Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Helix 2 Sezon Wrażenia i Dyskusje

DaMiX211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Może zaczynam dyskusję z mniej sławnym serialem, ale wartym polecenia i oglądania.

Choć pierwszy sezon przeszedł falę krytyki z powodu gry aktorskiej, powolną akcją i i ograniczonym światem to i tak zebrał sporą widownię i zyskał drugi sezon.

I dlatego chciałem rozpocząć dyskusję o drugim sezonie szczególnie po pierwszym odcinku jak myślicie czy taka od skocznia to dobry pomysł te przejście czasowe o 30 lat ?

UWAGA DALEJ SPOJLERY DOTYCZĄCE 1 ODCINKA 2 SEZONU

Osobiście nie chciałem nawet ruszać drugiego sezonu mówię sobie, że poczekam na opinie i jak coś cały luknę, ale z powodu braku innych seriali ruszyłem z nim.

No i po prostu szok całkowicie zamknęli sprawy z pierwszego sezonu co cieszy i daje nadzieje hmm... 

Żeby tego było mało w grę wchodzi nowy wirus nie znany i do tego pojawia coś co mnie zaszokowało mamy dwie akcję czasowe mianowicie :

1. Skupia się na teraźniejszości czyli Peter, Sarah, Kyle w poszukiwaniu wirusa wyruszają na wyspę.

2. Tutaj zaś widzimy, że Julia też na niej jest, lecz prędzej dotarła na nią.

I teraz najlepsza co mnie wbiło w mur okazuje się że czas pomiędzy tymi scenami wynosi 30 lat a na początku się zdawało, że wszystko się dzieje w jednym czasie w ogóle na początku nie kumałem tego i nawet sobie nie wyobrażałem jak to ma wyglądać wiele pytań: Gdzie Allan ? Jak to dalej będzie wyglądać ? Po co pokazują Julie 30 lat po i Grób Alana ?

Lecz najbardziej zastanawia, w której strefie czasowej się zatrzymają czy do końca będą to tak ciągnąć, lecz było by to zbyt głupie.

Jak wasze wrażenie i co o tym myślicie ?

837371446280124127260.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...