Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam wspólników do studia Unity 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnimi czasy zajmowałem się tworzeniem gry na androida... Gra była prosta i można powiedzieć bez przyszłości, jednak chciałem pokazać, że mam już pewien projekt za sobą...

Link do trailera - https://www.youtube.com/watch?v=lrVjhPcFg2c

Gra była wrzucona na google play, za 3zl... Kupiło ją 10-15 osób i popyt ucichł... Z pewnością wynikło to z tego, że był słaby prom gry ;)

Więc porzuciłem plany odnośnie android ( jednak mam cały czas wykupione konto na nim i bezproblemowo możemy wrzucać tam gry) i chce się zająć się silnikiem UNITY 3D... ja się zajmuje oczywiście też całymi finansami ( Steam greenlight).

Jak możemy łatwo zarobić? - Otóż robimy mały procent gry, tworzymy dobry trailer i jakieś zdjęcia, wrzucamy grę na steam greenlight jako wczesna alpha, następnie zarabiamy na croftfundungu ( czy jakoś tak :D ) . Strona Indiegogo.com umożliwia dosyć ładne zaplecze, możemy przedstawić tam swój projekt ZA DARMO, a nastepnie zaoferować coś w zamian. przykład:

Jeśli ludzie wspomogą nas i zapłacą nam 5$ otrzymają darmowy dostęp do gry, za 10$ darmowy dostęp do gry + beta ITD. tak zwane "perki". jeśli projekt jest dobry można sobie dorobić na tej stronie ( są też inne),a  następnie jeszcze na sprzedaży gry.

Na początek nie oferuje kokosów, ale może ktoś chce się przyłączyć i sprobować swoich sił. - Przewiduje jakieś również tygodniówki zanim coś zarobimy ( oczywiscie podział będzie po rowno).

także szukam wszystkich osób które znają się na silniku Unity 3D tj Programista czy też grafik.

zapomniałem dodać, że również będe mógł bezproblemowo wykupić kilka płatnych grafik 3D czy też różnych assetów które usprawnią nam nasza grę. Pozdrawiam i czekam na  informacje tutaj lub najlepiej na email - [email protected]

Pozdrawiam

Opublikowano

Studio.... dobrze, że nie od razu korporacja jakaś.

Opracuj sobie pomysł i zacznij coś rzeźbić. Napisz kawałek kodu, pokaż, że to działa. Na początek na darmowych assetach (jest tego od chujca na sieci), ważne, żeby coś się dało zrobić w gierce. Opublikuj screeny i video na jakiś porządnych forach o gamedevie (warsztat), grafice (gimpuj, blenderownia) i programowaniu (hmm, też warsztat). MPC oczywiście odpada, tu nikogo nie znajdziesz. Napisz na tamtych forach info, że poszukujesz kogoś do teamu.

Szukając ludzi w ten sposób, w jaki szukasz teraz nie znajdziesz nikogo sensownego. Zgłoszą się do ciebie dzieci, które nic nie umieją, zaraz będziesz miał propozycje od 'mapperów', projektantów scenariusza i innych bajkopisarzy.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...