Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy zagrałbys na takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem ze takich tematow sa setki na tym forum ale ja sie nie mogłem powstrzymac. Nie moge byc gorszy ;P

Serwer; Survival+Dzialki+Klany

Powstały jak feniks z popiołu dawny serwer mc 1.1-1.4 reaktywowany przez gracza. Restaurowany na pierwotny wzor z wersji 1.1-1.2.5. Odbudowany spawn klocek po klocku, podobny uklad uprawnien i permisji(bardziej to serwer hard). Pelna optymalizacja, spolszczenie 100% wszystkiego po stronie gracza. Wlasny txt pack serwera- textury blokow z wersji mc 1.2.5 zmienione pancerze, grafiki mobow oraz zwierzeta, strona oraz serwer ts3 badz mumble(preferuje to 2 i tak cud bedzie jak 3-5 os bedzie na tym siedziec). 1 podstawowa ranga, 2 do zdobycia za darmo jesli gracz wykaze sie na serwerze skillem budowania badz znajomoscia redstone oraz 2 rangi dla vipow. Wszystkie rangi utrzymane w porzadku i hierarchii wobec rzymskich wojskowych/ administracji starozytnego rzymu. 5 dopracowanych kitow na serwerze, ekonomia tak aby sie gralo dobrze ale z nutą harda. Otherdrops, healthbary, obrazenia na mobach, krew a raczej particle'sy z nich wylatujace. Mobareny, jedna wielka arena pvp przeznaczona rowniez na eventy.

Tylko 2 warpy na serwerze! Jeden do sklepu a drugi do samotni(viproom). Reszte zastapia portale ktore beda tepac w rozne czesci mapy (sram jak widze na niektorych serwerach po 40 warpow). Dostepne lokacje to beda: Samo odnawiajacy sie las 5kx5k mapa - mozna na niej kopac stone/ scinac drzewa i niemartwic sie o ich sadzenie! , Nether , Mapa Eventowa, i jeszcze jeden tylko narazie pomyslu nie mam ;D. Oprocz wszystkiego na spawnie bedzie automat dajacy jedzenie (nie przycisk tylko automat ktory mysli na prawde xD , sklepy , informacje. Admin bedzie tylko jeden, do pomocy bedzie mial 2 moderatorow. Na serwerze nie bedzie gildii a klany, miedzy ktorymi bedzie mogla sie toczyc regularna wojna poniewaz cuboid klanu bedzie mial flagi ulatwiajace podboj. Kazdy bedzie mogl zalozyc swoja dzialke tam gdzie chce (polecam naokolo spawna) sprawi to wrazenie osady.

Wiek administracji (minimalny) +16 wciąż poszukuje moderatorow czyli 2 najwazniejszej osoby na serwie, niedlugo gdy ogarne grafiki na reklame napisze w dziale do tego przeznaczonym.

Planowany start; za miesiac tj 16.02-19.02

Wersja txt packa i serwera; 1.7.2

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Setki? yy raczej nie, starożytny Rzym fajna idea.

Texture pack, wolałbym jak gracz aby był on zwykły, standardowy. Widziałem serwery gdzie texture pack w ogóle nie pasował do klimatu serwera i wszystko wyglądało bardzo brzydko i aż odechciewało się grać.

"Co zawierają te rangi tak samo musisz opisać" 

Otherdrops procenty z dropu, low, medium, hard. Napisałeś że nutka harda ale nie dowiedziałem się czy drop będzie edytowany czy nie ;) 

(Może napiszesz w drugiej prezentacji a to jest demo)

2 moderatorów na start jest ok, ale jak serwer się rozwinie to uwierz mi, będziesz potrzebował więcej.

Jeżeli chodzi o cały pomysł to jest warty poświęcenia czasu na zrealizowanie go.

Potrzebujesz tych moderatorów to napisz najlepiej tutaj 

http://www.mpcforum.pl/topic/1352500-inne-poszukuj%C4%99zostan%C4%99-administratorem-moderatorem-budowniczym-serwera/

Pozdrawiam Degistive.

Kappa.

Opublikowano

Texture pack jest zwykly, standardowy tyle ze przeksztalcony z wersji 1.2.5 mc czyli inaczej wygladaja bloki sa minimalne roznice ktore dodaja klimatu. Jedynie co zostalo na dobre zmienione to wyglad zbroi mieczy koni narzedzi i niektorych mobow oraz cale gui gry take it easy ;D.

Nie chcialem za duzo prezentowac, by przy glownej prezentacji byl efekt choc czesciowego zaskoczenia.

Serwer bedzie mial na pewno 35 slotow i to bedzie wersja ostateczna nie bede bawił się w wielka siec serwerow itp. Tak jak pisalem to powrot starego serwera pod wodza nowego administratora gdyz starzy sie sie wypalili a historia musi trwac. Nazwa jest dosc chwytliwa nie powinno byc problemow z reklama.

Opublikowano

No dobrze to texture pack pewnie dopasowany pod klimat serwera, i niech tak zostanie. Jak sam oceniasz że jest dobry to ok.

Całe gui i wygląd zbroi też mnie ciekawi, mam nadzieje że nie jakieś "FANCY COLORS"

A co jeżeli serwer rozwinie się bardziej i te 35 slotów nie wystarczy?

Wtedy będziesz musiał rozwinąć serwer jeszcze bardziej.

Jeżeli mowa o sieci to kto wie? Może kiedyś twój serwer zostanie tak popularny że sieć serwerów to nie będzie zły pomysł ;) 

Kappa.

Opublikowano

Nie ogarniam po co ludzie robię 3-4 tryby na jednym serwerze ;-;
Dla mnie jest to bez sensu bo jeżeli chcemy grać w sb to idziemy na sb, jeżeli w fb to fb.­

Jeżeli szukasz kogoś do moderowania zapraszam:

1397802332-U215643.png

Opublikowano

@Lord Tytan hm?

to do mnie skierowane było :D? To prosty survival+dzialki i klany. To nie jest fb tylko cos co mozesz wybudowac na survival i wrocic sobie do domku nie martwiac sie o to ze ktos ci zgrifuje, pograc z kolegą bez obaw o wszystko.

taki przecieczek, od strony gracza prezentuje sie niezle.

gXtJhu4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...