Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Lagi w grze, brak dźwięku na yt, spotify, w grach - po formacie

MPCTaylor

Pytanie

Opublikowano

Cześć.

Jestem świeżo po formacie, a sprężam się z potężnym projektem i dlatego pierwsze co, to musiałem zainstalować MC, więc tak.

Ogólem mam z 350fps, a po formacie tak wacha się 60-120. Jednak jest to spadek i zaraz jak pobiorę bardziej wymagające gry, to będzie problem.

W dodatku mając tak ze 100fps odczuwam lagi, jakbym miał 40, chociaż tak być nie powinno. Sterowniki do R9 290 instalowałem, ale nic.

Aktualizacja niby najnowsza.

Dźwięku na yt, ani w spotify, ani w grach nie mam. Na skype mam, więc niby działa.

Instalowałem sterowniki tej czwartej opcji ale nic nie pomaga. Nie wiem w czym problem, bo na skype rozmawiam normalnie.

Pozdrawiam

343731479829004887779.png

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak up.napisal, po co wam te 200,300 fpsow? Dla mnie to totalna bzdura. I tak wasze monitory nie ogarniaja, tzn nie maja takiej odswiezalnosci obrazu... Bzdura

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Udało mi się naprawić problem już z fpsami, ale tak chciałbym się odnieść do 3. Jeśli miałem ok. 300 fps to dlaczego mam grać na 60? Potem komputer będzie coraz starszy i po prostu będzie to spadać.

Z dźwiękiem też mi kolega poradził ok. 2 w nocy i poszedłem spać, więc nie mogłem niestety już napisać nic w tym temacie.

Trzeba było ustawić jako domyślne urządzenie.

To zamknijcie to. ;f

343731479829004887779.png

Opublikowano

Sterowniki, to podstawa.

1. Jeśli masz zintegrowaną karte graficzną, sprawdz czy MC przypadkiem na niej nie działa. I sprawdz jak inne gry się zachowują. Far Cry 4 czy coś.

2. Java, 64bitowa?

3. Po co Ci aż tyle fpsów? Stabilne 60 powinno wystarczyć.

4. Brak dźwieku możebyć spowodowany tym, że dla komputra masz kilka kart dźwiękowych i domyślnie ustawioną jakiegoś mixera czy inne gówno. Skype sam wybiera karte. Panel Sterowania -> Sprzet i dzwiek -> Zarzadzaj urządzeniami audio - Odtwarzanie

Pokaż co tam masz, jakiegoś screenshota jebnij nam.

Opublikowano

Udało mi się naprawić problem już z fpsami, ale tak chciałbym się odnieść do 3. Jeśli miałem ok. 300 fps to dlaczego mam grać na 60? Potem komputer będzie coraz starszy i po prostu będzie to spadać.

Z dźwiękiem też mi kolega poradził ok. 2 w nocy i poszedłem spać, więc nie mogłem niestety już napisać nic w tym temacie.

Trzeba było ustawić jako domyślne urządzenie.

To zamknijcie to. ;f

Hm, tak jak myślałem. Twój monitor pewnie i tak jest w stanie wyświetlić max 60, potocznie mówiąc i nie wiem czy jest większy sens obciążać grafike. Ale ciesze się, że naprawione!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...