Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer pod gry 2100zł

Gość Zacieszynka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, szukam komputera dla siebie, z nowych części, ale budżet mam bardzo ograniczony, bo zaledwie 500 euro = 2100 w okolicach

Mogę sobie sprzęt załatwić taki z nowek pod OC, mój kumpel kupuje taki sam jak ja, bo też ma mały budżet

Zamierzam kupić

AMD FX 8320 do OC (tak wiem Intel lepszy, ale kosztuje 60 Euro więcej więc odpada)

MSI 970-G43

2x4GB 1333 albo 1600

MSI R9 270X też do OC

Thermaltake 530W Smart

Coolermaster N200 bądź N300, bo Zalmana Z3 Plus w Niemczech nie dostane

No i zwykły Caviar Blue 1TB

Potem dokupie cooler i podkręce procka do 4,2-4,4Ghz

O to chodzi, żeby za jak najmniejszą cenę osiągnąć jak największą wydajność

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

jak masz zamiar isc w oc to nie bierz r9 270x tylko zwykla r9 270, podkrecaja sie do podobnych wartosci a ta druga jest tansza

co do obudowy nie wypowiadam sie bo nie wiem skad kupujesz za ile i co masz dostepne zamiast tego

problem z fx jest jeden: po oc nie są o wiele lepsze od zwyklej i5 4460, o ile w ogole sa

http://pclab.pl/art57808-20.htmlpolecam przeczytac

jak dla mnie wydatek coolera + procesor + plyta do oc dla amd to koszt i5 + zwyklej plytki, a wydajnosc na jednym rdzeniu jest znacznie wieksza + o wiele lepiej sa zoptymalizowanie sterowniki pod procesory intela (o dziwo gorzej sa zoptymalizowane karty amd pod ich wlasne procesory nzi nvidii)

pchanie sie w amd dla mnie teraz to glupota kiedy i5 czeka

­

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngXJ69

Nie w niemczech

Plyta do OC kosztuje tyle samo co B85 wiec glupio tak, a AMD nigdy nie mialem i troche strach

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...