Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yasuo- mainowanie

Crash152

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, 3 dni temu zaczałem mainowac yasuo. Z poczatku szlo mi dosc slabo, ale obecnie jest lepiej. Lecz wciaż mam problemy z pozycjonowaniem i trafieniem 3Q. Chcialbym was prosic o jakies porady, ciekawe zagrywki z yt. 

Opublikowano

Yasuo po nerfach opłaca się jeszcze mainować?

@Topic:

Ustaw sobie smartcasty i pamiętaj, że gdy użyjesz Q zaraz po tym jak użyłeś E to Yasuo robi mieczem okrąg

Pamiętaj też, że kopanie grobów martwym przeciwnikom dzięki ctrl + 3 to największa obraza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Yasuo jest bardzo dobrym midderem, nawet na topie niekiedy da sobie radę.

Nauka, nauka, nauka - nie jest wcale łatwą postacią, jak będziesz grać to się na pewno nauczysz.

­

Opublikowano

Taka mala rada, ale przydatna.

jak podrzucisz goscia to staraj sie przed ultem walnac jeszcze hita.

Czyli q(tornado)+aa+ult

Opublikowano

Polecam licz szarpa ja jak nim grałem na tym to nawet nie wiedziałem ze można takie rzeczy robić xD

Grałem 2x yasuo na bolu. Patrzac na to co teraz robie to raczej lepiej gram niz na bolu jednak co mózg to mózg ;)

Trzeba po prostu przewidzieć ruchy przeciwniki i mieć wyczucie kiedy rzucić tornado :3

Z czasem sie nauczysz :> 

Problem w tym ze zeby trafic tornado bez podejscia jest prawie nie realne ;x

Yasuo po nerfach opłaca się jeszcze mainować?

@Topic:

Ustaw sobie smartcasty i pamiętaj, że gdy użyjesz Q zaraz po tym jak użyłeś E to Yasuo robi mieczem okrąg

Pamiętaj też, że kopanie grobów martwym przeciwnikom dzięki ctrl + 3 to największa obraza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Po tym jak maja mi DFG usunąć coś trzeba zmajnować AD .  Spokojnie takie rzeczy to ja juz dawno umialem . CRTL+3 hmm nie pomyślałem wypróbuję :D

Taka mala rada, ale przydatna.

jak podrzucisz goscia to staraj sie przed ultem walnac jeszcze hita.

Czyli q(tornado)+aa+ult

Ogólnie to bardzo rzadku kogoś ultuje, gdyż ciezko mi trafic z 3Q jedynie jak mi sie udaje to z bliskiej odległosci lub z podejścia na E. Pozatym wydaje mi sie że lepiej bylo by torrnado AA + E i ult co tylko raz mi sie udalo ;x

Dzieki za odpowiedzi.

Pozatym mam jeszcze jedno pytanie. Jest to moja pierwsza postac ktroja mainuje wiec kiedy moge stwierdzić ze mam ja zmainowane i brać sie za inna ? Jak bede wygrywał każda linie ? Czekam na odpowiedzi ;)

Opublikowano

Jeszcze ciepłe plejsy z pierwszej strony reddita

Jeszcze troche do tego poziomu mi braknie ;x Dziwny build wgl .

Najwiekszym mym problemem jest jednak zlapanie kili na linii jak zlapie juz kilki kili na lini to mecz leci z gorki.

Jak macie jakis porady jak FB zebrac lub grac yasuem na lini to piszcie.

Opublikowano

Jak dla mnie to najbardziej wymagająca skilowo postać w grze... osobiście "nie czuję" jego mechaniki pomimo kilkudziesięciu gier wciąż nie ogarniam nawet na poziomie golda :) Ogólnie nie jest to postać na bronze-plat elo, zbyt wymagający.

Opublikowano

Jak dla mnie to najbardziej wymagająca skilowo postać w grze... osobiście "nie czuję" jego mechaniki pomimo kilkudziesięciu gier wciąż nie ogarniam nawet na poziomie golda :) Ogólnie nie jest to postać na bronze-plat elo, zbyt wymagający.

Właśnie dla tego go mainuje. Także nie czułem jego mechaniki przez wiekszosc gier. lecz teraz po czasie gry jest lepiej o wiele lepiej. Polecam ci nim grac bo sie wkoncu nauczysz, a jest postacia ciekawa kazda gra jest inna ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...