Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ryze - czy nadal mocny?

SoulsHunter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście są różne tezy.

Ryze jest dość kontrowersyjny.

Dośc często pickuje go na mid'a, jednakże na TOP'a - serdecznie polecam! ;)

Mimo nerfów, ma on swoje uderzenie oraz kontruje większość top-lanerów.

Opublikowano

Dalej jest całkiem dobrą postacią na mida jak i topa.

Na topie możesz trochę dostać po d***e jeśli będzie się ktoś budował tylko na ciebie mr :D

Ale w większości przypadków tak +/- 80% wygrywa się :D

Opublikowano

jedno z największy guwien chodzących po polach przywoływaczy

kiedyś był mocny bo jego early nie bylo az takie zle i kogos tam kontrowal

teraz wystarczy pojsc all in i zgarnac killa lub kilka do 6 lvl i jest useless

bezsensowna postac ktora w early ladwo sie owni, nie polecam

­

Opublikowano

Ryze jest nadal mocny, choć teraz rzadko pickowany, dobrze nim się gra teraz na midzie, niby dostał tam jakiegoś nerfa, ale potrafi zdjąć na combo każdego adc jesli ma lekkiego feeda, lecz na topie nie jest tak kolorowo, jeśli trafisz na jakiegos tanka, to złożyc mr i tyle z killi masz, chyba, że masz ogar junglera ;) Ryze jakos nie odnalazł się w tej mecie. ;3

ttpng_wxsaxxe.png

Opublikowano

Moim zdaniem jego zamiennikiem jest Lissandra, mocny AP, który robi dużo zamieszania w tfach.

Ryze jest słabszy... osłabiono to, dlaczego był taki dobry więc imo ustąpił swojego miejsca Lissandrze.

Opublikowano

Nadal napierdala + dodali itemek który się strasznie na niego przydaje (ten hełm lel)  :)

Opublikowano

K***a beka z typów którzy pisza ze ryze jest slaby w early. Na 3lvlu robisz każdemu minimum pol hp na combo i zmuszasz enemy do potioniwania. Bardzo ciężko jest na niego grac bo spamujesz q i malo ono cie kosztuje i dużo bije. Jeszcze nikt na topie ze mną nie wygrał. Na 6-8lvlu roamujesz bi wtedy bijesz 70% HP na combo adc i pewne kille lecą.. Nie wiem hak dla was ale dla mnie to still godtier

Opublikowano

Ryze , pickują dość często na mida , Ale na TOP'a jak najbardziej Polecam .

Co do nerfów  - Nie jest aż tak mocno znerfiony .

Opublikowano

Według mnie po nerfach nie jest już tak mocny i jeżeli zagramy agresywnie w early to potem mamy izi lejna.. Zamiennikiem jest Lissandra która jest o wiele mocniejsza, choć wydaje mi się że rito ruszy ją w najbliższych patchach i dostanie nerfy, ale powinna być nadal mocna i grywalna

Opublikowano

Nadal jest op, ale tak jak ktoś wcześniej napisał, teraz zamiast niego na topie pojawia się Lissandra.

Opublikowano

Na gram tylko nim na Midzie jak chce skontrować Fizza i tyle xD

Chyba w brazie kontrujesz fizza grajac ryzem. Ogarniety fizz do 6 lvlla wytrwa i zniszczy Cie ;p ale co ja tam wiem :D tak to jest jak sie szuka kontr na pierwszych lepszych stronach :D  TAk jak eryk pisal lissandra jest w jego miejsce teraz, ale jesli bardzo bedziesz chcial to spokojnie mozesz jeszcze ugrac nim cos na topie;p

Opublikowano

Chyba w brazie kontrujesz fizza grajac ryzem. Ogarniety fizz do 6 lvlla wytrwa i zniszczy Cie ;p ale co ja tam wiem :D tak to jest jak sie szuka kontr na pierwszych lepszych stronach :D  TAk jak eryk pisal lissandra jest w jego miejsce teraz, ale jesli bardzo bedziesz chcial to spokojnie mozesz jeszcze ugrac nim cos na topie;p

No widzisz tam gdzie ty pewnie siedzisz to pewnie kontry się nie liczą, wystarczy dobrze ogarniać postać a się wygra :)

x

Opublikowano

Chyba w brazie kontrujesz fizza grajac ryzem. Ogarniety fizz do 6 lvlla wytrwa i zniszczy Cie ;p ale co ja tam wiem :D tak to jest jak sie szuka kontr na pierwszych lepszych stronach :D TAk jak eryk pisal lissandra jest w jego miejsce teraz, ale jesli bardzo bedziesz chcial to spokojnie mozesz jeszcze ugrac nim cos na topie;p

Fizz na ryza nie ma najmniejszych szans, czy to late czy early. Ryba jest do zjadania skłiszli champow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...