Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka gre mmorpg polecacie?

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wyjadacz gier blizzarda z tej strony :) 

Ostatnio wow robi się coraz bardziej dla mnie nudny i jakoś nie mam ochoty w niego grać...

Podacie jakieś ciekawe tytuły mmorpg? Mogę być f2p/p2p/b2p obojętnie :) 

Czego oczekuję? 

- funu z gry

- dobrej grafiki

- rozbudowanego swiata/klas postaci

- wciagajecego gameplayu :) 

Podawajcie tylko tytuły, które mogą się równać z mitycznym WoW'em :)

Z góry dziękuję i czekam na odpowiedzi :D

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Rift.

Ale się rozpisałeś...

Guild Wars 2 (B2P) - rozbudowany świat, świetny system walki (nie nudzący się), ładna grafika i muzyka, ciekawe lore (Living story) i bardzo bardzo fajne PvP.

Rift (F2P) - próbowali zrobić drugiego WoW'a coś im nie poszło, ale gra godna zagrania, bardzo ciekawy system klas.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (P2P) - pozycja obowiązkowa, śliczna grafika i muzyka, fajny system klas, bardzo dobry leveling, na prawdę jedno z najlepszych MMO (wraz z GW2 i WoW'em tworzą świętą trójce MMO, gry tak samo świetne, ale celują w inny typ graczy) 

The Secret World (B2P) - gra się głównie dla niesamowitego klimatu, jeśli lubi się temat tajemniczych ugrupowań i różnych legend to naprawdę polecam.

Opublikowano

Może raiderZ?

Z tych wszystkich najbardziej chyba mi sie podoboda RiderZ oraz gw2, bo w reszcie gier nie za bardzo odpowiada mi klimat :) 

Napiszcie mi coś więcej na temat tych gier u góry oraz o terze rising bo tam gameplay też mi się podoba.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

RaiderZ - odradzam, z jednego prostego powodu, TERA jest milion razy lepsza.

TERA - gra non-target, bardzo ładna grafika, przyjemny gameplay, ale levelowanie po jakimś czasie się nudzi, gdy przechodzimy do następnych lokacji robi się ciekawie, ale zaraz po tym znów nudno. Lokacje są ładne i duże, pod względem walki gra się nie nudzi, bo wymaga od nas ciągłego ruchu itp. Lore gry nie jest obecne, historia gry odgrywa się gdzieś w tle, ale nie jest to jakoś widoczne, dopiero na ok. 30lvl lore jest głębsze ale, i tak słabo. Plusem gry są instancje, są bardzo fajnie stworzone, i wymagające. O PvP nie wiem na dużo, ale z tego co słyszałem wymaga ''Skilla''. Moim zdaniem gra warta polecenia, niestety europejski wydawca to GameForge. 

Guild Wars 2 - jedno z najlepszych MMORPG'ów na rynku, ogromny świat i pełno nowoczesnych rozwiązań, bardzo, ale to bardzo dobry leveling, lokacje są świetnie zaplanowane i się nie nudzą, jest na prawdę dużo do robienia na każdej z nich. Lore gry wylewa nam się przez ekran litrami, personal story jest dobre, a później jeszcze lepsze. Living story, czyli co 2-4 tygodniowy update historii gry przynosi nam nowe misje oraz czasami lokacje. Combat system, jest wymagający i nie nudzący się. PvP w grze moim zdaniem jest świetne, siedzie na nim 90% czasu, nie nudzi się i jest opłacalne. WvW czyli walki serwerowe na setki graczy, które trwają po 2 tygodnie, odbywają się na 4 mapach z zamkami, fortecami oraz obozami, które możemy podbijać. Do tego dochodzą dunegeony, jumping puzzle i wiele innych atrakcji. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...