Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z item_proto terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,przerzuciłem się z taki_niesmialy na terenzo (o niebo lepiej! :D) tylko problem mam z item_proto-w terenzo jest bodajze game 34k i z tego co wiem,item_proto ,mob_proto etc czyta on z ftp,problem w tym że przekonwertowałem sobie item_proto z mysql (pozniej mt2uptools od terenza) wrzucilem do db,nadałem prawa,a tu taaaaki dziwny błąd i nie wiem czym jest spowodowany,jakieś pomysły? +siki za kazda przydatna odpowiedź! :) 

02259730298225650995.jpg

Opublikowano

Jeśli przekonwertowałeś z sql to może być tam , że nie zawierał on tych wszystkich itemów krórych ty używasz. Jeśli chcesz coś zmienić w item_proto to radze wziać to item_proto.txt które było oryginalnie w plikach otworzyć je sobie w excelu z pakietu office i tam wszystko edytować ponieważ w tym pliku jest mniej tabelek i niektóre różnią się nazwami nagłówków więc może być problem gdy wgrywasz przekonwertowane z navicata z innymi nazwami. Edytuj sobie wszystko na tym tekstowym item proto w excelu i nie będziesz miał problemów ;)

Opublikowano

@WinterPhoenix ,@E69 - ziomecki me najdroższe! :D Wszystkich Was zaskoczę! :) Tak jak to zrozumiałem tak Wam powiem,wrzuciłem to do ścieżki /root/usr/home/mt2/db -a wystarczylo wrzucic do /usr/home/mt2/db-nie wiem czy wystarczylo czy nie,kiedy wrzucilem do tej ścieżki to jakoś no,zaczęło mi czytać item_proto :) Dzięki wszystkim za pomoc! Lajki i strzała! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...