Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop, czy się nada, lub inny w podobnej cenie. (MSI GP70 2PF)

GotoFinal

Laptop  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy się nada:

• Tak.
      0
    • Nie.
      2
    • Nie mam zdania.
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuję zakupić laptopa, głównie pod pracę, jakieś programowanie, więc musi być w miarę dobry, ale też niczym super być nie musi, bo sam Battlefield-a 10 nie napiszę, byle wspierał i dawał sobie w miarę dobrze radę z aktualnymi wersjami DirectX i OpenGL itd. :D­

W gry raczej nie gram, ale czasem jak jest więcej wolnego czasu to się zdarzy.

Podstawowe dane o tym modelu:

CPU:     Intel Core i7 i7-4710HQ (2.5, 3.5 turbo 6MB cache)
Screen:  LED 17,3" 1920x1080, matowa, 300nit/NTSC 72%
RAM      8GB DDR3 1600MH (Z tego co widzę to może mieć do 16, jak sobie ktoś dokupi)
Chipset: Intel HM86
HDD:     SATA 1000GB
GPU:     NVIDIA GeForce GTX 850M (2GB GDDR3) + Intel HD Graphics 4600
2x USB 2, 2x USB 3, 1x HDMI, VGA (D-sub)

Cena od jakiś 3600 do 3800 na popularnych stronach (no i oczywiście zawsze się znajdzie sklep gdzie sprzedają za 5.500)

I pytanie: czy da się do tego podczepić zewnętrzny monitor? Albo 2? 

Na czym mi zależy:

Na 17+ calach, matowej matrycy (zawsze mi się coś w pokoju odbija...), 8GB ramu (bo 4GB zaczyna mi ostro przeszkadzać), i najlepiej by ta i7 tam była, bo jednak ma swoje zalety z hyper threading itd, model z tego podany, to chyba najlepszy jaki znalazłem w tym przedziale cenowym.

I na możliwości podłączenia dodatkowego ekranu, najlepiej 2.

No i właśnie, cena... te 3.6k to raczej MAX, zawsze te 100-200 zł da radę podciągnąć, ale więcej niż 4k to odpada.

Więc, czy się nada, czy może ktoś ma coś lepszego, koniecznie zależy mi na laptopie.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej MSI GE70 z i7 8gb ram i GTX850m FULL HD PLS - lepsze wykonanie (aluminiowa obudowa) lepsza matryca, podświetlana klawiatura, miejsce na dysk SSD msata bardzo sie przydaję :)

CZy podłączysz 2 monitory tak jeden pod VGA (D-sub) a drugi na HDMI.

Jak bys chciał w coś pograć masz tutaj lepsza grafikę bo GTX850m GDDR5 a nie GDDR3 jak w GP60

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej MSI GE70 z i7 8gb ram i GTX850m FULL HD PLS - lepsze wykonanie (aluminiowa obudowa) lepsza matryca, podświetlana klawiatura, miejsce na dysk SSD msata bardzo sie przydaję :)

CZy podłączysz 2 monitory tak jeden pod VGA (D-sub) a drugi na HDMI.

Jak bys chciał w coś pograć masz tutaj lepsza grafikę bo GTX850m GDDR5 a nie GDDR3 jak w GP60

Hyym, pamięc GPU niby lepsza, ale jednak około 200-300zł więcej, ale dodaje do mojej listy, zobaczę czy te 200-300zł będzie na tyle znaczące, czy może udą się ją kupić.

na msata z tego co widzę, to wsparcie mają oba:

http://www.x-kom.pl/p/213749-notebook---laptop-17-3--msi-gp70-leopard-pro-i7-4710hq-8gb-1000gb-gtx850m.html

Podaje link z tej samej strony, dla wygody.

A podświetlana klawiatura... kompletnie mi niepotrzebna, już rzadko kiedy na nią patrzę ;P

Więc w grę wchodzi lepsza pamięć, obudowa i z tego co widzę to te 0.1 KG mniej.

Ale dziękuje za radę, jak już napisałem, link zapisany, i zobaczę jak to wyjdzie z kasą

EDIT:

<nie ważne, ciut inny model to jednak był>

­

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...