Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Item_proto i mob_proto na plikach ByTerenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Posiadam serwer na plikach ByTerenzo i mam pewien problem ponieważ nie mogę edytować mobów i itemów przez navi.

Autor plików pisał:

- Zmiany wprowadzane w tabelach item_proto i mob_proto w navicacie nic nie wnoszą do gry?

Dzieje się tak, ponieważ item_proto i mob_proto znajduje się w plikach tekstowych, które znajdują się w mt2/db/*

Mam z tym duży problem , ponieważ eksportuje w navi. pliki item_proto i mob_proto na ".xml" następnie w Ultra Tool by JachuPL na "txt" otrzymuje 4 pliki  item_proto , item_names i mob_proto , mob_names  , wgrywam te 4 pliki programem FileZille lub WinSCP do /home/mt2/db

Oczywiście pliki ustawiam na "777" . 

Gdy chce ustawić w navi. cene przedmiotu oraz cene jego sprzedaży (Zawsze przy włączeniu serwera w navi. się resetuje moje wpisy w item_proto) to w NPC jest cena 0yang , gdy kupuje pisze "niewystarczająca ilość yang"

Prosiłbym o wyjaśnienie, ponieważ jest to bardzo niekomfortowe w stawianiu swojego serera. 

Chętnie się dowiem na jakich plikach jest najlepiej stawiać serwer.

Opublikowano

Praktycznie możesz edytować tylko tabele w zakładce item i nie narzekaj z plikami terenzo bo tydzien temu zacząłem się bawić w serwery i edytowanie item proto i mob proto jest jak dla mnie wygodniejsze w pliku txt bo bawienie się w navicatie to udręka np przy dodawaniu itemów na serwer nie zajmuje mi to 30 min tylko 5 min przy 6 itemach wystarczy skopiować inny item i lekko zedytować. Problemy tylko z systemem pasów są bo ich nie ma to na tyle a jeżeli nie potrafisz nawet tak prostej funkcji zrobić to wróć lepiej do tematów edycji item proto bo widze że dla ciebie to za głęboka woda.

PS. Odpowiedziałeś sobie na pytanie

“Zmiany wprowadzane w tabelach item_proto i mob_proto w navicacie nic nie wnoszą do gry?

Dzieje się tak, ponieważ item_proto i mob_proto znajduje się w plikach tekstowych, które znajdują się w mt2/db/*“

Opublikowano

Nie narzekam, lecz się starałem zrobić wszystko co znalazłem w necie. To mój pierwszy serwer i żaden poradnik mi póki co nie pomógł, wiec nie wiem co robić , żeby ustawić cene za którą bedą mógł coś normalnie kupić. Także probowałem ręcznie w notatniku ustawić cene przedmiotu i wgrać to na serwer i tak samo nie zadziałało. Jeżeli Ci to tak swobodnie idzie to byłbym wdzięczny jakbyś się podzielił sposobem :) ps. nie traktuj mnie jak użytkownika z długim stażem z plikami. Serwer mój stoi 5dni - Moja pierwsza zabawa :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...