Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czego Wam brak w obecnych serwerach

DanxSG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Do moderatorów: jeżeli napisałem temat w złym dziale proszę o przeniesienie, myślę że piszę w dobrym.

Ok teraz do rzeczy, pewnie jesteście "aktualni" w obecnych serwerach, chodzi mi o rodzaje rozgrywki etc.

I pytanie, czy zadawalają Was obecne serwery czy jednak brak czegoś, co było przykładowo rok temu,

jeżeli tak to proszę o napisanie w komentarzu.

Moim celem jest zebranie ciekawych pomysłów i stworzenie czegoś oryginalnego. Jeżeli chodzi o mnie

to mam już pewien pomysł ale myślę że poczekam z nim trochę i dowiem 

się czegoś więcej od Was.

Zapraszam do dyskusji, pozdrawiam.

Opublikowano

Moim zdaniem porządnego freebuilda, warpy, sklep, tartak, działki przyznawane ręcznie na zwykłej mapie wyciętej WorldEditem.. Wersje kiedy nie było sprinta i nic 1.7 Beta i niżej. 

Opublikowano

Mi brakuje ogarnietych graczy i administracji. 3/4 serwerow maja nawet nieogarniete cuboidy, administracja ma 10lat, 3/4 osob na serwerach to analfabeci :(

Brakuje mi ogarniętego serwera, na ktorym bym mogl grac. Kiedys, jak bylo mniej pluginow, wydaje mi sie, ze rozgrywka byla ciekawsza. Teraz wszystko jest zautomatyzowane ;/

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Zgadzam się z Wami, brak typowego serwera FreeBuild'a. Jeżeli chodzi automatyzacje to niby pomaga, no ale jednak.

A jeżeli chodzi o FB wspomniany linijkę wyżej, mapa serwerowa z działkami płaska czy wygenerowana, lub całkiem inaczej czyli płaska ale z górami, rzekami etc. zrobionymi przez plugin który je tworzy (nie pamiętam tego pluginu którym patyczkiem tworzymy góry etc.)?

Opublikowano

Nie lubię kiedy administracja olewa serwer z góry kiedy na nim gra około 100 osób.

Tworzą serwer (dobry) pluginy, dodatki itp, ale co z tego jak olewają serwer i graczy?

Gracze raportują bugi proszą o pomoc do administracji a nikt im nie odpowiada?

To mnie najbardziej irytuje... I to mogło by się zmienić.

Jezeli chodzi o serwery i jakich brakuje to według mnie są to serwer na modach. Brakuje serwerów na modach ponieważ mało osób je ogarnia i są dość ciężkie do zrobienia. 150-200 modów serwer był by miodzio. Mody takie full techniczne, dungeony dla rozrywki, mmocreatures czy jak się to tam zwało.

Takie mody zapełnią rozrywkę i cały serwer na 100%. 

Pozdrawiam.

Kappa.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mody, trzeba też się zastanowić aby nie dać zbyt wielu. Bo jak wiemy nie każdy komputer uciągnie dużej ilości modów.

Opublikowano

Budowle to podstawa, co wchodze na jakis serwer z publikacji to jest gniot gniot gniot. Na 20 serwerow ktore widzialem 2  miały dobrego spawna a z tych 2 tylko 1 był tak ogarnięty ze głowa mała, craftingi, rasy, spawny klas, wgl nawet ranga anioł majaca fly cos boskiego.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Zdecydowanie graczom teraz brakuję na serwerze dobrej, miłej i pomocnej Administracji na serwerze i dbania o nich, czyli (graczy), jak i o cały serwer. Często również się słyszy, że na serwerze nie ma autorskich pluginów, tylko wzięte z internetu (o tym też musisz pomyśleć, jeżeli będziesz stawiał serwer). Żeby szczególnie gracze zauważyli, że administracja dba o serwer jak i o graczy, to musisz im często:

- Organizować dungeony, konkursy, eventy (żeby ich nie zaniedbać, bo o tym tu mowa).

- Na serwer dodając różne dodatki/nowości po to, żeby nie znudzić graczom serwera

- Pomagać w każdych problemach, sprawach itp.

Myślę, że trochę Ci to wyjaśniłem.

Pozdrawiam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...