Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Skrypt na multi home

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam skrypt na gildie w 70% mój ponieważ autor narobił X byków przez co musiałem zedytować sporą część skryptu tak aby działała ;) a i tak jeszcze znajduję bugi wprowadzone przez prawdziwego autora :)

Póki co skrypt działa w 90% poprawnie z pozycji Gracza kilka obejść permisji muszę zrobić aby był w 100% sprawny ale to inna bajka bo dam radę sam :)

Pytanie jest takie chcę zrobić MultiSpawn dla Gildii czyli tak że lider ustawia sethome Gildi i każdy go widzi ;) Ja nie daję rady z racji mojego małego stażu w skryptowaniu :P

Miałem kody typu

command /g [<ext>]:

if arg 1 is "ustaw":

set {g.home.%player%} to location of player

stop

Ale po tym kodzie tylko osoba która ustawiła f home mogła go używać z racji %player% co daje ustawienia tylko dla tego gracza

drugi pomysł to

if arg 1 is "ustaw":

set {tag.gildia.nazwa} to location of player

stop

Lecz wyniki jak te powyżej ;)

Mam pomysł aby wprowadzić ddawanie permisjii typu execute console command "dodawanie permisji osobnemu graczowi np gildia.%player%.dom"

set {gildia.%player%.dom} to location of player

stop

command /g baza:

loop-all player's:

if player has permission "gildia.%player%.dom":

teleport player to {gildia.%player%.dom"

send "Jestes w domu swojej gildii"

stop

Lecz muszę być pewny w 100% że to zadziała ponieważ usuwanie zmiennej która aktualnie funkcjonuje jako f home nie może być usunięta z racji że członkowie ustawili sobie sethome gildii ręcznie każdy osobno ;/ i nie mogę tego zbytnio zmieniać do czasu aż nie zdobęde pomysłu na ustawianie f home dla wszystkich

Dodam że nazwa regionu "cuboid gildii" ma nazwę osoby która ją tworzy czy ja jako Neveron tworzę gildię i robi się cuboid 70x70x60x50 o nazwie neveron z flagami.

Po wpisaniu /g zapros gracz nie musi akceptować zaproszenia tylko z automata jest dodany oszczędność czasu po tej komendzie gracz jest jako member na naszym cuboidzie tyle info chyba wystarczy aby coś zdziałać w tym problemie.

Kodu skryptu nie udostępnię z racji tego że jest on w pewnej części tylko moją pracą w naprawie Szkieletu kodu który nie nadawał się do użytku na serverach z racji że wgl nie działał więc skrypt tylko i wyłącznie na pw

TEMAT

Opublikowano

Moim zdaniem dodawanie oddzielnego home dla każdego członka gildii to tylko zbędna robota. Poza tym pluginów na gildie jest mnóstwo..

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCzalun Ale Ja chcę mój skrypt !

Nie chcę żadnego pluginu który nie jest mojej pracy ;) mam 80% autorski server i nie chcę tego % zmniejszyć dodatkowo istnieje już kilka gildii i nie zmienię skryptu na plugin gildii

TEMAT

Opublikowano

właśnie to jest problem ;-; nie jestem aż tak długo w .sk żeby umieć to zrobić :D

Szukam właśnie kawałku kodu który pozwoli ustawiać f ustaw jakok lider i członkowie mają /g baza i teleportuje ich tam

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...