-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Vassopent
Vassopent
Cześć.
Mam do was takie pytanie dotyczące prędkości internetu.
Otóż wchodząc w podgląd szybkości mojego internetu pisze 100,0 Mb/s, gdy pobieram jakikolwiek plik to pobiera się on z prędkością do 125 kb/s....
Strony również nie otwierają się rewelacyjnie... W umowie mam tak :
" Maksymalna prędkość w godz 10-22 (download/upload) : 512kb/128kb "
W dzień gdy pobieram tak jak już wspominałem, plik maksymalnie leci z prędkością do 125 kb/s.
I właśnie chciałbym się was dopytać, czy jeśli mam taką prędkość to wszystko pasuję co do umowy z dostawcą ?
Bo wolałbym się dowiedzieć co nie co przed rozmową z dostawcą, bo z nimi nie idzie pogadać przez telefon a każda " cenna " rada na miejscu u nich kosztuje pare zł...
Też się zastanawiałem czy to też może być wina starego modemu i przewodów, modem ( modem air live 802.11g) ma ponad 5 lat a przewody ponad 3 lata i antena ponad 3 lata.
Jeszcze jedno mnie nurtuje, jeśli wymienił bym modem, przewody na nowe czy prędkość by się polepszyła czy wszystko jest uzależnione od tego, ile ludzi korzysta właśnie i jak korzysta z internetu, bo to przecież radiówka...
" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,
więc pozdrawiam pasażerów, elo "
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.