach to nie ma... za szybkie rozwiązanie daje ++

Opublikowano

Możesz bardziej opisać problem? Nie do końca zrozumiałem o co chodzi. Możesz nagrać i wrzucić próbkę tego szumu.

Opublikowano

Spróbuj odsunąć mikrofon jak najdalej od komputera i sprawdź czy szum się nie zmniejszy.

Możliwe, że mikrofon wyłapuje szumy komputera.

Laptop czy stacjonarka?

Sam mam dość spore problemy z szumami, ale te twoje wydają się dość dziwne.

Opublikowano

Na pewno nagrywasz wszystko samsonem, a nie mikrofonem zbudowanym w laptopa? (warto zapytać, czasem można się zgapić i wybrać złe urządzenie)

Jeśli na 2 nagraniu odsunąłeś mikrofon od PC to sam masz odpowiedź. Mikrofon łapie szumy od komputera. Na 2 nagraniu jest ich zdecydowanie mniej, chociaż i ciebie bardzo słabo słychać. Miałeś odsunąć mikrofon od komputera, a nie ciebie od mikrofonu.

Ps. warto sprawdzić, czy nie masz w okolicy jakieś radiostacji albo nadajnika. Czasem tego typu mikrofony potrafią łapać zakłócenia jeśli są bardzo blisko takich stacji.

Opublikowano

@Dyzson dzięki ale mam już , siedzę przy laptopie daleko te 1,5 m ale dobrze mnie słychać jak sobie "zmontuje" dźwięk + odszumię go jeszcze to wszystko cacy dzięki dostajesz like!

ale mam nadajnik ;p z 1 1,5 km ode mnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...