Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyrzucenie ze szkoły.

jasieeks™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam 112 nie usprawiedliwionych godzin oraz bardzo dużo zagrożeń. Czy jest możliwość aby mnie wyrzucili ze szkoły? Dyrektor mi to mówił już 3 razy. Dziś jedzie do mnie do domu bo znów mnie nie ma, jestem chory. 
Co robić? 

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

szkoła ponadgimnazjalna, nie jest to obowiązkowo szkoła, mogą cię wywalić bez powodu bo nie ma obowiązku kontynuowac edukacji po gimnazjum wiec tak mogą cię wywalić bez żadnego powodu

­

Opublikowano

no stary, ja miałem 200 h nie usprawiedliwionych ale zero zagrożeń, wiec jesli masz 18 lat moze Cie wywalic, a jesli nie to zawiesi Cie i da Ci kogos kto bedzie sprawdzał czy chodzisz  

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

jesli nie to zawiesi Cie i da Ci kogos kto bedzie sprawdzał czy chodzisz

Tak dadzą ci prywatnego detektywa, najlepiej malanowskiego...  omg...

Nikt cie nie będzie sprawdzał ani nie będziesz musiał z mamusią do szkoły przychodzić czy siedzieć z nią razem w ławce, mogą cie wykreślić ze szkoły oczywiście, ale jeżeli masz powyżej 18 lat, bo do tego roku już nie podlegasz pod opiekę rodziców.

Po prostu popraw się w frekwencji, niech to zauważą, MPC forum to nie cały świat, dla którego warto opuszczać lekcje.

Opublikowano

Cześć, mam 112 nie usprawiedliwionych godzin oraz bardzo dużo zagrożeń. Czy jest możliwość aby mnie wyrzucili ze szkoły? Dyrektor mi to mówił już 3 razy. Dziś jedzie do mnie do domu bo znów mnie nie ma, jestem chory. 

Co robić? 

Zależy czy gimnazjum czy wyżej. Co robić? Weź się za naukę i niech Ci rodzice te godziny usprawiedliwią. 

Jeżeli dyro jest wyjątkowo wredny to może powiadomić odpowiednie organy i będziesz miał że tak powiem lipę (kurator, sąd i te sprawy) 

Opublikowano

szkoła ponadgimnazjalna, nie jest to obowiązkowo szkoła, mogą cię wywalić bez powodu bo nie ma obowiązku kontynuowac edukacji po gimnazjum wiec tak mogą cię wywalić bez żadnego powodu

Jest obowiązek edukacji do 18 roku życia.

U mnie w 1 klasie typa nie było przez pół roku. Nie było kontaktu ani z nim ani z jego rodziną, a i tak go nie wywalili. Sam przyszedł zabrać papiery xD

Poniżej 18 bardzo rzadko wywalają.

Co do ilości godzin za która wyrzucają, to zależy od szkoły.

U mnie za 50 była nagana dyrektora, co skutkowało tym, że przynajmniej połowa każdej klasy miała naganę, a za 100 ostrzeżenie przed wydaleniem. Wielka lista nagan z ostrzeżeniem przed wydaleniem co rok wisiała obok gabinetu dyra, a i tak nikogo nie wyrzucili. Nawet typów, co mieli ~300h xD

Nie ma czego się bać, bo to tylko taki straszak jest.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Ja za nieobecności wyleciałem z 4 różnych szkół. Jak ci powiedzą, że mają zamiar cię wyjebać, to jak najszybciej wybierz swoje papierki ze szkoły (zwyczajnie wypisz się ze szkoły). Jeżeli oni zrobią to za ciebie, to dostaniesz jakiś świstek, że zostałeś wypierdzielony i będzie ci trudniej znaleźć inną szkołę. 

A po wybraniu papierków zwyczajnie idziesz do drugiej szkoły i się zapisujesz (jeżeli będzie miejsce / dyrektor cię przyjmie). Można to praktykować od ukończenia gimnazjum do 18 lat i milicja się nie przyczepi (bo w końcu masz szkołę). 

Zapisz się do zaocznego liceum i tyle. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

U mnie mają więcej godzin nieusprawiedliwionych i nic z tym nie robią. Po prostu się nie przejmują, zostawią w jednej klasie i tyle.

A u Ciebie to nie wiem co to za dziecinada. Nie weźmiesz się za Ciebie to powinni Cię zostawić i tyle, jak będą Cię niańczyć to nic dobrego z tego nie wyjdzie :P

Opublikowano

U mnie mają więcej godzin nieusprawiedliwionych i nic z tym nie robią. Po prostu się nie przejmują, zostawią w jednej klasie i tyle.

A u Ciebie to nie wiem co to za dziecinada. Nie weźmiesz się za Ciebie to powinni Cię zostawić i tyle, jak będą Cię niańczyć to nic dobrego z tego nie wyjdzie :P

Dziecinada, to jest w gimnazjum, gdzie na siłę wepchną cię do wyższej klasy - byle mieć problem z głowy. 

Jak kiedyś dowiesz się, że nie chodząc do pracy cię wyleją, to też nazwiesz to dziecinadą? 

Proste - nie chodzisz, więc po co masz być na liście uczniów?

ㅈㅈ.

Opublikowano

Szkoła jest fajna, czemu nie chodzisz? Mogłeś chociaż te godziny usprawiedliwiać. Spytaj się wychowawczyni a nie nas.

Opublikowano

Jest obowiązek edukacji do 18 roku życia.

U mnie w 1 klasie typa nie było przez pół roku. Nie było kontaktu ani z nim ani z jego rodziną, a i tak go nie wywalili. Sam przyszedł zabrać papiery xD

Poniżej 18 bardzo rzadko wywalają.

Co do ilości godzin za która wyrzucają, to zależy od szkoły.

U mnie za 50 była nagana dyrektora, co skutkowało tym, że przynajmniej połowa każdej klasy miała naganę, a za 100 ostrzeżenie przed wydaleniem. Wielka lista nagan z ostrzeżeniem przed wydaleniem co rok wisiała obok gabinetu dyra, a i tak nikogo nie wyrzucili. Nawet typów, co mieli ~300h xD

Nie ma czego się bać, bo to tylko taki straszak jest.

Ponieważ gdyby wywalił powiedzmy 30% uczniów to sam by stracił pracę.

0LsM05U.png

Opublikowano

mniej wagaruj aż tak bardzo ci sie nie chce siedziec ? nie martw sie wiekszosci tez nie ale niestety to wyksztalcenie jest potrzebne a czy wywali to w szkole gimnazjalnej to nie powinien u mnie w klasie jest taki typek co ma 180h nie usprawiedliwionych i kilka nieklasyfikowań i wystarczy ze poprawi wszystkie oceny i i mozesz skonczyc ten semestr i szkole

wiec nie powinienes sie martwi tak bardzo, wychowawczyni powinna ci dac wiecej wskazowek niz my

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Polecam ci szkołę zaoczną skoro tak bardzo ci przeszkadza fakt, że chodzisz 5 dni w tygodniu. Zaoczna to są 2 dni w tyg. piątek-sobota najczęściej :)

graphic.png

Opublikowano

Ja mam koleżanke co przez 1 semestr miała może 20% obecności? Z większości przedmiotów ma NKL, ponad 200 godzin nieuspr i nadal chodzi. Co prawda grozili jej kilka razy ale szkole zależy na uczniach bo mają za ciebie $$$$.  

Poprostu ogarnij się, zacznij chodzić i nie będzie problemu. Jeżeli dalej bd tak sb bimbać to w końcu cie wypierdola 

Opublikowano

u mnie w klasie koles ma z kazdego przedmiotu nkl, bo był tylko kilka razy w szkole i nic mu nie robią ;P takze wątpie ze cos ci zrobią.

Opublikowano

Też kiedyś miałem mnóstwo nieobecności. Głównie przez choroby itd. ale zawsze gdy wracałem do szkoły wszystko szybko zaliczałem, aby nie mieć zaległości i móc dalej chorować :D. I takim sposobem skończyłem 6 klasę z dobrymi ocenami. :P Jestem obecnie w 3 klasie gimnazjum i naprawdę ciężko jest u mnie dostać jedynkę z jakiegoś przedmiotu. Raz w życiu miałem jedynkę na semestr i to z muzyki, ale to była wyjątkowa sytuacja, a pani od muzyki pewnego dnia została zabrana przez milicję. :P

Opublikowano

Nie mylcie podstawówki i gimnazjum ze szkołą średnią...  

Przed tym, jak cię wywalą musisz dostać 3 nagany - jedną ustną i dwie pisemne (które musisz podpisać). Wtedy oficjalnie zostajesz wypierdzielony ze szkoły. 

Wychowawcy i pedagodzy patrzą też na to, czy będąc w szkole starasz się coś robić - sprawdzają twoje oceny, czy odrabiasz prace domowe, zwracają uwagę na to, jak zachowujesz się podczas zajęć. No i na pytanie "dlaczego nie było cię w dzień x i n" musisz mieć sensowną wymówkę. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

­

u mnie w klasie koles ma z kazdego przedmiotu nkl, bo był tylko kilka razy w szkole i nic mu nie robią ;P takze wątpie ze cos ci zrobią.

Mowa tu o szkole średniej, nie specjalnej.

Moga Cie wyjebać, albo przez nagany albo poprosza abyś sam odebrał papiery szybciej pójdzie.

Opublikowano

musisz zadac sobie fundamentalne pytanie po co ci ta szkola ? a i bym zapomnial, wiecej mpc,wiecej gierek mniej szkoly wiecej symulowania:).

jak mozna tyle nie lazic ja p******e xD ja mam 100% frekwencji i still wiem że                   ja > mpc

Opublikowano

osobiscie tez mam sporo nieobecnosci ale nigdy k***a mi nie zwrocili uwagi, zadaj sobie zasadnicze pytanie po co chodzisz do szkoly

ps. tak, moga cie wyjebac

ps2. obejrzyj film i przemysl na nowo sytuacje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...