Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Borderlands Problem z fps.

Dziabal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z góry pragnę przeprosić, jeżeli owy temat nie jest umieszczony w odpowiedniej kategorii (szukałem lecz nie znalazłem). Jeżeli się pomyliłem ,to proszę moderatora, o przeniesienie owego tematu gdzie trzeba :)

Z kolegą naszła mnie ochota na grę Borderlands (to pierwsza część). Wszystko ładnie pięknie, gdyby nie lekkie opóźnienie, jakie przez cały czas mam w tej grze. Mój laptop może nie jest demonem prędkości, ale posiadając 3x więcej ram niż jest wymagane itp.
Mój sprzęt:

Win 7 Ultimate 64 sp1

Intel core i5 4x po 2,27 (uruchomione 4 rdzenie lecz na 100% to nie wina procesora)

Pamęć 3072MB

Karta graficzna Intel HD Graphics (i tu jest problem. Nie mam pojęcia jak sprawdzić dokładną wersję. dxdiag oraz programy nie mogą pokazać. Wiem tylko tyle, że ma 512MB pamięci. Przykładowo w grze Lol posiadam okolo 50-70fps na low lecz czasem są spadki nawet do 15).

DirectX11
Rozdzielczość 1366x768 (32bit) (60Hz)

Nie ma spadku fps tylko jest te fatalne opóźnienie przez co niewygodnie się gra. Przy rozdzielczości 1366x ... oraz 640x... jest tak samo. Rozdzielczość po prostu nie wpływa na to. Wiesz może jak to rozwiązać? Wszystkie przydatne komentarze będą nagradzane, a nieprzydatne zgłaszane.

Opublikowano

Używam game bostera w którym mam powyłączane zbędne procesy. Minimalne ustawienia to pierwsze co zrobiłem.Z tego co dziś zauważyłem, to mój komputer posiada jeszcze w zapasie trochę ramu (około 500-700MB) przy owej grze(obciążenie gry wynosi ~1400MB, a ogólnie ~2400 z ~3000MB) . Jeżeli zmienię ustawienia na wydajność, a nie na zrównoważony, to nie będę wstanie odczytać napisów. Ustawienie priorytetu na wysoki również nic nie pomaga. Używam do czyszczenia komputera ccleaner'a oraz Glary Utilities 5 Pro. Intel ma na tyle dziwne ustawienie synchronizacji, że można wyłączyć w grze lub włączyć. Nie ma opcji "wyłącz". Oczywiście pomoc została doceniona i liczę na dalszą pomoc :)

Opublikowano

Wiadome jest to, że owy program jest tylko do czyszczenia. Wszystkie zbędne programy mam wyłączone jak już wspomniałem. Nawet explorer.exe u mnie jest wyłączany :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...