Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Runes of magic ,Co ? Jak ? Kiedy ?

Gość esej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam kilka pytań bo miałem zacząć grę.Gra z grafiki itd w sumie to mnie urzekła i mi się podoba więc takie pytania teraz.

- Miało być jakieś łączenie serwerów kiedy to będzie czy to tylko jakaś plotka ?

- Dużo osób gra ? 

- Na jakim serwerze serwerze najwięcej osób gra ?

- kim polecasz grać / kim ci się najfajniej grało ?

- jakaś porada dla nowego gracza ;)

Dziękuje i proszę o odpowiedzi :) 

Opublikowano

Za globala nie masz co się brać jeśli chcesz grać nie inwestując kasy. Mało ludzi tam gra i pozatym GF kładzie mocny nacisk na IS ;/ 

Jednak polecam zagrać na Nexonie lub Arcadii. Są to 2 privy, na których gra sporo ludzi, w tym Polacy.

Z tego co się orientuje to teraz najlepsze połączenia Mag/Łotr; Mag/Woj; Woj/Mag jeśli chodzi o DPS. Z klas leczących i tanków niestety nie orientuje się jakie połączenia są dobre.

Opublikowano

DPS: łotr/mag, woj/strażnik (i odwrotnie), woj/mag, mag/woj (z przemiennym eq), champion/łotr   - to są połączenia robiący najpiękniejszy dps :D

Heal: druid/strażnik/wojownik, kapłan/rycerz/łotr/czarnoksięznik   - druid i kapłan z tymi subkami dają najlepsze leczenia + parę niezłych buffków

Tank: strażnik/woj ( bijący tank), ryc/woj (dobry tank i potężny support dla party), champion/łotr (także nieźle bijący tank)

Do takich offtanków można także dodać ryc/mag i woj/mag ale trzeba ich robić bardziej na wytrzymałość niż na matt. 

Co do serwerów to jak powyżej. Odradzam globala.

@Edit

pomyliłem się co do jednego kapłana:

zamiast czarnoksiężnika miałbyć champion ^^

Opublikowano

Za globala nie masz co się brać jeśli chcesz grać nie inwestując kasy. Mało ludzi tam gra i pozatym GF kładzie mocny nacisk na IS ;/ 

Jednak polecam zagrać na Nexonie lub Arcadii. Są to 2 privy, na których gra sporo ludzi, w tym Polacy.

Z tego co się orientuje to teraz najlepsze połączenia Mag/Łotr; Mag/Woj; Woj/Mag jeśli chodzi o DPS. Z klas leczących i tanków niestety nie orientuje się jakie połączenia są dobre.

DPS: łotr/mag, woj/strażnik (i odwrotnie), woj/mag, mag/woj (z przemiennym eq), champion/łotr   - to są połączenia robiący najpiękniejszy dps :D

Heal: druid/strażnik/wojownik, kapłan/rycerz/łotr/czarnoksięznik   - druid i kapłan z tymi subkami dają najlepsze leczenia + parę niezłych buffków

Tank: strażnik/woj ( bijący tank), ryc/woj (dobry tank i potężny support dla party), champion/łotr (także nieźle bijący tank)

Do takich offtanków można także dodać ryc/mag i woj/mag ale trzeba ich robić bardziej na wytrzymałość niż na matt. 

Co do serwerów to jak powyżej. Odradzam globala.

A który serwer lepszy i czym się różni bo ja zielony jestem ''Nexon'' czy ''Arcadia''

Macie jakiś inny dowloand bo przy 100 mb/s idzie mi pare kb/s :( !!

Moge poprosić bezpośredni link i jakiś gameplay :) ?

Proszę ;) ?

Opublikowano

- na Arcadii gra o wiele mniej osób ( nowszy serwer )

- Arcadia MOIM zdaniem jest łatwiejsza (co mi akurat nie pasuje :P )

- większa aktywność GM'ów ( co jest ich wielkim plusem)

- minimalnie wyższe raty serwera

- większość osób miała już EQ z instancji 85-87 lvl zanim nawet otworzyli te instancje ( co jest dla mnie wielkim nieporozumieniem <lol>...)

- widziałem filmiki na których 3-4 kolesi robili wszystkie bossy z auli (czyli instancje na 87-92 lvl) bez jakichkolwiek taktyk, czyli mówiąc otwarcie boss stał i nic nie robił a reszta go napierdzielała z 5 minut.... co najlepsze drop z nich był normalny... następna rzecz zniechęcająca do grania. Aktualnie bossy chyba już mają swoje skille i taktyki się załączają ale... dlaczego niegotowe instancje były otwarte wcześniej? Ci którzy mieli ekwipunek do tej pory nachapali się tego pewnie od groma... i jaki jest sens zaczynania grać tam ?

Grałem trochę na Arcadii ale szybko zrezygnowałem i wróciłem na Nexona. Jest polska gildia w której siedze i jest mi dobrze ^^

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...