Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

P4story - nie mogę wejść do gry po ostatnim patchu (gaśnie monitor)

kysy21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko . 

Chciałem sobie ostatnio wrócić na p4story .. Wszystko fajnie , kiedyś wchodziło , ale teraz jedyne co sie zmieniło to ten patch któryy wprowadzili ( ten 120 lvl itp ) . I tu zaczął się problem z ... tym że nie mogę wejść do gry , załaduje mi się , daje postać i wejście do gry i tu... nagle gaśnie monitor , komputer niby chodzi ale na monitorze nic nie ma .. Jakby to wytłumaczyć , od kiedy zepsuł mi się monitor wymieniłem na stary ( tego grubego takiego ) no i jak jest ta kontrolka co się włącza monitor to zamiast świecić się na zielono to zaczyna świecić się na żółto , czyli nie wyłącza się tylko zmienia kolor na żółty xD 

Nie wiem jak to bardziej wytłumaczyć :/ ustawienia mam wszystko na low , czasami wejdzie do gry , ale 10 sekund i wywala raport błędów . Próbowałem jeszcze game boosterem odpalić ale też tak samo jest 

Opublikowano

A powiedz mi, jeśli się zalogowałeś na postać, gra chodziła bardzo płynnie czy lagowało strasznie? Są 2 możliwości, albo pada procesor, albo karta graficzna, w innych grach podobny problem miałeś?

Opublikowano

Czy w innych grach dzieje się to samo? Wszystko na kompie wraz z sterownikami aktualne? 

Może to być winna twojego sprzętu i będziesz musiał wymienić daną część jeżeli coś nie działa. 

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

Skoro korzystasz ze starego monitora to upewnij się, czy nie masz ustawione 4story w zbyt dużej rozdzielczości. Ustaw 800x600 i wtedy włącz, potem ustaw 4story na taką jaką obsługuje twój monitor.

Opublikowano

Strasznie lagowało  

Kompa mam już prawie 10 lat , ale skoro Amnesia Machine for Pigs które ma o wiele większe minimalne wymagania działała z małymi lagami to czemu to nie odpala ? Rozdzielczość próbowałem praktycznie kazdą najjmniejszą jaką mogę ale to samo jest . Dodam że przed tym patchem też wywalał błąd , jednak zaznaczyłem tam jakąś opcję w system i tam na samym dole było , nie pamiętam co dokładnie ponieważ po angielsku a ja słabo z tym stoję :> 

Kompletnie gry nie mogę włączyć , nawet jeżeli monitor nie zgaśnie to i tak nic w opcjach nie zrobię bo zaraz wywali .

Opublikowano

To spróbuj jeszcze raz zainstalować grę. Skoro w innych grach monitor działa i lepszych niż 4Story to jakiś błąd z nim jest. Pobierz od nowa i zainstaluj. Sterownika i wszystko inne na 100% masz aktualne? Spróbuj przeczyścić komputer itp.

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...