Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS-y w Battlefield 3

lubudubu97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Od niedawna zastanawia mnie od czego zależy ilość klatek na sekundę w Battlefield 3. Na moim sprzęciku wyciągam ich niewiele, szczególnie na dużych mapach. Jest to problematyczne, zwłaszcza gdy jest jakaś akcja. 

Mój sprzęcik:

-MSI G41M-P33 Combo (MS-7592)

-Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz 

-Nvidia GeForce GTX 650Ti 1GB GDDR5

-4GB RAM (producenta nie znam  :ninja:)

-Jeżeli chodzi o HDD, to wiem tyle, że ma 148GB miejsca  :P

Często zdarzają mi się freezy na trybie wieloosobowym. Biegam sobie, obracam kamerą i nagle gra mi się freezuje na kilka sekund (jest też to charakterystyczne zacięcie dźwięku). Jeżeli patrzę w niebo lub podłoże, to gra działa płynnie, ale gdy patrzę na wprost... no to już jest problem  :(

Zamówiłem niedawno procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, w nadziei, że w jakiś sposób zwiększy ilość klatek na sekundę. Powiedzcie, czy to miało jakiś sens? Czy to w jakiś sposób pomoże? 

Jeżeli znacie się na FPS-ach w Battlefield 3, to napiszcie od czego to zależy, co trzeba kupić, żeby gra działała płynniej, i co najważniejsze - stabilniej :)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów :)

Opublikowano

Bardzo słaby procesor jak na BF Multiplayer :) Multiplayer większość czerpie z procesora, a masz po prostu słaby tak samo ten co zamówiłeś. Karta też nie powala, chociaż powinna na tych niskich/średnich dawać radę, szkoda że nie ma 2GB.. ale ogranicza procesor :)

Opublikowano

Chciałbym znać opinię innych osób :)

Co kupić, żeby gra działała płynniej i stabilniej? Na filmie widać kilka tych spadków klatek, o których pisałem wcześniej :P

Opublikowano

Wydaje mi sie, ze chodzi tutaj o procek. Moze lekko wysiadac, a poza tym jest 2-rdzeniowy.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

A jak myślisz, ten nowy procek (Intel Core 2 Quad Q6600) pozwoli mi na płynną i stabilną grę? Jak wcześniej wspomniałem, zależy mi na tym, żeby nie było spadków poniżej 30FPS :)

Opublikowano

Raczej tak.

Kiedys mialem podobny sprzet, tez core 2 duo i geforce 560ti. Gra plynnie chodzila na wysokich ustawieniach.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

A jak myślisz, ten nowy procek (Intel Core 2 Quad Q6600) pozwoli mi na płynną i stabilną grę? Jak wcześniej wspomniałem, zależy mi na tym, żeby nie było spadków poniżej 30FPS :)

A jaka rozdzielczość ?

9368_gold.png

Opublikowano

Czy ja wiem... Ja mam taka sama rozdzialke. Nie wydaje sie durza :)

Opublikowano

Powiem wam, że jestem zaskoczony. Na starym procesorze miałem około 20FPS-ów w drugiej misji (po wyjściu z rosomaka), a teraz z nowym procesorem nie było spadku poniżej 30fps  xD To samo w pierwszej misji, średnio 50FPS, często było 70  <3  

Opublikowano

Mam nowy problem. Procek działa znakomicie, ale nawala teraz grafa. Po 2 minutach gry grzeje mi się do 50-60 stopni.

Mogę też dodać, że testy wykonuję SpeedFanem. Program pokazuje, że jakieś Temp2 również ma temperaturę około 50-60 stopni.

Przy takich temperaturach mam dziwną sytuację w BFie. Gram sobie kilka minut, a tu nagle klatki spadają mi do 5. I mam tak przez kilkadziesiąt sekund. Potem wszystko wraca do normy, ale po minucie-dwóch jest to samo  :(

Co powinienem zrobić? Wszystkie wiatraczki działają, ale możliwe, że coś odłączyłem, jak wsadzałem procek  :huh:

Opublikowano

Kupiłeś uwalony procesor OC przez napięcia... GGWP. Nie długo padnie... Miałem przez jakiś czas pożyczonego kompa od znajomego którego często nie było w domu przez miesiąc lub 2.... Włączełem go w weekendy i tez mialem takie cos - najlepsze jest to ze w grze teeworlds... Potem padł CPU i płyta główna :P Temperatury sprawdzaj HWMonitorem... Przetestuj procka occt, ramy occt i grafike furmarkiem. daj znac na ktorym sie zawiesilo. PRzeinstaluj gre.

Opublikowano

Reinstall gry nie pomógł, okazało się, że praktycznie to samo dzieje się w grze Unturned (te spadki FPS)

Testowałem procesor OCCT, grafikę FurMarkiem i zapisałem wyniki w pliku poniżej. 

Procesor testowałem 1:37, bo komputer w pewnym momencie strasznie zwolnił i bałem się, że coś spalę  :P

http://hostuje.net/file.php?id=cc8c145e36016aca3635aa815eab3490

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...